26 януари 2016 г.

Как да си направим ... Печати с шаблони за рязане/Стела Кирякова

Искам да ви покажа как бързо и лесно да си направите печати с помощта на шаблони за рязане.
За целта ви е необходим фоам, машина за изрязване и шаблон, който бихте искали да използвате като печат.


Изрязваме нужният ни елемент.


Залепяме изрязания елемент на акрилно блокче с двойнозалепващо тиксо, за да се закрепи. Вместо на акрилно блокче можем да го залепим върху прозрачната страна на опаковка за диск.


После го оцветяваме с мастило, каквото имаме


И вече си имаме нов печат.



Най - добре е това да се прави с щанци, които са с по-едри елементи, защото иначе трудно ще го закрепим на акрилното блокче.

Стела

25 януари 2016 г.

Картичкофурии на 6 години - Игра Шест години Картичкофурии


Днес моето четвърто детенце, блогът Картичкофурии става на 6 години. Създаден на 25 януари 2010г той вече шест години е съществена част от моя живот. Картичкофурии е първият български блог за предизвикателства към правещите картички. Неговата основна цел бе да бъде място, в което българките правещи картички да могат да покажат какво могат, да се срещат с други творящи сънароднички, да обменят опит и да бъдат заедно.
През тези шест години в него
- бяха регистрирани 874 020 влизания, 
- бяха пуснати 284 предизвикателства,
- в блога бяха представени 56 творци, изработващи не само картички, но и декупаж и други техники,
- публикувани бяха 45 урока за използването на различни техники и създаването на оригинални картички и албуми.
- бяха проведени шест национални срещи, в които се запознахме и обменихме опит.
- бяха проведени 13 декупажни предизвикателства.

През новата година Картичкофурии ще продължи да ви предизвиква, да ви предлага интересни срещи и уроци и да се опитва да организира около себе си всички, които обичат да правят картички, а също и албуми, странички, покани, въобще да претворяват хартиите, панделките, картинките, цветята... в прекрасни проекти.

Надявам се да продължи и Декупажното предизвикателство, което стартира през 2014г и привлича творящите в интересното хоби на декупажа.

По повод своята шеста годишнина Картичкофурии организира

Игра Шест години Картичкофурии

Тя разбира се е предизвикателство към всички вас.

А правилата са следните -
- Изберете си едно от вече протеклите и приключили предизвикателства в Картичкофурии.
- Създайте картичката или друг хартиен проект по темата на това предизвикателство.
- Публикувайте снимка на изработеното от вас в блога си, в сайт за снимки или във Фейсбук. Много важно е да се уверите, че снимката ви е публично достъпна.
- Към публикуваната снимка напишете коментар, в който да има линк към тази игра и номер и наименование на предизвикателството, по което сте работили. Участия без такъв коментар няма да се зачитат.
- Добавете линк към проекта си в линкито под този пост.
- Забавлявайте се.

Можете да участвате с колкото проекта желаете. Не е проблем да участвате с тях в други предизвикателства, стига те да не са на Картичкофурии.

И разбира се тъй като е шестият рожден ден ще има и шест награди - ВАУЧЕРИ ЗА 20ЛВ,  които ще бъдат осигурени от спонсорите на месечните предизвикателства в Картичкофурии -

Творческа къща Creative и www.gretasart.com

Миглена Петрова - migito.com


Пи Ем Арт
- крафтърски магазин

Онлайн магазин www.madewithlove.bg

Rumilina Art&Hobby

Крафтърски мечти

Крайният срок за участие в играта е 23,59ч на 25 февруари.

Очаквам ви да се включите и в Конкурса за Картичкофеи, който ви кани и предизвиква да станете вдъхновители в предизвикателствата на Картичкофурии. Имате време да се запишете до 23.59ч на 2 февруари.

А и да не забравя, дръжте си свободни 16 и 17 април, защото тогава ще бъде Седмата Национална Картичкофурийска среща. Все още търся подходящото място за срещата и приемам предложения.





22 януари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 286 "Картичка в преобладаващ червен цвят".

Привет любители на хартиените забавления:)!
Приближава 14 февруари - денят в който има цели три празника -Денят на влюбените,Трифон Зарезан и Свети Валентин.И понеже свързвам и трите празника с червения цвят (червени сърца,червено вино и моят съпруг се казва Валентин и обича червено )реших темата на предизвикателството да бъде "Картичка в преобладаващ червен цвят".
Ще избера две картички,които ще получат награда-изненада от мен.Едната ще е тази, която на мен ми хареса най-много, и втората ще избера на лотариен принцип, за да изключа субективния фактор ,т.е. мен:):):).

