19 януари 2017 г.

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии!

Здравейте мили приятели,
Лека полека достигнахме до седмият рожден ден на Картичкофурии. На 25 януари се навършват седем години от първото предизвикателство в блога.
През това време бяха зададени 323 предизвикателства, в които творихме и играхме заедно.
Проведоха се 8 национални срещи, които ни помогнаха да се опознаем на живо, да създадем приятелства и да се превърнем в едно голямо семейство от творящи хора.
Проведохме много размени, в които се докоснахме до творчеството на други творящи хора.
Бяха представени 67 творци, с които се запознахме отблизо и научихме повече за тях и за красотите, които създават.

Днес искам да ви поканя заедно да отбележим първите седем с едно много различно предизвикателство. Този път към вас ще бъдат отправени не едно, а едновременно седем предизвикателства. Ще имате възможност да творите по седем теми, които към вас ще зададем с Валя Калпакова от "Крафтърски мечти", която ще е и спонсор на предизвикателството, аз като създател на блога и Картичкофеите - Ади, Валя, Диди, Ели и Тони, А ето ги и самите предизвикателства:

Предизвикателството ще има една обща тема, на която трябва да се подчинят творбите на всички негови участници. Това е ЦИФРАТА СЕДЕМ, която може да бъде използвана като създадените от вас проекти трябва да съдържат седем елемента били те седем пласта хартия, седем цветя, седем перли, седем камъчета, общо всички използвани неща да са седем или пък да има цифрата седем някъде на проекта. При публикуването на проекта си в неговото описание следва да напишете кое в него отговаря на това условие. Един от участниците, чийто проект, отговаря на това условие ще получи голямата награда на предизвикателството - ваучер за 30 лв от магазинчето на Валя Калпакова - "Крафтърски мечти".

Първо искам да благодаря на всички, които през тези седем години ме подкрепяха, работихме заедно, задаваха предизвикателства, участваха в тях. присъстваха на срещите ни и ми даваха сили да продължа да поддържам този блог. През цялото време целта ми е била той да е едно място, което да ни обединява и да ни дава възможност да сме едно цяло, всички ние, които творим с хартия и не само. БЛАГОДАРЯ ВИ! А ето и темата, с която аз, Десислава Жейнова, като създател и водещ на блога искам да ви предизвикам - създайте картичка или друг хартиен проект с ръчноизработени цветя. Колко цветя ще използвате решавате вие. Важно е да спазите условието за седемте елемента, за да можете да участвате в общото предизвикателство за голямата награда.
Това е моята картичка вдъхновение за вас.
Един от вас по мой избор ще получи тази картичка и още нещо.

А ето и темите, с които Картичкофеите ви предизвикват:

Адриана Салева

Честит 7-ми Рожден Ден на блога „Картичкофурии“!
През изминалите години блогът не само ни предизвикваше да творим, но чрез него се учихме, вдъхновявахме, споделяхме… Много картичкофурии направиха първите си стъпки тук, в т.ч. и аз. Много нови приятелства и познанства възникнаха благодарение на Националните Картичкофурииски срещи!
Много прекрасни неща се случиха за 7 години! Но на 7 години децата тепърва започват едно ново приключение с непоколебимата вяра, че най-доброто предстои!
Нека и ние да започнем нашето ново приключение!
Моето предизвикателство по случай 7-мия Рожден Ден на Картичкофурии е „Микс медия картичка“. Проектите ви трябва да съдържат 7 елемента или цифра 7, да са за рожден ден или за времето, което предстои.
Някой от вас, които участват с микс медия картичка, ще получат като подарък от мен освен картичката-вдъхновение и кутиика с изненади.

Валентина Колева-Димитрова

Честит 7-ми рожден ден, творящи картичкофеи!

Ето как неусетно изминаха 7 години, вихрейки се във водите на картичкоправенето. Както казват ‘’Първите 7’’ са много важни. Това важи и за мен в пълния смисъл. Години на търсене, години на усъвършенстване , години на намиране на своя стил и израз. Като всяко начало трудно и бавно започнах , лутайки се кое точно ми харесва кое точно е моето. За сега започващите и откривайки красотата на ръчно направените картички искам да кажа - бъдете търпеливи, бъдете упорите и ще откриете това което ви носи удовлетворение. Не спирайте да се интересувате и експериментирате различни техники и материали. Дайте воля на мислите си и те ще се превърнат във вашите проекти.
Моето предизвикателство към вас е да направите "Шейкър картичка".
И ето моята шейкър картичка, която направих за приближаващия ден на влюбените.
Седемте елемента, които използвах са : сърца, мъниста за шейкъра, корона, дантела, камъчета, крила, надпис.
Предизвиквам ви да разперите криле и да полетите във вихъра на любовта, защото ‘’Тя ще спаси света’’!


