24 юни 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 302 - "Монохромна картичка"

Здравейте, мили картичкофурии.
Имам честта да задам следващото предизвикателство.
Предполагам, че на всички вас ви се е искало да създадете картичка, която да е много шик, много елегантна и изискана. За мен олицетворение на такова излъчване имат монохромните картички.
Признавам си, този стил ми е труден, аз обичам цветните неща :) И затова ви предизвиквам да покажете вашите монохромни проекти без ограничения за гамата, в която ще работите. А за вдъхновение ви представям три от моите картички:
А за победителката ще има скромна награда-ръчно изработено бижу от мъниста-стара, стара техника :

Татяна Попова

Благодаря на Татяна Попова за монохромното предизвикателство!

За вашето вдъхновение монохромни творби създадоха и Картичкофеите:



Имате ли любим цвят? А пробвали ли сте да творите само с него? Много е забавно.Може да използвате всички на нюанси на цвета плюс бяло и черно(макар че ако искате да сте съвсем монохромни се предизвикайте да направите картичка само в един цвят :) )
Моята е синя. Като небето, като морето и като очите на дъщеря ми, в които потъвам, когато се вгледам. Обичам този цвят. особено в този сезон. Напомня ми за слънцето, морето и безгрижните почивни дни.
Чакам с нетърпение да видя с кой цвят ще ме изненадате вие :)



Картичката е изработена по техниката Triple Time Stamping, но шарката е направена с паста за релеф. Фонът, както и релефът са оцветени с дистрес мастила.


Крайният срок за участие е 23,59ч на 7 юли 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.







15 юни 2016 г.

Картичкофурии представя ... didStef/Диди Георгиева

Гостенка днес в Картичкофурии представя е една много нежна и елегантна дама, чийто творби предизвикват възхищението на всички. Много ми е приятно да ви представя отблизо Картичкофеята Диди Георгиева/didStef.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?

Здравейте!Аз съм Диди, и съм безкрайно благодарна и поласкана от поканата на Деси, да гостувам в най-готиният блог за предизвикателства-Картичкофурии.Изобщо не зная от къде да започна, но като за начало да кажа, че съм зодия Везни и след няколко месеца ще закръгля четиридесетте.Обичам когато хората са искрени. Мразя лъжата и лицемерието.Омъжена, с прекрасен съпруг и дъщеря на 20 години. Често се налага да търпят разхвърляните стаи и липсата на внимание и вечеря, но винаги ме подкрепят и не се оплакват. Мъжът ми е този, който почти всеки месец ме спонсорира, а дъщеря ми е всичко което не можах да постигна. Тя е моето щастие, моята гордост и моето вдъхновение. Често ни мислят за сестрички. Преди години, когато бяхме на почивка в Хисаря една баба ни попита защо сме се качили самички на асансьора. Къде са ви родителите? Та така- дълго се смяхме, доста често съм дете. Не се сърдя! Все още ми се правят бели, играе ми се на ластик, на криеница, федербал и какво ли още не. Липсват ми безгрижните дни от моето детство.Обичам децата и повече от 10 години работих в Детска ясла. Поради здравословни причини трябваше да напусна. Тогава изживях и едни от най-ужасните си и кошмарни години-без работа, пари, колежки, без щури събирания за празници и тържества.
Трябваше да си намеря работа която да не ме натоварва. Ровейки се из нета попаднах на едни квилинг снежинки.Така се започна! Първо квилинга, декорация на торти, декупажи, гоблени, плетки на една кука, докато стигна до картичките и голямата ми мечта-Скрапбукстраничките и Микс Медията.Все още разучавам и трупам опит, но всичко с времето си!

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
didSteF-от малкото ми име и презимето ми. Исках да наблегна на презимето си,защото останах без баща точно когато почнах 9 ти клас. Исках в негова чест да направя нещо,което ще ми дава сили и ще ми напомня за него. Нещо, с което да зарадвам не само него, но и други хора. Именно затова изписването е по този начин.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
В самото начало качвах снимки ето тук: http://didstef.snimka.bg/arts/kviling.574958.226053600
След това помолих Еви да ми направи блог.След няколко часа чудене и маене, на 8 ми септември се появи и той: http://didstefhandmade.blogspot.bg
Старая се да качвам всичко което правя, но честно казано имам още куп неща които си стоят ей така некачени. Причина за това няма-много ама много съм пипкава. Все някой трябва да ме побутва.. ха ха..( ето един мой минус) както и това, че не зная и бъкел английски. Е затова пък си имам преводач –досещате се кой е нали?

