30 ноември 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 242 - Обзор

Здравейте Фурии,

Малко се забавих с обявяването на победителя в предизвикателството ми, за което се извинявам, но бях възпрепятствана по служебни причини. Все пак използвах времето да мисля кого да избера, но тъй като и трите проекта много ме впечатлиха, накрая реших да изтегля победителя на случаен принцип с рандом генератор. И така, победителят е…

​Честито на Creative!

Тъй като, както вече казах, и другите два проекта много ми допаднаха, реших да дам по едно малко подаръче на създателките им.
Благодаря ви, дами, че взехте участие в предизвикателството ми!
Мария

Благодаря на Мария /Madam Mim за околосветското пътешествие!

Благодаря на Creative, Irena Stefanova и vania art за участието!

Честито на победителката!
Creative ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в  блога си, като добавиш КФП 242 7-17 ноември 2014г.
Очакваме твоят разказ за направата на прекрасната ти картичка за нашата рубрика Картичка победител.

Моля, трите участнички да напишат адресите си на мейла на Картичкофурии, за да си получат наградите - cardsaddicted@gmail.com


28 ноември 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 245 - Коледна картичка-кутийка

Здравейте!
Усещате ли аромата на млякото с канела и на прясно изпечените коледни курабийки?
Време е да помислим за предстоящите празници и да се подготвим подобаващо!
Предизвикваме ви да направите специален подарък за още по-специално пожелание.
Темата е Коледна картичка-кутийка. Направеното от вас трябва да е картичка, която е едновременно и кутийка с място за поставяне на малък подарък, например шоколад. Възможно е и да е кутийка, към която сте прикрепили вече изработена картичка, така че те да са едно цяло.
Нашият екип ви е подготвил едно специално вдъхновение!


Наградата е ваучер за пазаруване от www.gretasart.com6 на стойност 15 лв


Пожелаваме ви вълшебни мигове в очакване на КОЛЕДА!

Екипът на Greta`s Art.

Благодарим на Greta`s Art за коледното предизвикателство.
Краят на предизвикателството е 23,59 на 8 декември, понеделник.


Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





23 ноември 2014 г.

Как да си направим ... Шишарки/ Величка Петкова

Сигурно не откривам топлата вода, но след като поразгледах из нета не открих точно този начин за правене на шишарки, затова го споделям.
Изрязвам си парче картон с размери 2см/18 см, не че трябва да е точно толкова, но имах отпадъци с този размер.
Със зигзагообразна ножица го срязвам по диагонал.
С уред за квилинг го навивам от широката към тясната страна- не много стегнато. И това е. Ето ги моите шишарцици.
А ето ги и залепени върху картичка.

21 ноември 2014 г.

Коледа по картичкофурийски 2014г

Време за традиционното вече пето отбелязване на Коледа в Картичкофурии! Каня ви да се включите в Коледната размяна на картички.



Размени с друг своето Коледно настроение! Направи Коледна картичка и зарадвай някого! Отвори пощенската си кутия дни преди празника и намери Коледното послание, което някой е сътворил за теб.

Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост. Напишете и имейл за връзка с вас.
За да научат повече хора за Картичкофурийската Коледа моля всички, които се включат да напишат в блоговете си или ФБ акаунтите си за тази размяна.Благодаря!

Срокът за записване е до 23,59 ч на 7 декември 2014г.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 8 декември. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще се изпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последния в списъка ще изпраща на първия.
 Нека посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски.

Картичкофурийско предизвикателство 244 - "Забавен надпис, любим цитат"

Здравейте, прекрасни хора,

Без много туй-онуй. Много благодаря на Мария, благодарение на която днес съм тук, наистина много се радвам. Благодаря, Картичкофурии, че имате желанието и търпението да ни предоставяте толкова плододайна сцена.

Подготвила съм ви нещо много лесно и мисля - приятно. Темата е "Забавен надпис, любим цитат" :) Казах ви, че е лесно и приятно, нали? И вдъхновението ми за вас е такова. Някои вече може да са го мернали от снимките на едно много приятно събитие. Този надпис мнооого ми пасна на сърцето. Толкова много исках да го включа в картичка, че така, неусетно, се превърно и в център на такава :). За това - искам от вас същото. Изберете любимо цитатче или забавен надпис и постройте концепцията си около него. И, за да е още по-ясно - искам да видя този надпис в произведенията ви ;)

Както на мен ми беше много приятна заигравката с техники, мастила и пудрички в направата на картичката, с която ви вдъхновявам, пожелавам и на вас приятни мигове и забавления с нещата, с които, вярвам, ще напълните взора ми и ще зарадвате детето в мен.



