30 август 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 232 - Картичка за хоби

Здравейте картичкофурии,
Нашето хоби е да правим картички, но този път темата на предизвикателството е да направите Картичка за хоби.
Почти всички хора си имат някакво хоби, което практикуват в своето свободно време - ловят риба, майсторят най-различни неща, станали са кулинарни магьосници, шият, плетат, рисуват, правят картички или четат книги. Вашата задача този път е да изработите картички за нечие хоби.


Предизвикателството към вас отправя Елена Раличкова от Работилничка 13.
А победителят го очаква награда-изненада.

Благодарим на Елена за хоби предизвикателството.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 8 септември, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

* Картичката вдъхновение е изработена от Стефка Бешковска/Te4eto





27 август 2014 г.

Картичка победител 227

Здравейте,мили фурии!





С голямо удоволствие се включих в предизвикателството на Ирена. Темата за "Времето" е необятна и много интересна. Идеята за моите чадърчета взаимствах от една картинка, част от персонализирана тема в пощата ми в gmail. Проливните дъждове и мрачните дни ми дойдоха в повече, да не говорим за наводненията и мъката на толкова много хора. Затова се постарах картичката ми да е свежа и оптимистична!

Много усмивки и слънчеви дни!

Maria

26 август 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 229 - Обзор

Здравейте, мили творящи момичета.

Дойде време да обявя победителя от моето КФП 229 „ЗВЕЗДНО НЕБЕ“. Доста се колебах и чудих – винаги съм мразила да имам голям избор, за каквото и да е. Но няма как – все трябва да има един. Затова и за да избегна всякаква пристрастност, възложих избора на моята дъщеря, която е доста далеч от картичкоправенето. И тя отсъди:

Наградата печели Ася Великова с нейната „замечтана“ в „Звездното небе“ котка


Честито, Ася.

На всички останали момичета, от сърце благодаря за това, че уважиха мен и моето предизвикателство, затова че искрено ме зарадваха със своите великолепни картички. Искам на всички да пожелая много здраве, бъдете смели в търсене на същността си и интуитивни в откритията си. Да имате безбройни моменти на спонтанност, създаване и споделяне.

Прегръдки и целувки

Боряна

Благодарим на Боряна за звездното предизвикателство!

Благодарим и на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Ася ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 229 18 - 28 юли 2014г.

25 август 2014 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 Интересен акцент за картичка от метална капачка

Това е последната тема от нашата Лятна Картичкофурийска Академия.
Лятото е също към своя край, но все още топлите летни вечери ни карат да се разхладим, а какъв по-лесен начин да направим това освен с нещо за пиене. При това ни остава и нещо, което ви предлагаме да използвате при изработването на проектите си за тази тема. А именно метални капачки.
Тема 9 - Интересен акцент за картичка от метална капачка/ Анелия Некезова


А това е целият урок, в който Ани е обяснила как можете да направите такъв акцент за картичката си - Интересен акцент за картичка от метална капачка/ Анелия Некезова.

Грабвайте капачките и чукчетата и очакваме вашите творби до 5 септември 2014г.

Един от вас, включилите се във всичките теми ще спечели наградата на Картичкофурии - ваучер за 15лв от магазин по избор.

Очакваме ви.





24 август 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 228 - Обзор

Привет! Привет!
Колко сладурски картички видяхме в предизвикателство 228!
Благодарим ви от сърце, че се включихте.
С леко отпускарско забавяне ще съобщим, че номер 1 в това предизвикателство е участие номер 1 на Даниела Тодорова!

Видяхме 19 картички, получихме 19 усмивки и ви изпращаме още много пъти по толкова .....пак от морето!

Даниела - очакваме да ни пишеш на info@gretasart.com, за да уточним изпращането на наградата.

Благодарим на всички още веднъж и ви пожелаваме късмет в предстоящите предизвикателства!

