22 декември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 359 - "Студено"

Днес предизвикателство към всички нас отправя Милена Димитрова-
Мадам Мим-ръчно изработени картички, покани и албуми.

Темата, с която тя ни предизвиква е "Студено". Картичка изработена в студената гама на цветовете. За ваше улеснение можете да използвате и тази цветова схема:
Картичката ви може да е на зимна тема, но и не сама. Важното е да сте спазили цветовата схема.
Това е картичката на Милена по темата.

Наградата за победителя ще е изненада.

Благодаря на Милена Димитрова за студеното предизвикателство!

Вдъхновяващи студени картички изработиха и Картичкофеите:






Крайният срок за участие е 23,59ч на 14 януари 2018г., неделя.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






15 декември 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - Консултантските съвети на Ралица Пехливанова

Как можете да изработите два основни вида гръбнак за албум ви показва днес Консултантът на Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 "Коледен албум" - Ралица Пехливанова


Здравейте картичкофурии,
В това уроче ще Ви споделя два начина по които правя гръбнаците на своите албуми. Много от Вас ги знаят и прилагат успешно, но за тези които са в „чуденка” , се надявам това да им е полезно.
Единият начин е ето този: разграфиявате си листа на равни разстояния и така се получават едни ивички,които после се прегъват.

Сгъвате две съседни ивици, оставяте по един интервал празен и след това пак новата сгъвка. Така се получават така наречените „ушички”, към които се залепват страниците на албума.


Ето тук имаме три ушички, т.е. имаме гръбнак с три ребра – за три листа или шест страници.


Този начин Ви позволява да си направите броя на ребрата колкото поискате. Обикновенно го ползвам когато картона е по-тънак, тъй като там където се сгъва хартията става двойно.

Това е другият начин:

Наслагвам двете части една върху друга. Ушичките са 1см, всяка следваща част е по-голяма от следващата с толкова, колкото искате да Ви е разстоянието между самите страници. Такъв вид гръбнак правя когато ползвам дебел картон. При него обаче се съобразявам че страниците стават ченет брой.



12 декември 2017 г.

Картичкофурии представя... Деси Димитрова

Въпреки, че от скоро е в нашите среди тя бързо навлезе в скрапбукинга и започна да създава прекрасни неща, които не могат да останат незабелязани. Картичкофурии ви представя отблизо Деси Димитрова - една многостранно творяща и много талантлива дама.

Здравейте, картичкофурии!
Казвам се Десислава Димитрова. Благодаря на Деси за поканата! Майка съм на двама сина – 23г и 11г. По образование съм конструктор на дамско облекло и доста години работих по специалността си. И преди скрапбука , и сега обичам да плета играчки на една кука. Дизайните на играчките в 99% са мои. Малка част от играчките ми:

За първи път чух за скрапбука от Маги Маринова - I'm a dreamer преди малко повече от 10 години. Но тогава не ме заплени, въпреки, че се възхищавах на всичко, което прави. Възхищавам се и сега на нейната работа.
По същество – започнах да се занимавам със скрапбук преди малко повече от година. Оказа се един изключително обаятелен и приказен свят и абсолютно предизвикателство. А аз съм човек, който обича предизвикателствата.
Започнах срамежливо и неуверено с правенето на картички. Естествено, харесвах си ги, но не бях готова да ги показвам, защото по мое мнение все нещо не им достигаше. Така се появи едно предизвикателство на Маги Маринова, в което се осмелих да участвам. И неочаквано за мен, Маги ме избра за победител. Победата ми вдъхна увереност и аз смело се впуснах в изучаването на скрапбука. Това е картичката, която направих за предизвикателството на Маги

Най-обичам клипчетата на Ем – Милена Йорданова. От нея съм научила адски много неща. И сега да не решите, че всичко знам и всичко мога. Напротив, имам още мноооого какво да уча. И с удоволствие продължавам да се уча. Познавам и общувам с много момичета, на чиято работа се възхищавам истински, които за мен са еталон и които ме карат – без да знаят – да се усъвършенствам и постоянно да си вдигам летвата. Скоро няма да ги стигна, но винаги ще ги следвам.
Обожавам да правя албумчета – всякакви, най-вече облечени с плат. Посветих цяла година от времето си, за да се науча да правя различни конструкции и не спирам до тук. Искам да знам повече за албумите.

Картичката, която съм направила и е заредена с най-много емоции и ми е най-любима, е ето тази:

Направих я за юбилея на една страхотна дама. В нея трябваше да бъде прибран подаръкът и от компанията – страхотен подарък – билет за двама за великия Стинг в Щутгард. Билетът-подарък не пристигна навреме за празника и се наложи буквално в последния момент да импровизираме със заместител. В крайна сметка успяхме, импровизацията беше повече от успешна, а получателката приятно изненадана.

Нямам любим стил и техника. Но имам желание да разуча нови техники и по-специално да се гмурна в необятния свят на микс медията и работата с дистрес оксидите. И това ще стане, не веднага, но ще стане.


