31 май 2014 г.

Откриване на магазин Creative

Днес искаме да ви разкажемза едно ново място, в което всички варненци и гости на Варна, които обичат да творят ще могат да намерят много и интересни материали и инструменти за своето хоби, разнообразни идеи, а също така и работилнички за деца и възрастни. Това е новата Творческа къща на Варна - магазин Creative.
Вижте поканата, която те отправят към вас по повод официалното откриване на магазина:

Скъпи творци, с най- голямо удоволствие ви представяме Магазин Creative - Творческата къща на Варна. Уютна обстановка и огромно разнообразие на материали за майсторене ви очакват на ул. "М. Колони" 16 във Варна ( Шишкова градинка).
Официалното откриване ще е на 07.06.2014 г - събота от 14 ч.Заповядайте на Творческо парти. Ще има много музика, игри и забавления. Ще изтеглим печелившите от нашата томбола.
С всяка направена покупка от магазин Creative до Откриването може да се включите в томбола за следните награди:
1. Ваучер за пазаруване на стойност 100лв.
2. Ваучер за пазаруване на стойност 50лв.
3. Участие в wokrshop по избор!
4. Участие в wokrshop по избор!...
5. Участие в wokrshop по избор!
В присъствието на всички гости ще изтеглим печелившите и ще раздадем наградите!
Заповядайте и на нашата фейсбук страничка https://www.facebook.com/Creativestore.bg



30 май 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 220 - "Море"

Здравейте, приятели!
Поздрави от морето!
Мечтаете ли вече за слънце, плаж и морски бриз? Въпреки дъжда е време да се отдадем на заслужена ваканция! Ако не можете да го направите в действителност, то нищо не ви пречи да го реализирате на картичка.
Темата тази седмица е "Море". Без ограничения на материали и техники!
А вдъхновението, което сме Ви подготвили е просто уникално!
Представяме ви невероятните квилинг картички на Нели!
Убедени сме, че повечето от вас са попадали случайно или не на нейния блог. Ако не сте го направете - заслужава си! http://nelika-neli.blogspot.com/2012/06/quilling-panel-7-23-28.html
Покажете ни как виждате морето в своя проект!
А това е нашата награда за победителя:
Greta`s Art

Благодарим на екипа на Greta`s Art за морското предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 9 юни, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





26 май 2014 г.

Как да си направим .. дизайнерска хартия vilini/Виолета

Сигурно сте видяли темата на Картичкофурийско предизвикателство 219 - Картичка с ръчно направена дизайнерска хартия. Сега неговата вдъхновителка Виолета ви предлага и един много интересен и оригинален начин как да си направите сами дизайнерска хартия.
Вижте урока, който е подготвила, направете хартии и се включете в предизвикателството - ТУК.

Ама и аз подхващам една тема.При наличие на толкова красиви дизайнерски хартии да ви показвам как да си направим такава сами.
1. Картон, вестник и лепило. Изрязвате си форма от вестника каквато решите и залепяте върху картона. Освен вестник съм пробвала и с дизайнерска тишу хартия.

2. Минавате всичко с акрилна боя, в случая аз използвам бяла.

3. След като изсъхне боята с помощта на структурна паста и шаблон си правите разни завъртулки, клонки, пеперудки и т.н. Е, тука е голямото чакане. Моята паста изсъхва за 12 часа.

4. Следва най-забавната част. За цветната мацаница аз използвам дистрес мастила или акрилни бои. Много хубаво се получава и при използване на печати.
Приятно творене!

23 май 2014 г.

Четвърто декупажно предизвикателство - Обзор

Благодарим на всички, които се включиха в нашето Четвърто декупажно предизвикателство. Видяхме наиситна прекрасни кутийки.
В това предизвикателство, екипът на спонсора - "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/ реши да даде две награди.
Победител на предизвикателството става участие № 30 - Валентина Генова с нейната парижка кутийка:

Валентина
ти получаваш наградата на спонсора, а твоят проект става Декупажен проект на месеца  и можеш да използваш нашият банер, към който да добавиш - Четвърто декупажно предизвикателство в Картичкофурии - 16 април - 16 май 2014г. 


Равностойна награда получава участник № 27 Татяна Попова:


Честито на победителките!

Молим да напишете адресите си на мейла на Картичкофурии, за да получите наградите си.