Екипът на Greta`s Art

Благодарим на екипа на Greta`s Art за пъстрото детско предизвикателство!

Благодарим на всички, които се включиха!

Честито на победителката!

Даниела Тодорова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 228 25 юли - 11 август 2014г.

23 август 2014 г.

Как да си направим ... Как правя... маргаритки - nuschinka / Теменужка Милчева

Здравейте, ето че най-накрая намерих време да Ви покажа някои нещица... От много, много време искам да направя маргаритки, но не какви да е... а максимално "истински"... за листенцата ясно.... има голямо разнообразие от шаблони, пънчове и там няма много проблем с избора. Някой харесва по-опърпани, други, по облички... аз се спрях на сета на Джой.
Нооо центърът ми беше проблем до сега. Вече имам решение :) Нека да Ви покажа как правя аз маргаритките :)

Необходимите материали:
*хартия(бяла и жълта) аз използвам 250гр. акварелен картон;
*дистрес мастило Мustard seed;
*Flower Soft - Sunshine Yellow*подходящи шаблони или перфоратори;
*универсално лепило (на Stick it ми е най удобно);
*инструмент за оформяно на цветя и мека повърхност;
*пулверизатор с вода;
*пинцети(с тях ми е много по-лесно да работя);
*тампонче от памук;
*подходящ размер мъниста, нанизани по 1 на тел.

1) Навлажнявам с пулверизатора изразните елементи, след което обагрям центъра на всяко цветче с мастило, посредством тампончето от памук

2) докато са още влажни елементите ги оформям посредством инструмента. От обратната страна посредством по-малкия накрайник(3мм) с избутващи движения от центъра навън оформям всяко листенце на цветчето. След това обръщам и с кръгови движения с големия накрайник (5мм) оформям центъра.
"Шапчиците" за центърчетата оформям само с кръгови движения
3) Посредством "клонката" с мънистото и лепило оформям маргаритката, като за всяка маргаритка използвам по две еднакви по големина цветчета.
Тук са вече залепени и подготвени за добавяне на тичинките.
4) Ето и как правя тичинките... нещото, което до сега не бях открила тези малки стърготинки под името Flower Soft :) Перфектни са за тази цел... Между другото се снабдих и с кафяво :) за слънчогледи... нооо това е друга тема на разговор...
Всяка шапчица намазвам с лепило и я мушкам в бурканчето със стърготинките :) притискам леко да полепне и ставям настрани за изсъхне... това е всичко :)
5) След като шапчиците вече са изсъхнали и няма опасност стърготинките да ми останат по пръстите докато ги пипам, намазвам обилно центъра на всяка маргаритка с лепило и лепвам там шапчицата. В зависимост от големината на центъра на цветчето ще е и избора размер на перличката и съответно размера на кръгчето за шапчица.
Ето я и вече готовата маргаритка :) Като истинска е, нали? Аз много си ги харесвам... Не случайно напоследък доста често ги правя :)

От мен за днес толкова... надявам се, че съм ви била полезна :)
Целувки и до скоро
Нуши

Наистина прекрасна маргаритка. Съвсем като истинска. Благодарим на nuschinka / Теменужка Милчева, че сподели този толкова интересен и полезен урок с нас.
А на всички, които искат да научат повече за Flower Soft препоръчваме да прочетат ТАЗИ публикация на Кат и шМи в Картишок.

22 август 2014 г.

