Наближава 8 март и ви каня да го отбележим отново с традиционната в Картичкофурии размяна - 8-ми март по Картичкофурийски 2017г.
Запишете се под ТОЗИ ПОСТ до 23,59ч в неделя 26 февруари.
Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии!

Каним ви на Картичкофурийско парти, за да отбележим заедно 7 години от създаването на Картичкофурии!
Седем години - седем теми в едно предизвикателство!

Чувствайте се добре дошли на нашето ПАРТИ.

Ще очакваме вашите творби до 23,59 ч. на 28 февруари!
Картичкофурии ви кани да се включите в своята нова Картичкофурийска игра - Да творим заедно - игра за декупажисти и картичкоправещи. Какво ще кажете да опитаме нещо ново и да поиграем на една съвместна игра.
ГЛАСУВАНЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛ

16 февруари 2017 г.

Картичкофурии представя ... Ива Генемуна

Гостенка на Картичкофурии представя е една много мила дама, с която се запознах на срещата в София. От тогава започнах да следя нещата, които прави и останах възхитена от красотата им. Много ми е приятно да ви представя Ива Генемуна.

Здравейте!
Аз съм Ива Генемуна!

Благодаря на Деси за поканата, която доста ме изненеда,защото не съм от активните, които се включват в чудесните предизвикателствата, които тя създава!
Живея в София вече 30 години-тук съм омъжена,но родният ми град е Севлиево! Имам две големи дъщери. Малката беше причината да започна голямата страст с картичките преди 4 години. Учеше в Националната гимназия по приложни изкуства и първата година беше организиран коледен базар. Реши, че ще участва и ще прави картички и ме помоли да и помогна, за да направи повече. Купихме цветните картони, дизайнерски хартии от магазините за художници, които знаехме вече покрай нейните проекти в гимназията! Тогава купих и първите си два пънча-малка елхичка и снежинка! Освен за базара направих и още картички, които подарих и даже си ги показах и във Фейсбук. Толкова ми хареса, че и до днес продължава.
Нямам блог, но по-късно си направих страничка във Фейсбук-Aviva‘sHandmade. Avi e моето име Iva на латиница, прочетено на обратно, свързано с Iva. Правенето на картички е супер релаксиращо и за мен си беше и си остава “антистрес терапия“! По професия съм инженер- химик,била съм и учител по химия, но така се стече живота ми, че си останах в къщи и не работя. Чрез мои познати намерих местенца да предлагам картичките си ,да се продават!
Любими са ми дизайнерските хартии и мисля, че май нямам картичка без дизайнерска хартия! Харесвам винтидж стила, шаби - да е състарено, раздърпано, поизтрито. В тази връзка и памучните дантели, панделки, фльонги, връзки и шнурчета-задължително. Да не пропусна и копчетата, особено за бебешките и детските картички.
Другата ми голяма страст, особено в началото бяха дистрес мастилата, печати и техники с тях и купих почти всички цветове мастила.
За Тим Холц няма говоря,то е ясно, гледане на клипчета с демонстрации. Ходих на работилнички за усвояване на техники-при Габи и при Рали, даже индивидуални! Възхищавам се и харесвам картички, в които е вложен собствен почерк с отношение към детайла. Вглеждам се във всяка малка подробност. Особено в началото беше безкрайно разглеждане на блогове ,тогава попаднах и на Картичкофурии. С такова възхищение съм гледала на всяка една картичка и съм си мислила и чудила, как е възможно да се получи и да се направи!
Първите ми картички,к акто казах бяха коледни, но коя точно беше първата ,не помня!
Показвам някои от тях:

Любими картички нямам,но мога да покажа тези ,които си харесвам повече:

Картичкофурии е едно вълшебно кътче на красота ,идеи и творчество!Поздравявам Деси за нейнатаа огромно всеотдайност и искрено се възхищавам на енергията ,която влага да организира , да обединява ,да поддържа огънчето на това вълшебство!На всички творящи Картичкофурии желая здраве,повече обич и доброта! Да не спират да предизвикват себе си, да показват и споделят всичко красиво ,което напира и излиза от сърцето и ръцете им!

1 Comment:

Bimba said...

Обожавам всичко, което правиш, Иве! Не спирай! Страхотна си!