В Декупажното трио, избрано от журито и Картичкофурии, по реда си на участие влизат:

№  6 Мариана Иванова

№ 24 Елена Кирова

№ 28 Койна Пенева

Честито, момичета! Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него - Четвърто декупажно предизвикателство в Картичкофурии - 16 април - 16 май 2014г.




Благодарим отново на всички участници! Благодарим на спонсора за предоставените награди и на журито за неговата работа.
Каним ви да се включите в нашето Пето декупажно предизвикателство - "Пеперуди". Можете да участвате в него до 23,59ч на 19 юни, четвъртък. Очакваме вашите пеперудени идеи, а един от вас го очаква награда, предоставена от Greta's Art.

Картичкофурийско предизвикателство 219 - Картичка с ръчно направена дизайнерска хартия

Петък е и е време за предизвикателства. Отново имам честа да съм на любимото си местенце и да задам днешната тема. Единственото условие е да направите сами дизайнерска хартия за вашия проект.
Супер забавно и лесно, нали. Приятни мигове на творчество и забавление от мен Виолета- vilini.

Проектът, който ме впечатли най- много ще получи ваучер за пазаруване от Хобисимо.

Благодарим на Виолета- vilini за интересното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 209 в предизвикателството КФП 209 - Стара снимканаКартичкофурии на KalySto.
Виолета- vilini е гост на нашата рубрика Картичкофурии представя... и повече за нея и за картичките и можете да прочетете ТУК. Очаквайте и урок как да си направите такава интересна дизайнерска хартия скоро в нашият блог.

Вижте какви картички с ръчно направена дизайнерска хартия изработиха нашите Картичкофеи:


Днес темата в любимия ни блог е много лесна - направи си сам дизайнерска хартия. Аз лично обожавам да си правя такава, и да си призная в последно време много рядко използвам "истинска" хартия. Тук възможностите са безкрайни и никога не се повтарят - с печати, с дистреси, с боички, грундове и дори лак за нокти, стар вестник, малко късче от нотната тетрадка на детето - няма никакви правила и ограничения.
Една от многото картички, които избрах да ви покажа (другите, както и техники ще последват из Картишока) е с платно вместо хартия. Платното е оцветено с лилава и бяла акрилна боя, а отгоре през шаблон е нанесен син спрей. Тагчето също е самоделка - правено от салфетка. Картичката вече пътува за една заслужила абитуриентка, а аз разчиствам терена за вашето творческо вдъхновение. Очакваме ви с нови и свежи идеи.



Здравейте!

Когато разбрах темата на Вилини, малко се притесних, защото определено е доста по-лесно да хванеш блокчето с дизайнерски хартии, отколкото сам да си направиш такава. Никаква идея нямах какво да направя. В крайна сметка хванах един от малкото печати, които имам и два цвята мастило. Нещо не ми допадна как се получи и реших да го мина по краищата с дистрес мастило. На финала понацапах цялото листче и то взе, че ми хареса. Оказа се, че не е чак толкова трудно човек сам да си направи дизайнерска хартия, така че запретвайте ръкави и ни покажете вашите варианти.




Крайният срок за участие е 23,59ч на 2 юни, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през август 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





20 май 2014 г.

Картичка победител 213

Този път ви представяме не картичка, а таг, този с който Руми/Rumilina победи в Картичкофурийско предизвикателство 213.

Привет Картичкофурии!

Ще ви разкажа с няколко думи как изработих тагчето за Картичкофурийско предизвикателство 213 "Пастелен таг с ръчно направено цвете" зададено от Виолета / vilini /.
За основа използвах таг №8 Манила на Tim Holtz, който минах по ръбовете с дистрес мастило victorian velvet. Нежното изображение на дамата е изрязано с предпоследния по големина метален шаблон на Spellbinders S5-148, от блокче дизайнерски хартии на Marianne design - Romantic Vintage.
Малко нежна дантела /от моята свекърва/, перца и три ръчно изработени цветя от релефен картон /около 150 гр./. Обикновено си режа цветчетата на ръка с ножицата, с различни големини, но този път използвах "дрипавите" цветя отново на този изключителен мъж Tim Holtz. Намокрих ги с вода и нагърчих всяко венчелистче /събирам го отвън навътре/ с помоща на четка за рисуване, изсуших и оцветих с любимите ми дистрес мастила victorian velvet, worn lipstick и съвсем леко по краищата минах с vintage photo.
Признавам си, че още като прочетох темата на Вили почти си представих как ще изглежда моето тагче и .......аз много си го харесвам.
Руми

19 май 2014 г.

