28 февруари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 288 - Обзор

Здравейте,Фурийки!
Време е да обявя моят ангелски победител!
Честно да си кажа очакваш малко повече участия, но съм благодарна на мимичетата, които твориха по моята тема. И така стига съм увъртала....
Моят победител е
№ 5. Irina Kirqkova


Няма да крия,че детските и бебешки албумчета са ми слабост,а нейното албумче ми хареса много.
Тя ще получи подбрани материали.
А рандъм определи моята купидонка да отиде при
№. 3 Denitsa Andreeva


До скоро!

Goldie

Благодаря на Goldie за ангелското предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Irina Kirqkova ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 288 5-18 февруари 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 1 април 2016г

26 февруари 2016 г.

С помощ от Картичкофея - КФП 289 "АТС в пастелни нюанси"

Здравейте отново в рубриката С помощ от Картичкофея.
Искате да направите АТС за Картичкофурийско предизвикателство 289 "АТС в пастелни нюанси", но не знаете как.
Ще ви помогне Ели от Работилничка Мечтатели, която ще ви покаже стъпка по стъпка как тя е направила своето АТС за това предизвикателство:


1. Изрязваме картонче с размер на АТЦ - 6,5/9см

2. Изрязваме мотив от дизайнерска хартия.

3. Залепяме мотива на една от страните на нашето АТЦ.

4. Излишъка изрязваме с ножичка.


5. Дистресваме с блендер крайщата на АТЦ-то, за да подсилим цвета.

6. Добавяме декоративем елемент от бирен картон във формата на клетка

7. Поставяме обемни квадратчета на обратнмата страна на клетката,за да получим 3Д ефект
8. Залепяме на нашето АТЦ

9. Добавяме панделка за декорация

10. Поставяме декоративен елемент от смола за декорация

11. Отпечатваме надпис върху малко флагче(табче)

12. Добавяме цвят с дистрес мастилото.залепяме за нашето АТЦ.

Надявам се този урок да ви е бил полезен.
Очакваме вашите картички в Картичкофурийско предизвикателство 254 "Романтична картичка".

25 февруари 2016 г.

Седма Национална Картичкофурийска среща - Ново начало - основна тема на срещата

Седмата Национална Картичкофурийска среща ще протече под темата - Ново начало.
Пролетта е сезонът в който всичко се пробужда. Тя е времето за новото начало в природата. Ние провеждаме нашата среща в началото на настъпващата пролет.
Детето е новото начало в нашият живот. То ни носи най-чистата радост, то е нашето бъдеще и надежда, то е смисълът и центърът на нашия живот. Затова и темата ни е Ново начало и е свързана с бебето, с неговото раждане и празничните поводи, до които то води. Пред  изработващите картички, покани, албуми стои задачата с творбите, които създават да направят този празник още по- красив, пъстър, носещ и запазващ емоциите и спомените. За това как ги правим и какви трябва да бъдат ще си говорим на срещата.

Темата за бебето като ново начало е в основата на голямата Игра - НОВО НАЧАЛО, която стартира днес и в която могат да се включат всички, които ще присъстват на срещата в Плевен.


Играта се състои от три отделни части, като можете и е желателно да се включите във всяка една от тях.

1. Картичка или покана за раждането на бебе, за погача, за кръщене или за първи рожден ден. Трима от изработилите такива картички или покани, избрани чрез томбола ще получат награда от магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

2. Кутийка за бебешки съкровища – пъпче, зъбче, косичка. Трима от изработилите такива покани, избрани по случаен принцип ще получат награда от магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

3. Бебешки албум за кръщене или за първата годинка от живота на детето. Трима от изработилите такъв албум, избрани чрез томбола ще получат награда от магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

Това са трите варианта. Изработете исканите неща, донесете ги на срещата, където ще си направим една изложба с тях. Вашите творби си остават за вас.

Включете се във всичките три етапа на играта.
Един от участвалите и в трите етапа на играта ще получи ГОЛЯМАТА НАГРАДА – Машина за изрязване и релеф Sizzix Big Shot А4 със стартов пакет, осигурена от магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

Запретвайте ръкави и започвайте, за да можем да се насладим на направените от вас красоти на срещата. Материали за своите бебешки проекти и повече вдъхновение можете да откриете на: http://ideahobby.bg/search.html?phrase=%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5.

Очаквайте съвсем скоро и програмата на срещата.

За записване и за срещата и повече информация по организацията прочетете ТОЗИ ПОСТ

20 февруари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 286 - Обзор

Привет на всички!
Първо искам да се извиня и да благодаря на всички, които показаха прекрасните си картички през Фейсбук и на които не можах да напиша коментар, защото нямам Фейсбук профил:):):).
А сега за победителите.
Първият победител избран на лотариен принцип след изтегляне на билетче от общо 19 на брой, колкото са участията, е 5.Деница Андреева.


