30 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 277 - Семпла и изчистена картичка за Коледа

Здравейте, Картичкофурии!
Радвам се, че отново имам възможност да Ви предизвикам. Аз съм Мария и
задачката, която избрах е изчистена и семпла картичка за Коледа.
Подготвила съм Ви три картички за вдъхновение:

Очаквам с нетърпение вашите участия!
Наградата е комплект материали за творене.
Много усмивки от мен,
Мария

Благодаря на Мария за коледното предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 октомври 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.








22 октомври 2015 г.

Картичкофурии представя ... Ирена Стефанова

Картичкофурии ви представя една дама с огромно сърце, която създава красиви неща и помага на хората. Тя озарява с добротата си хората около себе си и винаги с готовност споделя знанията си. Запознайте се отблизо с Ирена Стефанова.

Аз съм Ирена Стефанова, а за приятели - Рени или Ренка. За сега живея в Добрич, но съм пътешественик по душа. Студентските години и първите няколко годинки на дъщерите ми ги изкарах в София, а в Плевен остана друга частица от сърцето ми. Обичам Добрич, обичам да се връщам и на другите двете места, но с нетърпение очаквам следващата промяна и новия град...
Колкото жилища съм сменила, толкова и различни интереси съм имала през годините... Първата ми страст беше математиката и под секрет споделям, че до скоро (когато все още ми се намираше свободно време) решавах задачи или изследвах функции, ей така за развлечение. Луда работа, а? По същото време някъде около третото майчинство започнах да свиря на флейта, пак така, за да не си губя времето, докато стоя в къщи.
Мога да разказвам много за себе си, живея вече 48 години на тая земя 
През годините съм работила много и най-различни неща - продавала съм сладолед, чистила съм офиси, подвизавала съм се и във фризьорския бизнес, продавала съм авто части, чертала съм архитектурни проекти, правила съм 3D обекти с Blender както за архитектурните ми проекти, така и за няколко онлайн игри. Ползвам посредничеството на един сайт за такива едни образи като мен, които държат на свободата, на липсата на ограничения за работно място и време... На съвременен език това са заниманията на фриѝленсъра - или по нашенски казано дизайнер на свободна практика. Виж заниманията ми са нещо друго - правя картички, гледам внучка, участвам в благотворителност и помагам на любимия в църквата, но за последните ще ми трябва друга статия, в която да изброя всичките си интереси и занимания 
Първия си блог направих в началото на 2014, но много скоро се преместих в bloger. Нямаше нищо интересно около създаването му, просто бях предизвикана от всичките красоти, които виждах да правите и понеже вече се почувствах мнооого напреднала, та реших да се покажа и аз какви ги мога. Сега като се сетя, мога само да се усмихна снизходително, но сигурно така ще се усмихвам и след няколко години, като си спомням за днешните си творения.
Всъщност май винаги съм правила нещо по-арт, но с картичките започнах през есента на 2013-та, когато започнах да правя етикетчета за Коледните подаръци, които през Коледата на 2013 бяха наистина много. Такава инерция набрах, че направих и много коледни картички. Хубаво време беше... Но празниците свършиха и вече нямах причина да се заравям в брокати и хартийки. И се започна едно постоянно ровене из Pinterest и You Tube, из Картичкофурии и Картишок-а. Изгледах де що намерих клип, от който да разбирам нещо и изчетох всичките статии из българските местенца, които намерих. И после се започна едно пазаруване... Първо открих местното ни крафт магазинче, а не след дълго и другата лудост - поръчките по интернет.
Повечето инструменти и материали в началото получих като подарък от любимия. На неговата толерантност и подкрепа(и морална) разчитам, докато упорито продължавам да окупирам масите в трапезарията, в кухнята, че понякога и целия хол...
От есента на 2013 минаха 2 години, през които направих много картички, някои печелеха предизвикателства, други се чудя как съм се осмелила за покажа; някои разказват история, а с други опитвах различни техники и стилове и подарявах на приятели. Все пак предпочитан от мен си остава винтидж стила. През лятото на 2014 Снежи, или така познатата ни bejko обяви, че събира странички за арт журнал на лятна тема. Реших да опитам. Първото, което открих, беше едно клипче, в което една чужбинска кака мажеше с акрилни боички. Последва разходка до любимия ми Jumbo и така открих боичките и жанра mixed media. За да продължа, обаче, важна роля изигра Катето от Картишок-а на 4-тата среща на Картичкофурии, в София. Няма да опитвам да обяснявам що за чудо е това смесването на техники, има си интернет за любопитните, но мога само да кажа, че открих "моето" си нещо и се наслаждавам много. Не спрях да правя картички, но заедно с тях мажа платна и арт журнални странички, опитвам да рисувам и понякога даже ми се получава ;)
Забелязвам се напоследък, че в дните, в които не съм направила нищо, дори и цветенце, съм започнала да го считам за незавършен, недостатъчно ползотворен и в края на такъв ден обикновено планирам по-добре следващия така, че да ми остане време за моята арт терапия. Шегуваме се така в къщи с хобито ми, но си е самата истина. Арт терапията ми ме предпазва от стреса, връща усмивката на лицето ми, както и тази на приятелите, за които творя.
Сега е време за снимки. Нямам много от началото, но съм запазила снимка на тази благодарствена картичка.
Най-хубава разбира се, е последната ми картичка, защото за всяка предишна съм имала време да открия достатъчно недостатъци  Направих я за размяната, организирана от Картичкофурии по повод Световния ден на картичкоправещите.
Картичката, с която за първи път спечелих предизвикателство
Даже и CAS картички съм опитвала да правя
Любимата ми шаби-шик картичка
Тази шейкър картичка е от времето, когато открих удоволствието да си правя сама дизайнерските хартии
и малко метал
Това пък е първата страничка от първия ми арт журнал
а това пано направих за приятелите ми, които ме вземат твърде на сериозно ;)
Ако ви е станало интересно, заповядайте в блога ми - Irena's art, за да разгледате повече. Надявам се да съм насърчила някой начинаещ така, както ме мотивираха и вдъхновяваха публикациите на дамите, творили и писали преди мен в рубриката "Картичкофурии представя..." За мен беше чест и удоволствие да разказвам (нали съм си голяма приказливка) за нашето хоби.
Благодаря на Картичкофурии за поканата!
Това си остава едно от любимите ми местенца, в което редовно надниквам.
Пожелавам на блога много участници в предизвикателствата, много читатели и разбира се много вдъхновение!
Благодаря на всеки, дочел до края 
За вас е специалния ми поздрав

