10 юли 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 - Тема 1 - Теменужки

Тема 1 от Лятна Картичкофурийска Академия е по урочето, което Картичкофеята Ели - Усмихната Сръчковка е подготвила за вас да изработите теменужки, които да използвате при направата на картички, АТС, книгоразделители.


За начало в изработването на теменужка са ни нужни пет листенца. Най-лесно можем да ги изрежем с помощта на средноголям перфоратор с формата на кръг. За урочето съм използвала бял картон с дебелина 220 гр. и перфоратор с диаметър 2,5 см.
На едно от листенцата с помощта на ножица правим леко накъдряне или оформяне в сърцевидна форма в единия край.
Така подготвените листенца оцветяваме с мастила или бои, с каквито разполагаме - аз съм използвала акварелни моливи. Следете за спазване шарката на истинското цвете!

Следва оформяне на листенцата за придаване на по-реалистична форма. Като подложка използвам най-обикновена домакинска гюдерия, защото е мека и достатъчно дебела, за да даде най-добрата основа за работа с този ключов в направата на цветя инструмент. Правя няколко спираловидни движения с инструмента и среден натиск на всяко листо.


Обработвам крайчетата на всяко листенце с мастило за по-голяма реалистичност.

Листата са готови за залепване едно към друго. Като основа използвам бяло кръгче и върху него с помощта на лепило С200 залепвам листенцата във формата на теменужка. В центъра поставям камъче (може и перличка) и около него дооцветявам с тънкописец и акварелни моливи (за дооцветяването не използвам вода, а като обикновени моливи).

И финалният щрих е да придадем лек релеф на листата с ембос инструмент. Ако не разполагате със специален такъв, можете да използвате кука за плетене или да си закупите от магазинче за козметика инструменти за рисуване на точки с лак за нокти.

А ето и картичката с готовата теменужка:

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.





1 коментар:

Злати каза...

Тези теменужки, красота и аромат. Благодаря за прекрасният урок. Със сигурност се включвам в теменужената академия :)