29 ноември 2017 г.

Как да си направим ... Как да използваме бирените капачки в нашите проекти/Ралица Пехливанова

Здравейте момичета, в това уроче ще ви покажа как да си направите малко симпатично магнитче от бирени капачки.
За целта са ви нужни:
- една капачка
- магнит
- картинка, изрязана под формата на кръгче
- лепило и горещ силикон
Знаете че бирените капачки не са така сплескани. Аз ги правя с помощта на биг шота. Слагам капачките на ТАВ2 и върху тях само едната подложка и така минавам през машинката. ¬
После слагам картинката в средата на капачката и я залепям с помощта на лепило. По желание може да я очертаете с контур за стъкло, за да има завършен вид. След като вече сте залепили картинката с горещия силикон залепяте магнита.
Може да оставите капачката без магнит и да я използвате за вашия проект, както аз направих за тези картички.

Ралица Пехливанова




















24 ноември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 356 Монохромни картички за Коледа

Здравейте, Картичкофурии!
През следващите дни отново ще сме заедно. Предлагам да помислите за предстоящите празници и да ни покажете монохромни картички за Коледа.
Очаквам ви!
Приготвила съм награда изненада!

Мария

Монохромна Коледа ви показват и Картичкофеите:






Крайният срок за участие е 23,59ч на 7 декември 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





17 ноември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 353 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийско предизвикателство 353 "Акварел"!

Благодаря и на Ивелина, която ни предизвика да творим акварелни проекти!

Тя си избра за победител участие № 1 Милена Димитрова.


Честито на победителката!

Милена Димитрова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 353 27 октомври - 7 ноември 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 22 декември 2017г.

16 ноември 2017 г.

Картичкофурийска Коледа 2017г!

Заповядайте в Картичкофурийска Коледа 2017г!



Време е отново да споделим коледният дух! Нека си разменим ръчно изработени картички направени с много любов! Нека в пощенската си кутия дни преди празника да намерим Коледно послание, което някой е сътворил за нас.

Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост.
Няма допълнителни условия за участие, но ако споменете за Картичкофурийската Коледа в блоговете си или ФБ акаунтите си ще съм ви благодарна.

Срокът за записване е до 23,59 ч на 30 ноември 2017г.
Ще се опитам да публикувам списъка за размяната на 1 декември. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще се изпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, който е записан над вас. Последният в списъка ще изпраща на първия.

Моля да пишите две имена и активен имейл за връзка с вас! Списъкът за размяната освен тук в блога ще бъде публикуван и в групата Картичкофурийски игри и размени, където всеки изпратил и получил картичка ще трябва да се отбележи.

Каня всички, получили своите картички да се похвалят с тях във Фейсбук групата Картичкофурийски игри и размени в специално направеният за тази размяна албум ТУК.

Очаквам ви да се включите и да посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски!

15 ноември 2017 г.

Картичкофурии представя ... Ирина Ангелова

Гост на Картичкофурии представя... е творец, който с уникалността на нещата, които прави винаги предизвиква нашето възхищение. Научете повече за една талантлива и прекрасна дама - Ирина Ангелова.

Здравейте,
Казвам се Ирина Ангелова.Благодаря на Деси за поканата, трогната съм от вниманието.
Моето творчество започна преди три години и половина.Всичко стартира с яйцата за Великден.На детски рожден ден една от майките ме запали с декорирането на яйцата със салфетки.Така научих за декупажа. Прекарвах всяка свободна минута в плескане на буркани и всичко що ставаше за това.И така .....до момента, в който помирисах и усетих допира на хартията-всичко се преобърна. Руми Борисова е виновна(любима реплика от срещата в Пловдив, но е самата истина).
Албумите и картичките са хоби за мен.Лекар съм по професия и работя на две места.Факт, всеизвестен на всички е, че така се отмаря ,откъсва от ежедневието.Това е познато и не е различно за мен.Моля се никога да не ме напуска желанието да творя,защото съм инвестирала много пари в материали и продължавамда го правя.Не понасям бъркотията и хаоса вкъщи, но до момента не съм намерила начин да се справя с него.Материали купувам от мгазинчетата за крафт материали, такива за платове...Любими са ми естествените материи, дантели,цветя.Напоследък залитам много по микс медията,обожавам печати,мастилата оксиди,бои,релефите, марлята, молдовете и направата на гипсови отливки.Много обичам да ходя на работилници, там съм всред свои,релаксирам, уча, забавлявам се.Обичам да експериментирам, гледам клипове, харесвам много и се вдъхновявам от бг крафтърките, и една полякиня: Дорота Копеч.
Първата ми картичка не помня точно но е нещо подобно.......Пълен ужас и хаос.
Някои от последните ми неща са......
Мисля,че КФ и блогът са необходимост, вдъхновение, труд, страхотна инициатива.Срещите са невероятни,зареждащи, емоционални.Както казах на последната- 100 жени на куп,без интриги и свади,цяло чудо.Благодаря ти, Деси!Организацията винаги е перфектна!Нещото,което не толерирам и много ме натъжава са споровете в групите,цялата жлъч която се излива понякога.Мисля че те нямат място при красотата и творчеството.

Желая на всички здраве за да се наслаждават на креативността и вдъхновението си!Бъдете благословени!
Благодаря за вниманието
С обич и уважение
Ирина

14 ноември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 352 - Обзор

Благодаря на всички които се включиха в Картичкофурийско предизвикателство 352 "Състарено".
Всяка една от показаните картички ми хареса , но най - много до моята представа за състарено е картичка № 15 на Жанета Гочева.


Благодаря отново на всички за участието .

Благодаря на Бонка Калинчева за състареното предизвикателство!

Честито на победителката!

Жанета Гочева ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 352 12 - 26 октомври 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 6 декември 2017г.


10 ноември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 355 - "Картичка за мъже"

Здравейте!
За мен е удоволствие да ви предизвикам отново.
Този път темата е Картичка за мъже. Като допълнителна опция във вашите картички използвайте шев (истински или фалшив).
Очаквам с нетърпение проектите ви.
Наградата е комплект материали.
Много усмивки от мен,
Мария

Благодаря на Мария за мъжкото предизвикателство!

Вдъхновяващи картички за силния пол създадоха Картичкофеите:





Крайният срок за участие е 23,59ч на 23 ноември 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





9 ноември 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 4 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийско албумено предизвикателство 4 "Романтичен албум"!

Благодаря на Мина Ангелова - онлайн магазин Hobby-Lobby и магазин за дигитални дизайнерски хартии в Етси - MinaArtDesign за предоставените награди!

Благодаря на консултанта на предизвикателството - Андреяна Попматеева - Addii .

Награди отиват при:

Деси, която е победител в предизвикателството и получава 2 дигитални албумчета по избор от MinaArtDesign.


Другите две участия, които получават по едно дигитално албумче от MinaArtDesign са:

Поли Христова


Ellie



Честито на победителките!

За да получите наградите си се свържете с Мина Ангелова .

Очакваме ви в Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 "Коледен албум" със спонсор Руми Борисова - собственик на онлайн магазин Хоби свят и на реален магазин със същото име в Пловдив.