Картичка победител 223

Здравейте, малки, големи и още по-големи картичкофурии – изработващи красота и даряващи красота.
Благодаря на Руми, която зададе картичкофурийското предизвикателство „Дантела, метал и рози” и която избра моята картичка за победител в него.
Е, накратко. Аз се казвам Илка, и от около 1 година се занимавам с изработването на картички, които може да погледнете  във фейсбук страничката ми Marina card. Тази моя страст сякаш дойде като продължение на желанието ми да подреждам, аранжирам, създавам някакви нещица за мое удоволствие.
Вдъхновението ми за тази картичка – лесна работа. Няма по-красив повод от този в който двама влюбени, две сърца туптящи, две души търсещи радостта и щастието от моментите да бъдат заедно – ЗАВИНАГИ.
Приятелка, която живее в Англия ми направи поръчката за тази картичка, защото беше главно действащо лице – кума на сватбата. На която забележете булката – българка живееща в Англия, младоженека – естонец, живеещ в Англия, сватбата – в България. Луда работа.
Да продължа по същество – момичето много обича стари неща, дантели, метал, дърво – май се казва шаби-шик. И естествено няма по-подходящ човек от мен за изработването на този разкош.
Попаднах на елементчето от бирен картон – много подходящо за случая. А металната клетка е прекрасна – влюбих се в нея. Дантелата в екрю – допълни по естествен начин цялата визия. А розите – обожавам да изработвам рози, те придават онази нежност и невинност. Коя жена не обича рози? И така рязах, лепих, рязах лепих и готово. Много елементарно и бързо изглежда. Ама вие си знаете, че не е така.
Толкова от мен засега. Благодаря ви за отделеното внимание.
А вие не преставайте да творите и забавлявате.

Илка

Картичкофурийско предизвикателство 231 - Картичка с елемент от бирен картон

Здравейте, весели, усмихнати, чаровни и сърдечни картичкофурии. Вие сте не само фурии, но и сръчковки (както казва моята дъщеря). Вярвам, че само човек с добра душа, чисти помисли, отворено към доброто и красивото сърце може да твори толкова прекрасни неща. Невероятни сте!!!
И тъй като Руми избра моята картичка (невероятно, но факт) в картичкофурийско предизвикателство № 223 «Дантела, метал и рози» и станах Картичкофурия на седмицата (суперррррррррррррррррррррр), сега е мой ред – моя милост Илка (приятно ми е) да ви предизвикам с нещо интересно и надявам се забавно.
Дълго мислех и реши да подложа на «изпитание» вдъхновението и сръчността ви като изработите «Картичка с елемент от бирен картон».
Защо точно такава?
Първо – досега не е поставяно такаво предизвикателство и надявам се да ви бъде интересно.
Второ – има невероятно красиви и детайлни, големи и малки, различни по тематика и изработка елеменчета, които могат да са в помощ при вашите проекти.
Няма да поставям никакви ограничения, няма да ви вкарвам в рамка - работете на воля.

Победителят ще избера аз, а наградата – малка изненадка. Както се казва малко, но от сърце.
Запретвайте ръкави и дерзайте. Очаквам невероятно креативни идеи. Обичам изненадите и съм убедена, че вие ще го направите.
А ето и някои картички, които ме вдъхновиха за това предизвикателство.

Илка

Благодарим на Илка за интересното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 223 в предизвикателството КФП 223 - Дантела, метал и рози на Румяна.

Вижте и картичките с елемент от бирен картон, с които искат да ви вдъхновят Картичкофеите:
Здравейте талантливки,
реших да участвам в една благотворителна кауза - Да помогнем на Ивалена.
Включих се с три морски албумчета акордеончета. Ето едно от тях, в което съм ползвала елементи от бирен картон.


Хубаво е, когато един мъж реши да подари на половинката си такъв прекрасен подарък.Екскурзия до Париж-колко хубаво звучи. За сега само майсторя, пък виж някой ден ме изненадали и мен с подобен плик за пари хи хи .....наближава и моята( порцеланова ) годишнина от сватбата .......стискайте палци!



Имам една кутийка с елементи от бирен картон, които стоят от повече от две години! Най-после им дойде времето да скокнат на някоя картичка :). Харесват ми толкова много, че си ги къткам и ми е жал да ги ползвам, но така не ги виждам изобщо, защото си стоят в шкафа. Затова взех решение - тия дни ще използвам и останалите :). Ако и вие имате скрити съкровища, вадете ги и ни покажете!