20 октомври 2015 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - победители

Отоново искам да благодаря на всички, които се включиха в Лятна Картичкофурийска Академия 2015г. Специални благодарности на тези, които създадоха проекти за всичките 7 теми.
Това са Ася Великова, Svetla, Adi S и Lora Cards. Техните творби можете да разгледате в ТОЗИ албум на страницата на Картичкофурии във Фейсбук.
На база на гласовете на всички, които отделиха от времето си, за да гласуват ТУК максимален брой гласове получиха двама участника. Те стават победители.
Честито на Ася Великова и Adi S, които получават ваучер от 20лв за покупка в онлайн магазин Крафтърски мечти.
Svetla и Lora Cards вие можете да ползвате отстъпка от 10 % при покупка от онлайн магазин Крафтърски мечти.
Благодаря на Валя от Крафтърски мечти и на всички участвали в Лятна Картичкофурийска Академия 2015г, а също и на включилите са в гласуването. Ще ви очаквам отново следващото лято.

16 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 276 - "Копнеж"

Здравейте , Картичкофурии !
Казвам се Ева и на мен се падна честта и отговорността да задам първото си предизвикателство ( благодарение на Поли ).
И честно да си призная много , много мислех каква да бъде темата.
Един ден пътувайки в колата чух една много красива песен ... " Копнеж " на Марги Хранова.
Тогава се запитах : " Какво е копнеж ? "
Мъка , жажда , жадуване , надежда , желание ,тръпка , стремеж , блян , мечта , цел , идеал , импулс , порив или просто чувство ...
Ето това е моят копнеж:
Очаквам да видя и какво е за вас копнежът.

Това е наградата, която съм подготвила за победителя:

Благодаря на Ева за копнеещото предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 октомври 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





15 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 273 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийско предизвикателство 273 - "Благодарствена картичка" на Полина Сенкова.
Тя си избра за победител участие № 5 - Adi S


Благодаря на Полина Сенкова за благодарственото предизвикателство!