Иии за награда, пак ще дам ваучер от магазинче, в което и аз пазарувам.

Приятни мигове, красавици. Ще чакам с нетърпение включванията ви.

С обич,

shMe :)xxx

Благодаря на shMe за забавното предизвикателство.

Очаквайте и вдъхновенията на картичкофеите.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 1 декември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през януари 2015г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





20 ноември 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 240 - Обзор

Здравейте, Картичкофурии!

Ужасно много се забавих с обявяването на победителя в моето предизвикателство, дори не знам до колко имам оправдание за това, но понеже ми е първо предизвикателство все ми се искаше да мога да зарадвам всички, които ме уважиха с участие.

Изборът на победител като цяло не ми беше труден, въпреки многото и все прекрасни участия. Даже напротив. В тази хелуинска и вещерска седмица имаше някой, който ни накара и то по своя си специфичен начин всички ние да творим вещерски. А за мен в тази вещерска и маскарадна седмица беше изпълнена с много забавни моменти и много прекрасни картички, всяка носеща своя специфичен стил.

За мен Картичкофурия на седмицата 24.10 - 03.11.2014 е Kalysto, с нейната невероятна и наистина прекрасна малка вещица. Благодаря ти, Кали!


И не, че второто участие на Кали не беше зашеметяващо... Просто малката вещица беше по-бонбонения вариант, а и някак за мен се превърна в символ на онези емоции, за които говоря по-горе.

И тъй като Кали твори с материали малко по-различни от моите, реших наградата да ми е ваучер за 15 лв. от крафт магазинче по неин избор.

Освен това, понеже това ми е първото предизвикателство и като такова беше доста важно за мен, реших че не може то така да бъде оставено и подминато просто с лека ръка.

Искам да благодаря на абсолютно всички включили се момичета. Накарахте ме да разглеждам многократно вашите красоти и с това ме направихте много щастлива.

Ще се радвам изключително много, ако всяка една от вас /включително и Кали/ ми даде адрес за да мога да ви изпратя по нещичко бродирано от мен.

Да си призная не се изненадах и от липсата на типично бонбонени участия. Просто макар и чужбински, това си е един доста забавен и весел празник и се радвам, че се оценява подобаващо от родните крафтърки.

Благодаря ви на всички, както за включването в моето предизвикателсто, така и за търпението да изчакате тази публикация.

Прегръщам ви: Мария /smiles/

Благодаря на Мария /smiles/ за сладко-пакостливото предизвикателство.

Честито на победителката!

Kalysto ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в  блога си, като добавиш КФП 240 24 октомври - 3 ноември 2014г.
Очакваме твоят разказ за направата на прекрасната ти картичка за нашата рубрика Картичка победител. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 19 декември.

19 ноември 2014 г.

Осмо декупажно предизвикателство - Обзор

Благодаря на всички, които създадоха проекти за нашето Осмо декупажно предизвикателство - "Кутия за чай в есенни цветове".
Участваха малко на брой, но чудесни проекти.
Избрано бе трио, като един от участниците в триото е и победител в предизвикателството.

Победител в Осмо декупажно предизвикателство е проект № 6 Есенни хвърчила на Артисимо декор.



Честито на победителката!

Артисимо декор ти получаваш наградата на "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/, а твоят проект става Декупажен проект на месеца  и можеш да използваш нашият банер, към който да добавиш - Осмо декупажно предизвикателство в Картичкофурии 4 октомври - 10 ноември 2014г.


В Декупажното трио, влизат:

Артисимо декор


Елена Кирова



Димана Добрикова



Честито, момичета! Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него - Осмо декупажно предизвикателство в Картичкофурии 4 октомври - 10 ноември 2014г.


Вече можете са включите и в Девето декупажно предизвикателство в Картичкофурии - "Моята снежна Коледа". . със спонсор Маня Димитрова от Работилничката.
Краен срок 23.59 ч. 18 януари 2015г



18 ноември 2014 г.

Девето декупажно предизвикателство - Моята снежна Коледа

Мили декупажисти заповядайте в последното за 2014г Девето декупажно предизвикателство в Картичкофурии.

Темата на предизвикателството е Моята снежна Коледа, а спонсор е Маня Димитрова от Работилничката.
Основното изискване към вашите проекти е да се използва салфетната техника. Ще се приемат само проекти направени със салфетка, а не с разпечатка. Обектът на който е приложена декупажната техника може да бъде всякакъв, освен кутия.