Крайният срок за участие е 23,59ч на 1 септември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през октомври 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





18 август 2014 г.

Лятна Картичкофурийска Академия Тема 8 - Кубчета-картичка

Тема 8 в Лятна Картичкофурийска Академия е Кубчета - картичка.
Това е много интересната и оригинална картичка, която нашата гостенка в Картичкофурии представя... за август Пламена/Plamnito ви показва в Как да си направим - Кубчета - картичка.


Използвайте въображението си, нагъвайте, режете и очакваме вашите Картички-кубчета в нашата игра до 5 септември 2014г.

Един от вас, включилите се във всичките теми ще спечели наградата на Картичкофурии - ваучер за 15лв от магазин по избор.
Желаем ви приятно лятно творене.





Как да си направим ... Кубчета картичка - Пламена Панайотова/Plamnito

Честно да си кажа, когато за пръв път видях тази картичка си помислих: "Това е сложно, не е за мен!" Но нали съм упорита и не се предавам лесно, извадих дъската и започнах да чертая, меря, режа... А тук трябва много точен чертеж! Но ефекта е страхотен, защото ни връща в детството и старата кутия с дървени кубчета!
Днес ми беше два пъти по-лесно, дори направих две картички - за момиченце и за момченце!И ще Ви напиша урок, за да си направите и Вие!
Започваме с картоните: необходим Ви е 33/12 см твърд картон, дизайнерски хартии за декорация, печати, мастила, цветенца, копченца.
Когато правих картичката за първи път начертах на картона мрежа от 4/4 см квадрати, за да се ориентирам по-лесно в срязванията и сгъвките. Моят съвет е и Вие да го направите, а после може да се изтрие с гума.
Това е чертежа на картичката, като белите линии са за срязване, а черните за прегъване. Снимала съм едновременно изработването на двете картички.
След това изрязвам и биговам черните линии за прегъване и се получава ето това:
Не се обърквайте от допълнителните биговки, които направих за да очертая кубчетата. След прегъване се получава ето това:
Приготвила съм си квадратчета 3,5/3,5 см за декорация, съответно за момче и за момиче и си ги подреждам и залепям, колкото по-шарено толкова по-добре.
Залепям онзи 33-ти сантиметър за началото на сгъвката и се получава това - две купчинки кубчета.
За финал се заиграх с новият ми печат-мъфини, който ми подари моята приятелка Аджела, заедно с още много красоти, за което съм й много благодарна. И ето две картички за детски празник!
Това е за сега от мен, ще се радвам да видя Вашите нови картички! Желая Ви много вдъхновение и хубаво настроение!

Пламена Панайотова/Plamnito

16 август 2014 г.