4. От кога правите картички и как започнахте?
Вече четвърта година. Започнах с една игра, на която се отзоваха няколко невероятни дами! Те ми вдъхнаха увереност, и до ден днешен продължават да ме съветват и помагат с каквото могат. Намерих прекрасни приятелки в техните очи и съм много много щастлива за това. Момичета вие си знаете кои сте нали. Благодаря ви!

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Носи ми най-вече успокоение и наслада. Пренася ме в един по-красив и пъстър свят, без проблеми, болести и разочарования.
Когато мама прави картички, се чувства най-добре!-така казва дъщеря ми, и е напълно права. Забравям за всякакви болежки. Отдавам се с цялото си сърце и душа на творението си.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не нямам нещо конкретно. Харесвам всичко. Като се почне от перличките, та до шаблоните и машинката Биг Шот. Пазарувам от Българските магазинчета.Мисля че на този етап напълно задоволяват моите потребности и възможности.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Не съм привърженик на един и същи стил. Ако днес харесам един, утре скачам на друг. Не мирясвам докато не направя това което съм си наумила. Харесва ми всичко, което е изпипано и подредено..Може би имам свой собствен стил на разпознаване. Обичам да трупам картичките си –не харесвам и не мога да правя изчистени такива.Често дори мъжът ми ме критикува, че се оливам но ....”Колкото повече ,толкова повече”-казва Мечо Пух.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Отделям доста време. Не обичам да бързам и да правя нещата през пръсти. Правила съм картичка цели 3 дни. Искам всичко да ми е изпипано така, както бих го правила за себе си. Мечтая да направя работилничка за деца. Мога с часове да стоя в магазинчетата за крафт материали и благородно завиждам на продавачките в такива.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажите.
Не се сещам коя точно беше първата ми картичка която направих, но с тази участвах за пръв път при Фуриите.


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте?
Картичката с която ме избраха Картичкофуриите за картичкофея е една сред любимите ми. Никога няма да забравя радоста и вълнението, което ме обзе тогава. Бях толкова щастлива.

Най –хубавият, с най много емоции и вълнения, най-много значещ за мен е албумът, който правих за племенницата ми. Може да го разгледате ето тук: http://didstefhandmade.blogspot.bg/2014/07/sweet-memory.html




11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Вие сте моето хапче ,моето лекарство ,което ме прави щастлива,което ми дава самочувствие и кураж за живот. С вас пия сутрешното си кафе и денят започва винаги с усмивка и ведро настроение. Благодаря на всички, че ме карате да се чувствам значима и обичана. Желая ви още дълги години да бъдете все така забавни, заинтригуващи и впечатляващи.

Картичкофурийско предизвикателство 299 - Обзор

Здравейте, картичкофурийки!
Искам да благодаря на всички ви за прекрасните участия и за старанието, което положихте на тема "Шев и кройка".
Радвам се, че успях да запаля много от вас по идеята да сложите малко шевове по картичките си.
Изборът несъмнено беше труден за мен, но отсъдих наградата за прекрасната картичка на Поли.
Много ми харесаха нежните тонове и микс медия - похвата, който е вкарала в направата й.
А вие не спирайте да творите красоти и до скоро!

Деси - dess v

Благодаря на Деси - dess v за шиещото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Поли ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 299 27 май - 9 юни 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 22 юли.

14 юни 2016 г.

Как да си направим... Тейбъл картички/ Валя Калпакова

Как да си направим... тейбъл картички ни показва в своят урок Валя Калпакова от Крафтърски мечти.
За тези, които не знаят тейбъл картички са онези малки картички на които са написани имената на гостита на сватба или друго официално събитие. Можете да ги използвате и като придружаваща картичка към подарък.

В началото на сватбения сезон едно бързо уроче от мен. Как да си направим тейбълка от вида Open up без да даваме много пари за специални шаблони.

Нужен Ви е ъглов шаблон, който реже от едната страна, а от другата не. Става с практически всеки шаблон, който реже докрай само от едната страна. Измерваме си дължината в широката част . Тейбълката трябва да ни е с 2 см по-широка от шаблона. Моят шаблон е 9 см+2 см=11см широчина на картона.


Дължината на картона си я определяме сами, в зависимост от това, колко висока искаме да е готовата тейбълка. В случая 21:2=10,5 см височина. Отмерваме средата на картона и си го отбелязваме леко с молив, за да може да го изтрием след това.