Бях планувала още един победител избран от мен ,но се оказа трудно,така че си избрах двама. И това са 8.Мария -
много ми хареса посланието на книгоразделителя и забавният начин, по който е поднесено и 12. Ирена Стефанова - с идеята за рециклирането и прекрасното оформление без дизайнерски хартии.

Благодаря на всички участвали още веднъж и продължавайте да дарявате красота и усмивки чрез сътвореното от вас:)!

Поли

Благодаря на Поли за червеното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Деница Андреева ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 286 22 януари - 4 февруари 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 18 март 2016г

19 февруари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 289 - АТС в пастелни нюанси

Здравейте, картичкофурийки!
Днес ви предизвиквам аз, Деси, и се надявам темата, която съм избрала да ви вдъхнови и зарадва. Реших да ви предизвикам да направите АТС-та, като условието е да използвате пастелни нюанси. Това са най-любимите ми тонове, а и смятам, че са подходящи за наближаващата пролет и най-женския празник, който скоро се задава. Не е задължително, разбира се да са на такава тема, това оставям да прецените вие. Освен това, смятам, че и за вас ще е полезно да имате няколко под ръка, ако мислите да присъствате на поредната картичкофурийска среща, която Деси е подготвила тази пролет, нали?

Наградата е ваучер на стойност 20 лв. от магазин Naborsata.

Ще очаквам с нетърпение да разгледам вашите красоти!
Успех на всички!

Благодаря на Деси за пастелното предизвикателство!

Тези, които за първи път се сблъскват с понятието АТС могат да прочетат какво е това ТУК

АТС в пастелни тонове за вашето вдъхновение създадоха Картичкофеите:


Това са едни от АТС които направих на един дъх. Една от причините е че са в любимата ми тоналност. Много нежни, женствени и "пърхащи". А исках да им предам и тайнственост със скритото късметче в джобчето.



Тъй като е 19 февруари и Св. Валентин мина,аз се вдъхнових от 8 март - празника на всяка жена и майка. И тъй като винаги съм обичала розите, направих едно символично букетче от три рози,което да краси моята картичка.


При направата на своите АТС можете да използвате различни техники, както това е направила Ади.



Нейният разказ за направата на красивото АТС, с което ни вдъхновява днес, очаквайте в рубриката С помощ от Картичкофея на 26 февруари.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 март 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






18 февруари 2016 г.

Как да си направим... Красиви и ефирни цветя от паус/Ралица Пехливанова

Здравейте фурии, в това уроче ще Ви покажа как много бързо, лесно и без нужда от мокрене и мачкане на пауса да си направите нежни цветя. За целта са Ви необходими паус / около 200-250гр /, инструмент за биговане, шаблон с който да изрежете цветята / в случеят аз ще използвам този на Cheery Lynn Designs - Judy's Blooms/,
мастило, тичинки и малко лепило.
Ето така изглежда след като се изреже.
С тампон / аз ползвам тампони за грим / нанасяме мастило в средата на цветето.

След това с инструмента за биговане / с малко топче / започваме на правим жилките на самото цвете, като за целта го обръщаме цветето обратно и тогава биговаме, за да може на лицевата страна да изпъкнат белите линии.

Забравих да спомена, че това трябва да се прави на подложка за биговане, тъй като тя е мека.

Обръщаме вече бигованите цветя от лицевата страна и отново с инструмента / но с по-голямо топче –ще Ви е по-лесно / започваме да оформяме цветето. С лек натиск правим малки кръгчета в средата, така че листенцата на цветето да се повдигнат на горе.

Почти сме готови. Остава само да кръстосаме едно малко с едно голямо цвете да сложим тичинки, да ги залепим и изчакаме да изсъхне лепилото.

Ето някой проекти с тези цветя.

Това е фурии, сега очаквам Вашите красиви цветя...
Ралица

15 февруари 2016 г.

Осми март по Картичкофурийски - 2016

Отново е време за традиционната за Картичкофурии размяна на картички по повод 8-ми март - денят на майката и жената.

Заповядайте да се забавляваме заедно. Нека разцъфтят цветя на вашата картичка, нека тя бъде пъстра и весела и донесе радост на своя получател.



От днес до 23,59ч в понеделник 29 февруари можете да се записвате с коментар под този пост.

Номерата по реда на записване ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще изпращате на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Първият на втория, втория на третия и т.н. Последният в списъка изпраща на първия.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 1 март.

Моля при записването си да пишете и имейл адрес за по-лесна връзка с вас.


Хайде на осмомартенско картичкофурийско празнуване.

12 февруари 2016 г.