Това е моето вдъхновение за вас.



Бъдете обичани и обичайте,пийте червено вино, защото е полезно, зарадвайте с нещо мило някой с името Валентин, Валентина ,Вальо или Валя и участвайте с колкото може повече картички :)

Поли

Благодаря на Поли за червеното предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 4 февруари 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





Картичкофурийско предизвикателство 281 - Обзор

Крайно време да се обяви победителят в Картичкофурийско предизвикателство 281 "Аз обичам Коледа".
Благодаря на екипа на Творческа къща Creative и www.gretasart.com за коледното предизвикателство.
Благодаря на всички, които се включиха в него.
В предизвикателството участваха изключително красиви коледни проекти.
Победителят, обаче е само един и това е участие № 36 Биляна

Биляна трябва да се свържеш с Творческа къща Creative, за да използваш ваучерът на стойност 25 лв от Greta`s Art!

Честито на победителката!

Биляна ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 281 1 декември до 3 януари 2015г.

В Картичкофурийското трио, което този път включва петтима участници с техните картички, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Natasha Petrova


Цвети Борисова


Goldie


KpuCTu


Велина Трифонова


Честито момичета!

Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 281 1 декември до 3 януари 2015г.

20 януари 2016 г.

Конкурс за Картичкофеи

Вече две години в Картичкофурии шест много талантливи дами помагат със своите прекрасни проекти и ни вдъхновяват в предизвикателствата.
Това са:

Те създадоха много красиви неща през тези две години. Надявам се да продължат да го правят и по-нататък.

За съжаление, поради своята ангажираност Катя - Kakichka няма повече да участва като Картичкофея.
Искам да и благодаря за чудесната съвместна работа и за красотите, които създаде вдъхновена от предизвикателствата в Картичкофурии. Ще очаквам да виждам нейните проекти като участник в предизвикателствата.

За да и намеря заместник, а и за да привлека нови хора като вдъхновители ви каня да се включите в


КОНКУРС ЗА КАРТИЧКОФЕИ


Изискванията към желаещите да станат Картичкофеи е да обичате да правите ръчноизработени картички. Ще очаквам от вас да участват с 2 картички всеки месец, изработени по темата на съответното предизвикателство. Да коментирате картичките на включилите се в предизвикателствата. Да помагате с идеи и да се включвате в рубриките на Картичкофурии. Като Картичкофеи вие няма да можете да участвате в предизвикателствата на Картичкофурии, задавани от останалите участници, а само в тези, задавани от фирмите-спонсори.
Картичките, които изработвате по зададените теми си остават за вас. За целите на предизвикателството е необходима само тяхна снимка. С тях можете да участвате в други български и чужди предизвикателства.

Ако желаете да участвате в конкурса, моля напишете името си и поставете линк към вашият блог, фейсбук страница или албум с ваши проекти. Моля, напишете с няколко думи защо искате да се включите в екипа на Картичкофеите на Картичкофурии.

Имате време да се запишете до 2 февруари, а до 5 февруари ще обявя избраните, за да могат да се включат в предизвикателството на 19 февруари.

16 януари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 283 - Обзор

Картичкофурийско предизвикателство 283 ‘Поглед към звездите’ приключи и е време да бъде обявен победителят в него.
Благодаря на всички, които се включиха в него!
Благодаря на Elli за звездното предизвикателство!
Тя си избра за победител картичката на Деси


Честито на победителката!

Деси ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 283 24 декември - 8 януари 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 19 февруари 2016г

15 януари 2016 г.

Картичкофурии представя... Поли Христова

Гостенката на Картичкофурии представя ... този месец е толкова слънчев и сърдечен човек, че озарява всички около себе си. Съчетава в себе оригиналност и талант, които личат във всичко, което създава. Представям ви Поли Христова.


1.Казвам се Поликсения Христова, но използвам предимно краткото Поли Христова.На 45 години съм, от Велико Търново.По образование съм икономист,по професия-продавач в магазин за авточасти за товарни автомобили,а по предпочитано занимание ,поне към днешна дата - любител творец в света на картичките ,албумите и други хартиени красоти.

2.Нямам ник.

3. Блогът ми е http://www.otbivkazausmivka.blogspot.bg.Всъщност това беше блог на дъщеря ми,която не го използваше и щедро ми го предостави за ползване след голямо мрънкане от моя страна да ми направи мой блог ,понеже съм много скарана с компютрите.