Слагаме шаблона в средата на картона, като позиционираме и залепяме с временно тиксо, за да не се размърда при преминаване през машината. Минаваме през машината и изрязваме.После си превим релеф, ако имаме такъв, но с гумена или силиконова подложка. Тази стъпка съм я пропуснала, защото под картона слагам фоам и така режа и ембосвам едновременно.


Готовото картонче след преминаване с машината.



Биговаме от края на прорязаното до края на картона .Това са въпросните 2 см, по 1 см от двете страни. Сгъваме.


Ето готовия продукт. Тейбълка без да даваме 30-40 лв за специален Open up шаблон. Много обяснение за няма и 5 минути работа.

Валя

12 юни 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 298 - Обзор

Време е да бъде обявен победителят в Картичкофурийско предизвикателство 298 Пастелна картичка с пеперуди и послание.
За победител в предизвикателството Зара от Zara Craft Studio си избра картичката на Мария.


Благодаря на Зара от Zara Craft Studio за пастелното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Мария ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 298 13-26 май 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 8 юли.

10 юни 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 301 "Mixmedia и дантела или смесени техники"

Здравейте пчелички!
Отново сте с мен-Bearkis, в поредното Картичкофурийско предизвикателство.
Този път избрах нещо, което струва ми се, напоследък увлича мнозина от нас и е благодатна възможност за творчески изяви - смесените техники. Да направим картичка, с тези техники, с които съчетанията и възможностите са неограничени! Можете да се впуснете в голямото мацане и съчетаване на всичко, което ви хрумне, в добавка с дантела, която да бъде активен участник в приключението, а не просто и само допълнителен аксесоар.
За вдъхновение ви показвам два варианта, чието създаване се опитах, не съвсем успешно, признавам си :), да проследя в снимки, но поне известна представа може да се добие.
Едната е за кръщение-резултатът


и няколко снимки,от процеса:
№1 залепваме няколко слоя хартии, по възможност, с различен релеф,или го създаваме;оцветяваме, добавяме по избор, всякакви материали, които подхождат на идеята ни, в случая мъниста и мацаме обилно с боички;



№2-избираме снимка, или мотив от салфетка и създаваме "декупажен портрет", с напукваща паста, в рамка.Грешката ми бе, че пукнатините, макар и страхотни, удавиха образа., затова направих втори опит...


№3 -повърхността, преди добавянето на портрета и ръчноизвъртяните цветя, от плат, панделки, дантелки и перли, всичко това, с винтидж излъчване


Втората-"С обич"


и отново част от работата,по нейното създаване:
залепваме парчета хартия и дантели, обилно поели цвят, релефна паста и кафе, за състаряване( бръчките от него са друга тема :) )
избираме елементите, с които ще украсяваме,това са дантели, панделки, ръчноизработени цветя, от хартия, подходящо тонирани, надписче, напукано , с по-горе споменатата паста, сърце, скрап остатъци, перлички; залепваме всичко и докато чакаме да изсъхне, допиваме, ако е останало нещо от кафето.

Оказва се, че съм достатъчно разхвърляна, за да следвам поетапно процеса...Все тая, ще се радвам, ако вие покажете и тази част от вашата работа и съм сигурна, че далеч по-добре ще се справите от мен! Смело се гмурнете се в океана от вдъхновение! Аз нямам търпение да ви видя :) !!!!

Благодаря на Bearkis за смесеното предизвикателство!К

Комбинацията от миьмедиа и дантела бе претворена във вдъхновяващи проекти за вас от Картичкофеите:



Какво чудесно предизвикателство в много любимата ми от известно време микс медия. Че и с дантела! Което ме препраща към другия ми любим стил – шаби шик. Резултатът от този „синтез“ е ето тази картичка. За изработването й направих трансфер на дигитално изображение; в долната част от рамката и горния ъгъл са направени релефи със структурна паста, като за първия е използван шаблон, а за втория – дантелата, която използвах и за фон на снимката. Допълнителни акценти са истинската дантела, части от керамична рамка и метални пеперуди.
Желая ви много вдъхновения, тъй като с нетърпение очаквам проектите ви!




Надявам се да се забавлявате докато правите картички за това предизвикателство, както се забавлявах аз. Доста отпускащо действа да си оцветяваш и по този начин сам да си направиш дизайнерска хартия. Открийте красивото около Вас и намерете своето вдъхновение. Ще очакваме Вашите проекти.




Крайният срок за участие е 23,59ч на 23 юни 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.