Картичкофурии преставя ... Ралица Пехливанова/Delphinium

На срещата в Пловдив се запознах с една много талантлива майсторка на картички, албуми и други проекти, която е настоящият гост на Картичкофурии представя. Останах възхитена от красотите, които прави и от вниманието, с което обясняваше как създава прекрасните цветя за своите проекти. Запознайте се отблизо и вие с Ралица Пехливанова - творец създаващ възхитителни неща.

Първо искам да благодаря на Деси за поканата, която за мен беше изненадваща, но много приятна. Благодаря!

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
На кратно ще Ви се представя - казвам се Ралица Пехливанова, на 30 години, родом от град Казанлък съм, но живея и работя в гр.Пловдив. Омъжена съм и имам една прекрасна дъщеря на почти 7 годинки. По образование съм инженер и работя като такъв, макар и не точно по специалността.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ника ми е Delphinium и ако се чудите защо и какво е това име - то всъщност е научното име на цветето Ралица.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам блог, който обаче не поддържам и изключително рядко публикувам неща в него - http://artdelphinium.blogspot.bg/ Причината за неговото създаване да си призная е поговорката „ видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила” . Гледах, разглеждах, четях блоговете на различни момичета и си казвах „ Ах колко е хубаво” и аз искам. Но след като го направих, разбрах че това не за мен - не обичам да пиша и най-вече нямам време за това. Имам си страничка във фейсбук - Handmade by Delphinium - картички, покани, албуми .

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Занимавам се с това прекрасно хоби от около 3 години. Причината за това е моята голяяяяяма бърборана Вики. Повечето от вас знаят , че в детските градини има забрана да се внасят каквито и да било храни и поради тази причина аз реших, че ще й направя хартиена торта за рождения й ден, за да има детето все пак някаква торта. И така започна едно търсене из интернет докато не си намерих подходящ шаблон, който принтирах на цветен картон и после изрязах парче по парче, лепих и накрая наредих тортата. До тук добре, но бяха само цветни парчета торта върху които нямаше нищо. И тогава с госпожата на Вики не знам как и по какъв повод се заговорихме, но тя ми каза за вълшебното магазинче на Руми Борисова. Отидох до там, влязох и не знаех какво да правя и на къде по – напред да гледам. Нямах идея какво е това пънч, щанца, биг шот машина, диз. хартия, печат, пудра и т.н. Още си спомням Руми как ме попита „ Какво търсите, за да ви ориентирам? „ а аз гледайки умно казвам „ Ами не знам „ След което започна едно питане от моя страна, това какво е, за какво и как се използва, ами това , ами онова... Не помня какво и дали изобщо си купих нещо, но след като излязох от магазинчето бях много щастлива, обаче в главата ми пълна каша. Започнах пак четене и търсене на всякаква информация в интернет и доста дълго не можех да направя разлика между студен и топъл ембосинг. Малко по-късно разбрах, че и в моят роден град Казанлък също има магазинче за крафт материали. Това бе ПламАрт магазин. И така започнах едно лудо пазаруване на материали, което продължава и сега....
Ето и снимка на тортата за 4-та годинка на Вики, която тя много щастлива занесе в градинката и всички ахнаха при вида й. Не е кой знае какво, но аз си я харесвам.


5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

На първо място хобито ми носи много удовлетворение, и запълва времето ми , но напоследък ми го краде... Все по-често ми се налага да спя по-малко и по-малко време да отделям на семейството си, за което често се чувствам виновна.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Любим материал нямам, но имам слабост към шаблоните, диз.хартии, печатите и пудрите. Обичам да експериментирам и никога нямам ясна идея какво точно да направя. И много често първоначалната идея с крайният резултат няма нищо общо..Материали предимно си купувам от бг магазини, но си поръчвам и от чуждестранни сайтове понякога.

7.Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Стил или техника също нямам. Втурвам се от едно на друго, искам от всичко да опитам, но определено ми харесват картички, в които има замисъл, сцена или нещо подсказващо за определеният повод, за който са създадени.Обичам да си правя цветя за картички, но не винаги имам време за това.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Както писах и по-горе отнема ми много от времето, но пък ми е забавно... Ако имах повече време щях да направя още повече картички...

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Ето едни от първите ми картички. Разполагах с един ъглов пънч и някоя друга къдрава ножица.. Розичките си ги изрязах сама – бях си начертала една спирала с програмата с която работя и после си я принтирах на цветна хартия.
Его го самият файл, ако някой смята, че би могъл да му е полезен нека го ползва. И до сега си правя такива розички.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Картичката, която е заредена с най-много емоции е тази, поводът за която е моят съпруг. С него се познаваме от деца....Той така да се каже ми се падаше батко на времето и много носеше дънки....
Имам и други любими картички и проекти...

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

Какво да кажа – Вие сте чудесни и най- вече интересни! В блога можеш да стоиш с часове и винаги има какво да научиш.
Пожелавам Ви все така да се развивате и да не преставате да ни радвате с нови идеи.