Картичкофурии представя ... Пламена Панайотова/Plamnito

Днес в Картичкофурии гостува една талантлива и изпълнена с любопитство и желание да опита всичко дама - Пламена Панайотова/Plamnito. Запознайте се по-отблизо с нея и с нейният разказ за хобито и.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
Здравейте, аз съм Пламена Панайотова - Plamnito, на 38г. и живея в Русе.
Най-много обичам да съм заобиколена от любимите си хора и приятелите. Контактна и общителна съм. По принцип съм артистична натура, но понеже хората около нас се нагледаха ежедневно на циркове и театри, реших да сменя амплоато си и започнах да се занимавам с ръчна изработка на картички. За да си създам малък свят, в който да имам своето уединение, но уви… всички съвсем смело се нанесоха и там, и вземат главна ръководна роля в творческият ми процес. Но на мен и така ми е добре, защото така се вдъхновявам все повече – от искреността, чистотата и щастието на приятелите ми. Но най-голямото ми вдъхновение е Голямата ми Любов!
Обичам да плета на една и две куки, и да шия гоблени, работя като шивачка и тези увлечения много ми помагат в картичкоправенето. Пробвала съм почти всички техники: квилинг, скрапбук, дистрес, пергамано, изонит, ирис и tea-bag folding, декупаж, цветя от креп хартия и в крайна сметка правя, това което ми харесва и е във възможностите ми, и което си пожелае получателят.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
И до днес, когато си спомняме с моите приятели за произхода на моят ник, пада голям смях. Един летен ден се излежавахме на сянка и се чудехме как да се забавляваме мързелувайки. Тогава дойде един приятел и доведе племенника си и каза: „Сори, френдове, обаче днес трябва да гледам малкия!” Ние подскочихме от въодушевление – какво по-забавно от това, да казваме думи на малко дете и то да се опитва да ги повтаря. Когато дойде време да повтори моето име, детенцето се ухили като слънчице и каза: „Пламнито!” Всички бяхме толкова доволни и от този ден насам всички приятели ме наричат така.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Моят блог е „Блог на Plamnito” – www.plamnito.blogspot.com Може би два месеца време се колебаех дали да го има или не, защото бяха изминали само 6 месеца откакто се занимавах с правене на картички и мислех, че не е добра идея да ангажирам хората със себе си. Между другото и днес понякога си го мисля това, особено когато се върна назад и видя неща, за които си казвам: „Това пък как можах да го направя, че и да го покажа.” Истината е че, ако не го бях направила нямаше да науча нещо и да придобия опит. В крайна сметка се престраших да създам блогът си, защото имаше едно предизвикателство в блога на Картичкофуриите (който вече следях ежеседмично), което се казваше „Визитка ” и си казах: „Ето сега вече, когато имам визитка нещата стават сериозни.” И така се появи моето местенце!

4. Oт кога правите картички и как започнахте?

Започнах да правя своите картички преди три години и половина. Преминавах през труден период от животът си, а много исках да зарадвам една много скъпа за мен жена и започнах да ровя в Интернет, как да направим интересен подарък с подръчни материали. Тогава работех в офис и разбира се под ръка имах принтер и хартия. Ровейки попаднах на квилинг картички и разбира се веднага лапнах въдицата! И разбира се всичко е на английски език, но понеже аз съм упорита и не се отказвам, продължих и започнах да откривам момичета от България, които се занимават с квилинг и обясняват на чист майчин език как могат да се случат нещата, без големи инвестиции. Така попаднах на блога на Картичкофуриите и Мигито, и Юлия Андреева. След време за запознах и с други момичета и илюзията за „без пари” се изпари много бързо, но за мен вече нямаше значение, защото, аз бях убедена, че това е нещото с което искам да се занимавам.
Ето я първата ми картичка-