Честито на победителката!

Adi S ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 272 18 септември - 1 октомври 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 13 ноември.

13 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 272 - Обзор

В "Ботаника"-та все още има много време да се ровим, макар и да е мрачно и дъждовно..особено , ако ни носи настроение...
И си избрах "лавандуловия аромат"на Мaria - -творбата с №4, точно по тази причина!
Чакам писъмце от нея, на имейла-bisiwolf@abv.bg , за да и пратя наградката-някои крафтърски неща и нещо лично , от мен. Благодаря и на всички момичета, които участваха в общия ни "експеримент" :) и творческо настроение, в прекрасната есен!!!
BEARKIS

Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството!

Благодаря на BEARKIS за природното предизвикателство!

Честито на победителката!

Мaria ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 272 4 - 17 септември 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 30 октомври.

12 октомври 2015 г.

3 октомври Световен ден на кардмейкинга - списъкът за размяната!

Благодаря на всички, които се включиха в тазгодишното отбелязване на Световният ден на кардмейкинга!

Това е вече разбърканият списък. Всеки в него изпраща картичка на записаният под неговото име и получава от този нас него. Последният изпраща на първия.

8 Aby                        albena.radev@gmail.com
22 Didi Georgieva    efinka77@abv.bg
11 Миглена Стойнева   miglena.stoyneva308@gmail.com
6 Em                     milena_jordanova@abv.bg
10 Stefka Pashova      Pashovastefka@gmail.com
21 Рени      reni1506@abv.bg
25 Rumilina Bg      rumilina@abv.bg
5 Zara Petkova       zar4eto84@gmail.com
32 Adi Saleva       adi.saleva@gmail.com
13 Ани (The World of Annie)        annie.art@abv.bg
2 Monika        bgakinom@abv.bg
31 Natasha Petrova        ashi2003@abv.bg
16 Bo      borya@abv.bg
3 Cvetelina Borisova       cveti_vb@abv.bg
28 duende              duhdomashen@abv.bg
35 Десислава Жейнова                    desita_vr@abv.bg
14 Светлана Николова            diamond@dir.bg
23 Поли Христова             p.hristova.igi@abv.bg
19 KalySto              drkalinasto@gmail.com
27 Eva Petkova            eva_antonieva@abv.bg
9 krechi               krasi_bus@abv.bg
26 Irena Stefanova                live888bg@gmail.com
24 Maria               maria_@mail.bg
12 Maria Gancheva              marieg@abv.bg
33 Dari Mateev        matev1967@abv.bg
17 Neli               nn_ee_ll_ii@abv.bg
15 Powi                   powishop@gmail.com
18 Татяна Попова               tatyanapopova@abv.bg
7 Tsvetelina Stoyanova                 tsstefanova@dir.bg
20 Valentina Dimitrova           valkiria31@mail.bg
34 Valentina Ivanova                vallentina@abv.bg
1 Vania J-K                vania_art_studio@mail.bg
29 Veselina                 veselina1969@abv.bg
4 Yana Slaveva                 yanaslaveva@abv.bg
30 Златина Ташева        zlatina_dimitrrova@abv.bg

Моля всеки, който получи картичката си да качи нейна снимка в ТОЗИ албум. Създаден специално за събиране на картичките от тази размяна в групата Картичкофурийски игри и размени във Фейсбук.

Ако имате някакви проблеми да се свържете с другарчето си в размяната можете да ми пишете на мейла на Картичкофурии или във фейсбук. Ще помогна с каквото мога.

Надявам се, че всички включили се в размяната ще проявят коректност и тя ще ни донесе само положителни емоции.

9 октомври 2015 г.

Картикофурийско предизвикателство 271 - Обзор

Благодарим на всички момичета, които се включиха с прекрасните си картички/проекти в предизвикателството ни и направиха дъждовните и мрачни дни по-слънчеви и по-топли със своята есенно-приказна палитра.
Всички вие, до края на годината имате възможност да ползвате 20 % отстъпка от категорията ни "Елементи за декорация".
А картичката-победител е тази на Elli.

Екипът на "Фотоаксис"

Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството!

Благодаря на екипът на "Фотоаксис" за есенното предизвикателство!

Честито на победителката!