Пето декупажно предизвикателство - Пеперуди

Здравейте, приятели на декупажа!
Екипът на магазин Greta's Art ви е подготвим една декупажна задачка.
Новото предизвикателство ще е тематично. Ние няма да определяме техника или предмет. Може да използвате стъкло, керамика, свещ, дърво или каквото решите. Цветовете също са по ваш избор. Условието за участие е само едно - по проекта да има ПЕПЕРУДИ.
Избрали сме една наша пеперудена серия за вдъхновение. За нея сме използвали дървени, керамични предмети и свещи.
Наградата се състои от: дървен поднос, салфетник, керамична кутийка, акрилна боя бяла, акрилна боя металик златна, декупажно лепило, салфетки 10 модела.
Изпращаме ви усмивки и с нетърпение очакваме вашите пеперудени творения!

Greta's Art


Крайният срок за участие е 23,59 ч на 19 юни, четвъртък.

Имате един месец, за да изработите своите проекти.

След това жури ще избира победител на месеца - Декупажен проект на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажно трио.

Искаме да ви представим и дамите от журито, като сме сигурни, че са познати на всички занимаващи се с декупаж:
Донка Мангачева от Хоби Център Кламер
Елена Раличкова от Работилничка 13
Маня Димитрова от Работилничката
Юлия Андреева от July Art магазинче

И като всяко предизвикателство и в това има и изисквания към участниците:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.





18 май 2014 г.

Картичка победител 215

Здравейте мили Картичкофурии,

Тук съм,за да Ви разкажа за този малък рибар,с който участвах в предизвикателството зададено от Ася –„Картичка с движещ се елемент”


Обичам морето и плажа.Вече нямам търпение дойде лятото!Може би за това с толкова желание изработих този сладур.

Голямо удоволствие ми доставя да съчетавам едната си страст-гоблените с другата-картичкоправенето.Много от картичките ми са точно в тази комбинация. В началото ми беше доста трудно сглобяването на панамата и картона,но вече мисля,че се справям.

Вече имах готов ушит елемент и когато видях темата на предизвикателството реших,че ще е интересно ако под момченцето има плуваща рибка.Доста разглеждах в интернет и накрая попаднах на този блог. И така базирайки се на него помогнах на моята рибка да заплува.

Обикновено когато ходя на плаж обичам да събирам малки рапани,мидички и морско стъкло(последното е голяма находка)И така си имам материали на морска тематика доста дълго време.Тъй като отгоре картичката стоеше малко скучна и лекпнах някоя и друга мидичка и тогава вече бях доволна от резултата.

Поздрави!
Соня

16 май 2014 г.

Картичкофурии представят ... vilini/Виолета

Днес на гости в Картичкофурии е една вълшебница на картичките, чийто красоти ни оставят без думи. Добре дошла в нашата рубрика Картичкофурии представят ... vilini/Виолета.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте скъпи Картичкофурии. Казвам се Виолета. Живея в гр. Севлиево. Неомъжена, с трайно съжителство с човека до мен. Имаме едно слънчице – Йови на 7 години. Обичам разходките в планината , пътуванията и морето. Доста сам разхвърлена и разсеяна.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Vilini- а произлиза от Вили и Ники.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, имам http://vilini-craft.blogspot.com/
Разглеждах блоговете на момичетата и случайно установих, че мога и аз да си направя такова нещо, хаха. Тук е мястото да благодаря на Маги I'm a dreamer..., освен че беше първият ми последовател, към нея се обръщах и за помощ при някои проблеми с блога.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Първата си картичка направих през 2010г.за рождения ден на детенцето на наши приятели. Толкова бях впечатлена от един модел картички и не се сдържах. По това време разполагах сама с офис перфоратор, лепило, бял и червен картон и снимки на детенцето. На финала имах червена картичка с бели точки и въртящи снимки на детенцето…..+ панделка.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Имам мания към дизайнерски хартии и дистрес мастила, които пазарувам от български интернет магазинчета.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Харесвам старите неща и това личи от нещата които правя. Но в никакъв случай не бих се ограничила само с един стил.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Не ми остава много време, но имам ли го с удоволствие хващам ножицата..

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Във всяка картичка влагам емоция, така че ми е трудно да определя само една.


11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

КФ е първото местенце, на което срещнах хора с които да говорим на един език.
Пожелавам ви още дълги години да събирате всички обичащи да творят.