Ето и чудесната награда подготвена от Маня Димитрова от Работилничката за победителя в това коледно предизвикателство:
Тя включва - два шаблона на фирма Барочи ,две структурни кадифени пасти на Дейли арт ,и две бои 100 мл на дейли арт.
А това е вдъхновението за вас, избрано от Картичкофурии от интернет.
автор Юлия Андриенко

Това са дамите от журито, с чиято помощ ще избираме победител на месеца - Декупажен проект на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажно трио.

Anelia Milcheva
Didi Andreeva
Valia Nikolova Ivanova
Vaska Grudeva

Крайният срок за участие е 23,59ч на 18 януари 2015г.

И като всяко предизвикателство и в това има условия за участие:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
С проектите, с които участвате в предизвикателствата в Картичкофурии можете да участвате и в други игри и предизвикателства.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.






Картичкофурийско предизвикателство 242 - "Около света..."

Здравейте Фурии, Аз съм Мария /Madam Mim и имам удоволствието да ви предизвикам за първи път. Темата, която избрах е „Около света…“ . Да си призная честно, спрях се на тази тема не само защото отдавна не е задавана, а и за да използвам случая да си открадна малко време да направя вдъхновение за вас и още една скрапбук страничка за мен от отдавна започналия ми проект за пътешественическият ми албум.
Другото нещо, с което ще ви вдъхновя е картичка, която изработих за рождения ден на приятел, който до броени дни заминава за Япония.
С нетърпение очаквам вашите проекти – картички, тагове, скрапбук странички и всякакви хартиени проекти, свързани с място, на което вие или ваши приятели са били или съвсем скоро ви предстои да посетите.
За победител ще избера проектът, който ме впечатли най-много, а това ще е наградката:

Благодаря на Мадам Мим за околосветското предизвикателство!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 234 в предизвикателството КФП 234- Картичка с букетнаТони/Tochica. За своята красива картичка с букет тя разказва в Картичка победител 234.

А това са проектите, с които Картичкофеите пътешестват Около света...:

Какво ще кажете за една обиколка не около света, а около луната?

Искало ли ви се е да обиколите света за 80 дни? Или за повече. Аз от дете си мечтая да го направя, но не наведнъж, а на части. Досега далеч не съм го направила, но имам добра преднина. Тази година отчетох Париж, Венеция, Тоскана, Малта, преди 3 години - Лондон, Гърция няколко пъти, о.Бали преди 7, САЩ преди 10...имам още много път да мина, но не бързам. Важното е да е с близки хора и да се радваш на мига. Да оценяваш това, което имаш, но да се стремиш към висотите на мечтите! А вие? Обичате ли да пътувате? Покажете ни къде сте били, или пък помечтайте къде искате да отидете! Пратете желанието към Вселената и то ще се върне при вас когато най-малко очаквате :)."

Здравейте момичета!С малко закъснение ви показвам и моята картичка.Околосветско пътуване с кораб-това е моята мечта!Звучи добре за тези които обичат морето, но аз да си призная чесно, изпитвам по скоро страх и едно голямо ууууууааааааааааау само като си помисля:))))Незная дали ще успея да осъществя някога тази своя мечта -да плавам в открито море с огромен огромен кораб, но със сигурност получателя на тази картичка ще и се изкефи много.Обичам корабите и морето -само на хартия хи хи.....а вие?


Крайният срок за участие е 23,59ч на 17 ноември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през декември 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





17 ноември 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 241-Обзор

 Мили Картичкофурии,
време е да обявим победителя от Картичкофурийско предизвикателство 241-Картичка нарисувана с печати.
Благодарим ви за прекрасните проекти-забавни, свежи и уникални.Сред толкова впечатляващи и вдъхновяващи картички изборът на победител е доста труден.Все пак наградата на Миглена Петрова-migito.com ще зарадва:

marie
Честито на победителката!

Мария, моля да пишеш на migitopetrova@gmail.com -за да уточним къде да изпратим наградата ти.

Мария, ти си Картичкофурия на седмицата.
Можеш да използваш нашият банер в блога си като добавиш КФП-241  31октомври-10 ноември 2014 г.
Очакваме твоя разказ за направата на това невероятно тагче за нашата рубрика Картичка победител.
Благодарим на всички още веднъж и ви пожелаваме късмет в предстоящите предизвикателства.На всички, които не спечелиха и на онези ,които още не могат да се престрашат да участват в някое от тях, казваме -смело напред момичета!Който не опитва, той не печели!