Elli ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 271 1-30 септември 2015г.

6 октомври 2015 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - 2015 - избор на победител

Имало една Лятна Картичкофурийска Академия, дето преминала в есенна и май върви към зимна.
Много се извинявам за забавянето на избора на победител.
Благодаря на всички, които се включиха със своите проекти в Лятна Картичкофурийска Академия 2015г.
Имаше доста участници, но само 4 от тях са спазили основното условие на играта, а именно да са участвали във всичките 7 теми на Лятната академия.
Това са Ася Великова, Svetla, Adi S и Lora Cards.
Много ми е трудно да избера една от тях за победител, затова ще ви предоставя на вас да направите това.

ТУК можете да видите всички теми.

Всички картички на четирите участнички можете да видите в ТОЗИ албум.
Вашата помощ при избора на победител ще се състои в това да разгледате всички картички и да си изберете един участниците. За вашият избор можете да гласувате с коментар под тази публикация като имате право само на един избор.
Ще се приемат за валидни само гласове дадени от хора, занимаващи се с хобито. Анонимни гласове дадени без името на даващия ги няма да се вземат под внимание.
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
Очаквам вашите гласове до 23,59ч на 13 октомври.


3 октомври 2015 г.

Честит Световен ден на кардмейкинга!

Днес е Световният ден на кардмейкинга!
Този ден се отбелязва от 2006 г. и се празнува в първата събота на октомври. Затова тази година той е днес на 3 октомври.
Искам да ви поздравя с този наш празник и да ви пожелая много вдъхновение, свежи идеи и най-вече достатъчно време и пари за реализирането им!
Продължавайте да творите красота и да радвате сърцата на хората около вас!
И разбира се не спирайте да участвате в предизвикателствата на Картичкофурии и да следите рубриките на блога. Нека заедно да продължим да поддържаме огънчето на любимото ни хоби и да привличаме все повече нови хора.
Очаквам ви да се включите и в традиционната ни размяна на картички, с която всяка година отбелязваме този празник.
Можете да се запишете за нея под ТОЗИ пост.
Весел празник мили картичкофурии!

2 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 275 - Червено, черно и жълто/златно

Здравейте, фурийки!

Аз съм Мария /smiles/ и отново дойде моят ред да ви предизвикам :) Този път реших да не ви затруднявам и избрах да ви предизвикам с цветова комбинация. Все пак сме в навечерието на нашия общ хоби празник - Денят на картичкоправенето и аз реших да ви дам повечко свобода. Ще се радвам да ми покажете картички или хартиени проекти като използвате цветовете червено, черно и жълто. И този път, като във всяко мое предизвикателство, ви давам възможност за алтернатива - разрешавам ви да замените жълтото със златно, ако прецените, че ви харесва повече. В какво съотношение и как точно ще съчетаете цветовете оставям на вашето въображение.

За да ви вдъхновя съм ви подготвила арт журнал страничка посветена на Денят на картичкоправенето.


Ще се радвам да се включите.

Наградата, която съм ви подготвила отново е ваучер за 20 лева от магазинчето на Бо - www.b-wow.net.

Мария

Благодаря на Мария /smiles/ за цветното предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 15 октомври 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





1 октомври 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 274 - "КОД Оранжево"

Привет, талантливки!
Отиде си лятото, идва есента...
Ние от Творческа къща Creative и www.gretasart.com я посрещаме с радост и усмивки, без носталгия по отминалото лято.
Есента е вълшебство от цветове! Ще и се насладим както подобава!
Избрахме за вас един от най-предпочитаните цветове а този сезон. Темата на предизвикателството е "КОД Оранжево". Какво означава това?
Може да направите каквато картичка си пожелаете, стига тя да отговаря на единственото условия - да съдържа оранжев цвят.А защо пък да не ни уплашите на Хелоуинска тема!

Месец октомври е един специален месец за всички Картичкоправещи и по този повод Творческа къща Creative ще предложи на всички свои клиенти специални намаления от 10 до 25% на всички продукти в реалния магазин във Варна, на ул. М.Колони 16. Очакваме ви и там!

Наградата за победителя ще е Ваучер за 25лв от магазин www.gretasart.com.

Благодаря на екипа на Творческа къща Creative и www.gretasart.com за оранжевото предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 31 октомври.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!