с много наивитет, но и днес ми става мило, когато гледам снимката и си я обичам като първо дете!
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми носи много положителни емоции, свързани с нови запознанства, срещи със стари и нови приятели, смислени разговори за идеи за декорации, дрехи, материи, празници. Както споменах, всички около мен са обвързани с идеята, че всичко може да се изработи и постоянно търсят, и предлагат идеи за нови и нови неща, а това ми помага да експериментирам и да откривам нови възможности.
Основно вечер се занимавам с правене на проекти, от което повечето ми снимки са на лампа и не са толкова ясни, но във светлата част на следващият ден вече са при притежателя си, а веднъж подарени трудно се снимат. Тези, от колежките ми, които са нетърпеливи да видят новите ми неща, чакат до към 23 часа, а на следващият ден са нетърпеливи да споделят впечатленията си, което ми действа ободряващо от една страна като ме мотивира, и от друга като ме събужда.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Понеже правя основно сгъвки и албумчета, а за тях трябва стабилен картон, намерих такъв при Юлето от Варна и се зареждам от нея, но има една закономерност, с която не мога да се преборя все още – винаги, когато пристигнат картоните и трябва да отида да си ги взема от куриера, вали дъжд – с изключение на няколко пъти.
В последната година купувам предимно дистрес мастила и шаблони за рязане. Другият ми гъдел са дизайнерските хартии, и вече мога да се похваля, че режа със замах, без да ми се къса сърцето. Установих за себе си, че най-лесният начин да прежалиш дизайнерските хартии е правенето на албуми. Пазарувам само от България, а също така различни момичета често ми правят подаръци от неща, които не ползват, за което съм им много благодарна!
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
За предпочитан стил може би мога да определя „мой стил” тъй като ежедневно преглеждам стотици картички и от всеки вземам по нещо като идея, а вече се познаваме толкова добре, че от пръв поглед си разпознаваме коя картичка на кого е. Обичам да използвам печати, а в последно време се цапам често с дистрес мастилата. Най-вече си обичам сгъвките, защото те са един безкраен океан от възможности за работа и приятно изненадващи подаръци!
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Определено отделям много време за хобито си, като в това включвам и моментите, когато ме накаца музата без значение на кое място и по кое време, и изваждам тефтера или блокчето с лепящи бележки и започвам да чертая, рисувам, описвам. След време ми е много забавно, защото все се чудя това какво е. Ако имах повече време бих понаправила определено количество картички, кутийки и албумчета, в които да реализирам идеите от папка „Проекти в изчакване”, които да са ми налични за спешни случаи, тъй като за сега при мен не остава нищо.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Първата ми картичка, направих за денят на влюбените точно преди три и половина години. Видях един дигитален колаж в Интернет и реших да предизвикам себе си и да ги направя реален. С подръчните хартии на работа се получи картичка в стил „Ръчен труд за 2-ри клас” и получателят й се смя много в продължение на дни. Аз все още и се смея! Тя ми е за пример за показване, за това как не се прави картичка, но тогава така ми дойде и така я направих.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Всичките ми картички са хубави и си ги обичам, защото са направени за определени хора. Нямам картичка, която да съм направила ей,така, затова във всяка една влагам обичта си и старанието да зарадвам човека.
Поради тази причина нямам еднакви картички, винаги има нещо ново и лично за всеки. Дори и да реша да използвам някоя идея или техника винаги я свързвам с определен човек и докато работя си мисля за него/нея и след като завърша проекта, си го получава. Преди броени дни една приятелка беше много приятно изненадана, защото получи албум-сгъвка със свои снимки, без дори да е мислила да си поръчва.
10a. Картичката, която изработих най-трудно. Коя беше и по какъв повод?
Картичката, която изработих най-трудно или по-точно тежко, беше „35+” – две картички в едно.
Не е нещо сложно за изработване – любимите ми сгъвки. Дори за първи път направих цветова комбинация лилаво и розово с огромно желание и вложих цялата си любов. С моята приятелка сме родени на една дата и от 15 години винаги празнуваме заедно. Този рожден ден обаче беше по-различен, защото видяхме грозното лице на тежката диагноза. Слава на Бога днес и двете сме по-здрави от всякога! Тогава за първи път поисках да проявя малко егоизъм и да изработя нещо за двете: любимите й цветове лилаво и розово, и моите сгъвки. Най-доброто, което успях да измисля беше две картички в едно!
11. Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Блогът на Картичкофуриите изигра голяма роля в оформянето ми като име и присъствие във БГ крафт пространството и го твърдя с особена гордост, защото ми даде смелостта да започна своят блог, който след един месец става на 4 години и тук намерих много приятели, които продължават да ме подкрепят и насърчават да се чувствам полезна и вдъхновена от истинското приятелство и човечност у хората. Само един работещ с ръцете си човек може да оцени подобаващо труда на другия и да му подаде ръка за продължи да се развива!
Желая Ви преди всичко да сте здрави, след това обичащи и даващи, а вдъхновението ще дойде само, защото то търси щедри сърца, за да ги възнагради с радост от споделянето!