Картичкофурийско предизвикателство 218 - Картичка за абитуриент

Тази седмица в Картичкофурии към вас предизвикателство отправя Марта. Избраната от нея тема е Картичка за абитуриент.
Това е картичката на Марта:



Можете да участвате с картички изработени от вас за поздравяване на тазгодишният випуск абитуриенти, независимо за момче или за момиче.

За ваше вдъхновение можете да използвате прекрасните картички на нашите картичкофеи.

Картичка за абитуриент-каква чудесна тема.Да- сега ми е много лесно, но догодина когато и мен ми предстои толкова вълнуващо изживяване може би няма да мисля така хи хи......

Това е първата картичка и плик за пари които правя по такъв повод .Ще следя с интерес и вашите за да си" открадна" идейки за догодина.Успех на всички!

Моят абитуриенски бал беше преди 15 години.Големи емоции,приготовления и незабравими спомени.
И аз, като всяка дама на бала ,исках да съм красива и неотразима.
Първата ми покупка за тази цел беше рокля. Затова акцент в моята картичка е синя ефирна рокля.



Очакваме ващите бални картички, а победителят ще получи от Марта 2 дигитални печата, от нейните по избор от страничката на http://tokbobok.blogspot.com/.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 26 май, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през август 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





14 май 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 216 - Обзор

Здравейте мили дами,

Отново ни изненадахте и зарадвахте със страхотните си майсторийки. Няма да се бавим, а направо ще съобщим късметлията, който е:

№ 7 - Ирина Кирякова


Честито, Ирина! Очакавай ваучера в електронната си поща.

Особено много харесахме творбите на:
3. Поликсения Христова
5. Marie
12. Vania Art
6. Биляна Казакова
10. Какичка

Благодарим на всички за участието!
Крафт Фактори

Благодарим на екипа на електронен магазин Крафт Фактори - http://craftfactory.eu за вдъхновяващото предизвикателство.

Честито на победителката!

Ирина Кирякова ти си Картичкофурия на седмицата и можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него - КФП 216 - 25 април - 13 май 2014г.

13 май 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 216 - Крафт Фактори вдъхновение

Здравейте отново и от мен – Наталия. Нашето магазинче скоро навърши една годинка и искам да ви предизвикам да се вдъхновите от визията на нашия сайт и логото на Крафт Фактори и да изработите картички в тази цветова гама. Външният вид на електронното ни магазинче дължим на нашия художник Галя, която с много любов сътвори логото на Крафт Фактори и дизайна на сайта и блога ни. За тази цел тя използва дигитален скрапбукинг, смесвайки стилове като стиймпънк и шаби шик в любимата си гама от бежово, синьо и кафяво. Нека това да бъде и основната цветова комбинация, която ще използвате за вашите картички, а темата и стилът са свободни.

Разгледайте нашия сайт и може да почерпите още вдъхновение за стила и материалите, които можете да включите в творението си като зъбни колела, флорални елементи, текстури на дърво, дантела, дистрес продукти, ключове, фенери, панделки и други.

Ето и наградата за победителя в това предизвикателство, който ще бъде определен с томбола – ваучер за пазаруване в нашия магазин на стойност 15 лв.


Очакваме с нетърпение предложенията ви!

Крафт Фактори

Благодарим на екипа на
Крафт Фактори за вдъхновението.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 6 май, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.







12 май 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 215 - Обзор

Здравейте Картичкофурии,
Благодаря на всички за участието в това предизвикателство. С удоволствие прочетох колко ви е било забавно и че отново ще правите такива весели и забавни картички. Радвам се, че съм била причината да опитате нещо ново и да ви хареса процеса на изработка.
Всички движещи се картички са страхотни и ми е много трудно да избера моят фаворит, но мисля че това ще е Соня


с нейният сладур, защото много умело е съчетала различните техники и елементи, чак ми замириса на море.
Оставям Картичкофуриите да изберат своят победител, а за всички моите големи аплодисменти за невероятните неща, които творите и фантазията ви.
Поздрави, Ася

Благодарим на Ася за интересното предизвикателство.

Нашият избор е красивата пеперудена картичка на Desinka

Честито на победителките!
За да получите наградите си, напишете адресите си на мейла на Картичкофурии.

Соня ти си Картичкофурия на седмицата и можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него - КФП 215 - 18-28 април 2014г.
Очакваме твоят разказ за направата чудесната ти картичка на мейла на Картичкофурии.
Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 11 юли.