Картичкофурии представя ... Величка Петкова

Днес на гости в Картичкофурии е една много симпатична и мила дама, която така е усвоила техниката Пергамано, че нещата които създава са направо вълшебни. Потопете се в магията на творчеството на Величка Петкова:

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
Здравейте, Картичкофурии! Много съм развълнувана и щастлива от поканата на Деси да бъда гост в тази рубрика.
Казвам се Величка Петкова. Родена съм в най-красивото градче - Севлиево, а в момента живея в Плевен. Омъжена съм за най-добрия мъж, с когото имаме две слънчица- дъщеря на 18 години и малък палавник на 6 годинки. Те са моята най-голяма радост.
Откакто се помня, обичам да рисувам. Никога не съм вземала уроци, освен кръжока по рисуване в училище /преди хиляда години/. Откакто се роди малкият ми син, обаче не съм хващала четката. За сметка на това открих други занимания като декупажа и картичкоправенето.

2. Какъв ви е ник-а и от къде произлиза?
Обикновено се подписвам с имената си. Понякога като ник използвам Wiki, което произлиза от инициалите на името ми, преди да се омъжа.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си.
Дълго време разглеждах блоговете на момичетата, творящи картички и все не се решавах да си направя свой. В крайна сметка се престраших и от началото на тази година и аз съм в блогопространството. Блогът ми е „Хей ръчички, хей ги две…” . Не е много добре оформен, но си го правих сама и не ми остава много време за поддръжка. Благодаря на Te4eto, която ми даде някои ценни съвети в началото.

4. От кога правите картички и как започнахте?
Първите си картички направих в началото на 2012 година. Тъй като обичам да се занимавам с ръчно изработени нещица, една приятелка ме помоли да й направя мартенички. Започнах ровене в интернет пространството за по-интересни идеи и така попаднах на квилинг картичките на Нели Бенева. Запалих се по тази техника и в крайна сметка моята приятелка получи мартенички, изработени от хартиени лентички. Ето част от тях:

По същото време направих първите си картички и така започна всичко. Бях омагьосана от този нов свят, в който попаднах. Тогава открих „Картичкофурии”, започнах да следя блоговете на няколко феи и да използвам почти всяка свободна минута за новото си хоби.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Картичкоправенето ми носи огромно удовлетворение. Когато се потопя в този свят, почти забравям за всичко останало. Може би не толкова добре се отразява хобито ми на хората около мен. В къщи почти винаги цари безредие, навсякъде са разхвърляни хартийки и инструменти. Добре, че не ми се сърдят.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Ровейки се из интернет, за да разглеждам красотите на другите, случайно попаднах на един урок на Даниела Цонева от Севлиево за изработване на сватбена картичка с техника пергамано. Бях заинтригувана и пуснах в търсачката думата „pergamano”. От това, което видях, направо онемях. Такива прекрасни неща, като недокоснати от човешка ръка. Това беше любов от пръв поглед. Разбира се веднага опитах. Ето първата ми картичка с тази техника- направена върху обикновен паус, с изписан химикал, главичка от карфица и кламер. Отстрани просто е изрязана с ножица.
После си набавих инструменти /които не успях да си купя, мъжът ми ми направи/. Доста уроци изгледах, докато разбера как се правят нещата при тази техника. След много време и опити, мисля че започнах да се справям прилично.
Опитвам се да правя картички и с други техники, някога се получава, друг път- не, но когато трябва да заложа на нещо сигурно, винаги хващам пауса. В проектите си обичам да добавям 3 D елементи от паус, както и перли и брокат.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
На хобито си отделям почти всяка свободна минута, предимно вечер и в почивните дни. Домакинските си задължения съм свела до минимум. Честно казано не знам какво бих правила, ако разполагах с повече време. Сигурно ще съм по-неорганизирана и още по-разпиляна.

9. Разкажете за първата си картичка и ако можете я покажете.
Нямам снимка на първата си картичка, беше пролетна, с теменужки и направена с квилинг. Първите картички, които съм снимала са почти от същия период и бяха предназначени за госпожите в детската градина на сина ми, по случай 8 март.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас.
Всичките си картички правя с огромно желание и нямам любима. Надявам се, че най-хубавата тепърва ми предстои да направя. Все пак има такива, които харесвам повече от останалите:

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали.
„Картичкофурии” означава много за мен. Тук за пръв път се престраших да участвам в предизвикателство и спечелих първата си награда. Това е едно от любимите ми местенца, нестихващ извор на вдъхновение и положителни емоции. Благодаря Ви, че Ви има!
Желая Ви много здраве, за да продължавате да ни радвате и предизвиквате.