15 август 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 230 - "Ще се омъжа в ..."

Привет, красиви творящи хора,

За мен е супер голямо удоволствие да гостувам на това любимо местенце. Благодаря от сърце на vilini за това, че днес имам възможност да съм тук, ей така, малко да ви поразшейкна като за през лятото :)))

Та, какво ви приготвих. Мислих точно как да ви го презентирам и просто реших да копирам това, което пратих на Картичкофурии като ме попитаха за темата. Какво да ви кажа, мързелива работа.

"За темаа... Хммнм. Ще ти кажа мене с какво ме мъчат сега. (б.а. някога през юли се случва всичко :)) Плик за пари за сватба. Ама, такъв един "дарк", малко "стиймпънк" или малко "готик"... Егати, а?

Та, за темата - нека я кръстим "Ще се омъжа в ..." Концепцията е, всеки да си продължи изречението. Дали си спомняме собствените си сватби, цветовете им, локацията, емоциите или пък сме имали ей такива шантави поръчки, като настоящата ми, или пък искаме приказка...
Така - сватба, примесена с още нещо, по възможност "нетрадиционно". Може да е картичка, албумче, кутийче, плик, таг и т.н. Става, нали :)?"

Хайде да ви видим, няма само аз да се мъча в жегите, я? :)

За вдъхновение реших да устискам и все пак чак сега да ви покажа този мега (не)типично сватбен и все пак - плик за пари, огромен като размери при това. Съвсем скоро ще ви разкажа малко повече и за направата му в моя блог. То имаше дантели, кутии от бонбони, не точната хартия, изрезки от пердета, залежаване няколко месеца (тук се засрамвам до червено)... Въобще, голям калабалък.


И наградка ще има, естествено. Ще подаря на тази от вас, която най-ми влезе под кожата, ваучер от крафт магазинче, от което пазарувам и аз.

Амиии, май е това. Много се надявам да има желаещи да се пробват в тази моя шантавелност.

Много целувки и дано не се отървете от креативно вдъхновение,

shMe :)xxx

Благодарим на shMe за сватбеното предизвикателство!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 219 в предизвикателството КФП 219 - Картичка с ръчнонаправена дизайнерска хартиянаvilini.

А това са сватбените картички, с които искат да ви вдъхновят Картичкофеите:


Ще се омъжа в....? Супер интересно зададена тема. Още на секундата започнах да размишлявам за моя отговор. Ще се омъжа в бяло? Твърде клиширано. Къде остана нежното ментово или пък тюркоазените акценти, които толкова харесвам? Ще се омъжа в ...Плевен? Ми да, то това си е ясно. Там поне по време на ритуала гостите са седнали, а не се гъчкат в някоя мизерна стаичка. Ще се омъжа.... колкото пъти си затворя очите, толкова пъти виждам сцените от собствената си сватба. Така че моят отговор - и с думи и с картичка е:
Ще се омъжа в същия вариант като преди 12 години. Не бих променила нищичко. Освен може би факта, че сега бих си направила всичко сама.



Здравейте,
За предизвикателството на Shme ще се опитам да Ви вдъхновя с една винтидж сватба в кафяво и лилаво. Темата е прекрасна, така че запретвайте ръкави и ни покажете вашите интерпретации, а ние ще чакаме с нетърпение да ги видим.



"Ще се ожени, но първо ще е моминското ѝ парти!" ... А това е един добър случай да я изненадаме с албум на спомените, прекараните заедно щастливи моменти. " Това беше идеята за част от изненадата към булката от приятелките ѝ... а другата част... за мен тя беше по изненадваща...искаха да ѝ направя кокетна булчинска диадемка, която да бъде част от тоалета ѝ за вечерта на празненството За първи път правя такава и частно казано до края не знаех как ще се получи... нооо стана доста добре...

Крайният срок за участие е 23,59ч на 25 август, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през октомври 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.