4.Картички правя от пролетта на 2013 г., когато по стечение на обстоятелствата се оказах с повече свободно време.Всъщност всичко тръгна от две дървени етажерки за стена, които намерих на тавана на село, и реших да се поровя в интернет да видя как мога да ги направя красиви.Под красиви имах в предвид преобразени с декупажна техника ,но тогава даже не знаех че така се нарича .И прескачайки от страница на страница ,някъде по трасето за събиране на информация за декупажа, съм попаднала на снимки на ръчно изработени картички и резултатът е две все
още обикновени дървени етажерки ,прибрани в гаража, и стая пълна с какво ли не за направата на чудесийки от хартийки.

5.Хобито ми дава удоволствието да правя нещо с желание и любов,да доставя на някого радост и усмивка с нещо сътворено от мен,да се запозная с много креативни, позитивни и готини хора .От друга страна ми отнема от времето за семейството и ме закотвя на стола с часове, което пък е отрицателната страна на нещата.

6.Любим материал нямам,но имам материал, на който не мога да устоя и това са дизайнерските хартии.Имам безобразно много дизайнерски хартии и ако видя някоя нова, която ми харесва ,трудно устоявам да не си я купя.Пазарувам си изцяло от български крафт магазинчета.

7.Предпочитам да правя идейни картички в изчистен стил.Не съм фен на винтидж и готик стила,може би заради мрачните цветове,но имам една две винтидж картички.Харесвам MixMedia стила в по изчистения му вид ,но нямам търпение да чакам изсъхването на всеки слой паста, боя или друго,че да нанеса следващия и след това другия и накрая след последното 12 -часово съхнене се оказва ,че първоначалната ми идея някак се е размила и вече имам нова в главата, която никак не се връзва с тази изсъхнала вече заготовка:):) :)

8.Доста време отделям на хобито си и не искам повече .По скоро искам да отделям по-малко време на него и повече време за движение и разходки сред природата.По принцип ,когато имам вдъхновение ,нещата ми се получават сравнително бързо, а когато нямам и цял ден да стоя пред хартиите резултатът е или нулев или не ми харесва на 100% . Така че времето не е основен фактор според мен в творческите дейности.

9.Това е една от първите ми картички, която правих за приятелка и която е точно копие на първата ми картичка с бухалче и клонче от филц и идея от интернет.

10.Не мога да отделя една единствена моя картичка, която да считам за най-хубава ,но това са едни от любимите ми .Това е картичката, която направих за именния ден на мъжа ми Валентин и забравих да му я подаря на 14 февруари :):):).

А ето и няколко други.

11.Картичкофурии е първият блог за споделяне, на който попаднах, първият в чието предизвикателство участвах и още при първото си участие бях в топ 3 с ето тази картичка.
И до сега като седна пред компютъра една от първите ми спирки е Картичкофурии.Пожелавам ви да сте здрави и въпреки липсата на време в забързаното ежедневие да успявате да поддържате това местенце за споделяне на красота и творчески емоции !Прегръдки и за всички картичкотворящи,които познавам лично или задочно от блоговете, които навестявам и пълнят душата ми с прекрасните си картички и други проекти!

8 януари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 285 - Мъжка картичка

Здравейте мили Картичкофурии и картичкоправещи!
Честита Нова Година!
Пожелавам на всички вас да сте здрави, весели, засмени и много вдъхновени!
След многото снежни , коледни и зимни красоти които всички ние творихме напоследък, реших да ви предизвикам да направите една мъжка картичка. Още повече, че този месец изобилства с именни дни и мисля, че така или иначе ще ви се наложи да направите поне една този месец. Няма никакво друго изискване или ограничение.

Пожелавам ви приятно творене и много успешна година!
Наградата ще бъде изненада!
Мари
Благодаря на Мари за мъжкото предизвикателство!

За ваше вдъхновение е и картичката на картичкофеята

Крайният срок за участие е 23,59ч на 21 януари 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





4 януари 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 282 - Обзор

За много години Картичкофурии! От здраве и вдъхновение да се не отървете през тази година!
Благодаря на всички които се включиха в цветното предизвикателство. Е, затруднихте ме с избора и то здраво. Но правилата са си правила. Трябва да избера само един победител и това е Goldie с нейните феи , които са завихрили най- страшната виелица.
Честито, Роси!

Момичета, успех в предизвикателствата на Картичкофуриите!

Благодаря на Виолета- vilini. за цветното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Goldie ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 282 11-24 декември 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 5 февруари 2016г