Това е един от първите ми албуми

Какво са Картичкофуриите за мен? – На първо място са абсолютна необходимост. Това е мястото, където момичетата могат спокойно да се включат в състезания – така наречените предизвикателства. А предизвикателствата ни карат да сме креативни, да се стремим да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим наградата. Какво по-хубаво от това!? Тук искам да благодаря и на он-лайн магазинчетата за крафт материали, които често подсигуряват наградите за победителите! Това е много вдъхновяващо, особено за момичетата, които стартират сега и чрез наградата могат да си позволят да си купят мечтания печат или пънч примерно.
Какво бих ви пожелала?! – На вас Картичкофурии желая много здраве преди всичко! А на всички, които обичат да правят картички, албуми - бъдете любопитни, искайте да учите, бъдете критични към себе си, вдигайте си летвата постоянно и се стремете да надскачате всеки път себе си. И не забравяйте да се забавлявате!







8 декември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 358 "Винтидж Коледа"

Привет на всички Картичкофурии!

Ето, че и на мен се падна честта да Ви предизвикам.

Винтидж е стилът, който много хора обичат, за мен е също един от любимите ми стилове. Той съчетава в себе си най-красивите черти на модните течения от позабравеното минало, като ни пренася в настоящето и ни ги поприпомня по един романтичен и носталгичен начин.
С настъпването на един от най-светлите празници Коледа е и желанието ми поне за малко да се принесем в този стар и позабравен свят.
Затова моето предизвикателство към вас е „Винтидж Коледа”



Без ограничение на стиловете и техниките!
Подаръкът ми за победителя ще бъде Тефтер, изработен във винтидж стил.
Моля , забавлявате се, като творите и участвайте смело!

Жанета Гочева

Благодаря на Жанета Гочева за коледното предизвикателство!

Винтидж Коледа претвориха в своите вдъхновяващи картички Картичкофеите:








Крайният срок за участие е 23,59ч на 21 декември 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.








6 декември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 355 - Обзор

Мили Картичкофурии,

Сърдечно Ви благодаря за красивите картички, които ни показахте. Картичките за мъже наистина са по-трудни, нали?
Най-много ми допадна картичката на Ellie - прекрасно съчетание от ярки цветове и детайли.

Продължавайте да творите красота!

Мария

Благодаря на Мария за мъжкото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Ellie ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 355 10 - 23 ноември 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 15 януари 2018г.

2 декември 2017 г.

Картичкафурийска Коледа 2017г - Списъкът!

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийска Коледа 2017г.



Ето това е списъкът, по който ще става размяната на картичките:

Нели Станчева nn_ee_ll_ii@abv.bg
Елена Стоянова(Made for an Angel) helen4em@yahoo.com
Мария Кадрева kadreva@start.bg
Анелия Мечкарска anelka_1914@abv.bg
Мария Гуглева (Ганима) mgugleva@gmail.com
Боряна Венкова borqna_venkova@abv.bg
Тоня Благоева tonya.blagoeva@gmail.com
Цветелина Боцановска - Иванова cbocanovska@gmail.com
Sisi Todorova(Соня Тодорова) sisitodov@abv.bg
Марина Йорданова shareni.idei@gmail.com
Стефка Пашова pashovastefka@gmail.com
Дияна Георгиева didimina7004@gmail.com
Гергана Русева gerinails87@gmail.com
Мариана Кушкиева mi_kushkieva@abv.bg
Галина Горева ggorewa@abv.bg
Детелина Коточева gili79@dir.bg
Десислава desbes@abv.bg
Боряна Димитрова borya@abv.bg
Маргарита Маринова magitmarinova@gmail.com
Елена Димитрова (Усмихната Сръчковка) srachkovka@abv.bg
Жанета Гочева djidji69@abv.bg
Светлана Николова diamond@dir.bg
Пенка Кацарска hefes@abv.bg
Мария Нанева duhdomashen@abv.bg
СилвияПетрова bariksto@gmail.com
Мария Чочева maria_@mail.bg
Лилия Личева L.licheva@abv.bg
 Калина Стоянова - KalySto  drkalinasto@gmail.com
Даниела Велкова kalinagv@abv.bg
Десислава Жейнова desita_vr@abv.bg
Ана-Мария anamal0607@abv.bg
Златина Ташева zlatina_dimitrrova@abv.bg
Ивелина Кривошиева ivi.krivoshieva@gmail.com
Румяна Дечева rumilina@abv.bg
Маги Димитрова bebe6imi4i@abv.bg
Мартина Стойчева tinamgeorg@gmail.com
 Поли Христова  p.hristova.igi@abv.bg
Ирена Стефанова live888bg(at)gmail(dot)com
Мариана Кандилова nikilin@abv.bg
Диди Георгиева go6oenev@abv.bg
Ана Альошева bebe6imi4i@abv.bg
Мария Лазова mari_a507@abv.bg

Първият изпраща на втория, вторият на третия и т.н. Последният изпраща на първия.

Моля всеки, който получи картичката си да качи нейна снимка в ТОЗИ албум. Създаден специално за събиране на картичките от тази размяна в групата Картичкофурийски игри и размени във Фейсбук. В групата ще бъде качен и списъкът с участниците, в който всеки който изпрати и който получи картичка следва да се отбележи.

Ако имате някакви проблеми да се свържете с другарчето си в размяната можете да ми пишете на мейла на Картичкофурии cardsaddicted@gmail.com или във фейсбук. Ще помогна с каквото мога.

Нека Коледната размяна донесе много радост и щастие на всички участници!