Диди Георгиева - didStef
Привет и от мен талантливки!
Докато си допивам следобедното кафе,си мисля как неусетно се изтърколиха седем години от както съществува блогът на Картичкофуриите.
Как неусетно от дебютантка,станах част от един чудесен екип и ми се предостави възможност да ви предизвиквам,вдъхновявам и наставлявам.
Замислям се колко е хубаво при нас-игри,забавления,размени,срещи с нови хора ,техники и продукти.
Искам, и искренно се надявам, това наше местенце да си остане все така пъстро,забавно,цветно за всички вас-напреднали,начинаещи или такива, на които им трябва все още мъничко смелост и решителност, за да се включат.
С много любов и старание съм подготвила и аз своето вдъхновение.
Моята тема за вас е Цветова комбинация.
Покажете ми вашите интерпретации на следните цветове-бяло,сиво,синьо, кафяво и ще имате шанса да получите картичката и скромно подаръче от мен.
Може да участвате с всякакъв проект.Развихрете въображението си и покажете картичката,пликът за пари,кутийката ,а защо не и албумът или скрапбукстраничката си.Ще ги очаквам с нетърпение.
И накрая, искам да пожелая на целият екип на Картичкофуриите ,както и на всички вас , мили картичкотворящи без които не бихме могли да бъдем това което сме-да сте живи и здрави,да намирате сили вдъхновение дори и в най-малките неща.В най-малкият жест и най-малката искрена дума.
Обичайте се и бъдете обичани!


Ели от Работилничка Мечтатели
Честит Седми Рожден Ден на Картичкофурии!

Пожелавам на блога много последователи, интересни предизвикателства , безброй усмивки и вълнения на победителите и участниците!
На Деси пожелавам много здраве и търпение да продължи с осъществяването на мечтата на всеки да е Картичкофея!
Успех!
Ако сега е като на 7 г, с нетърпение очаквам пълнолетие!

А сега като на рожден ден да стартираме с изненади :)
По случай 7-мия рожден ден на Картичкофурии ви предизвиквам да направите поне една POP-UP картичка, която да е под надслов “Честит рожден ден”.
За вас съм подготвила едно розово вдъхновение, което ще получите като подарък и изненада в чекмедже :)


С пожелания за весел празник и много творчески проекти!


Тоня Благоева - Tochica

Честит 7 рожден ден, Картичкофурии!!! С вас съм почти от самото начало. Пътят беше дълъг, но пъстър, весел и даряващ красота и радост. Радвам се, че вървим заедно и правим света едно по-красиво място.
Моята тема по случай рождения ден на блога Картичкофурии е да направите Картичка с шев (истински или фалшив) за рожден ден. Ако има 7 елемента или цифрата 7, добре дошло. Вадете шевните машини, иглите, печатите или линийката и тънкописеца и зашийте най-красивата поздравителна картичка.
От мен един избраник ще има картичка, изработена от мен.

А ето и малко обобщение на темите:

1. Основната обща тема на предизвикателството е ЦИФРАТА СЕДЕМ. Проектът ви трябва да има седем слоя, седем елемента от еднакъв или различен тип или цифрата 7 на него, за да може да се включи в изборът за голямата награда - ваучер за 30 лв. от спонсора на предизвикателството Валя Калпакова от "Крафтърски мечти".

2. Втората тема е "Ръчноизработени цветя", зададена от водещата блога Десислава Жейнова.

3. Третата тема е „Микс медия картичка“ за рожден ден или за времето, което предстои, зададена от Картичкофеята Адриана Салева

4. Четвъртата тема е "Шейкър картичка", зададена от Картичкофеята Валентина Колева-Димитрова

5. Петата тема е "Цветова комбинация" - използвайте бяло, сиво, синьо и кафяво, зададена от Картичкофеята Диди Георгиева - didStef.

6. Шестата тема е POP-UP картичка, която да е под надслов “Честит рожден ден”, зададена от Картичкофеята Ели от Работилничка Мечтатели.

7 Седмата тема е Картичка с шев (истински или фалшив) за рожден ден, зададена от Картичкофеята Тоня Благоева - Tochica.

Молим всички, които ще участват да напишат до името си и номера на темата, по която са работили.

Очакваме с нетърпение творбите ви! Можете да участвате с толкова проекта, колкото решите и по всички теми от предизвикателството.
Приятно творене.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 28 февруари 2017г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!





Няма коментари: