29 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 196 Коледно бинго

Привет! Ето, че Коледа вече съвсем наближава, а с нея и прекрасното Коледно настроение. Та нямаше просто как да не измисля да ви предизвикам с нещо, свързано с празника. от доста време съм станала фен на предизвикателствата тип бинго. Много ми харесва възможността да комбинираш различните елементи. Та реших да направя и аз едно бинго, но с Коледен привкус. Та ето го и него:

Ще направя малко разяснения, макар че картинките са доста описателни, според мен. На първият ред имаме снежен човек, след него е Коледния орнамент, като това може да е всякаква Коледна украса за елхата, например Коледната звезда, гирлянди, естествено и лампичките и коледните орнаменти, накрая на реда е еленчето, за къде без Коледното еленче. Продължаваме с втори ред където е чорапчето пълно с Коледни лакомства, а веднага след него е Коледният надпис (написала съм го на български, но това не значи че не може да сложите английски надписи или просто числото 25 ), а накрая е имелчето. И стигнахме до последният ред, на който се намират панделката(не е нужно да е джувка, може да е просто парче панделка), Коледното дърво, тук може да ползвате и Коледен венец или борово клонче и накрая снежинката. За да изпълните условието на предизвикателството трябва да присъстват три наредени елемента на вашия проект. Няма значение как са наредени, дали по хоризонтала, вертикала или диагонал. Например може да имате снежен човек, Коледен надпис и снежинка или като мен панделка, венец и снежинка. Много е лесно, нали? 
Е надявам се, че ще се забавлявате!
Както винаги наградата за победителя ще бъде ваучер от Двете елши на стойност 15 лв.

 Успех на всички!
Гуш
Ем

Благодарим на Ем и на Двете Елши за коледното предизвикателство.
Краят на предизвикателството е 9 декември, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ,  създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Каним ви да се включите в Картичкофурийска Коледа 2013г. Как да направите това можете да прочетете ТУК.






26 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 192 - Обзор

Здравейте мили феи,
след дълго забавяне от моя страна обявявам победителя в моето предизвикателство N 192, "Квадратна картичка с картинка".
Благодаря на всички, които си показаха прекрасните творби, с което пък много ме затрудниха в избора на победител.
Победителят след дълго мислене, гледане и оглеждане реших да е Just me и нейната картичка.
Обаче имам и една поощрителна награда за Севда и нейната картичка "цветя и рози", която ме грабна още щом я отворих и много ме развесели.
И още веднъж благодаря на всички участнички и им пожелавам ползотворно творчество!
Стефка

Благодарим на Стефка за интересното предизвикателство.

Честито на победителките! За да получите наградите си ви молим данапишете адресите си на мейла на блога.

Just meти си Картичкофурия на седмицата 192.  Можеш да използваш нашият специален банер като добавиш текст КФП 192 1 - 11 ноември 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 17 януари 2014г.

Каним ви да се включите със свои картички в благотворителният базар на Фондация "Нашите недоносени деца". Как да направите това можете да научите от ТАЗИ публикация.

Стартира традиционното отбелязване на Коледа по картичкофурийски с размяна на коледни картички. Всички, които желаят да се включат могат да го направят до 23,59ч на 6 декември с коментар към ТОЗИ ПОСТ.

23 ноември 2013 г.

Как да си направим ... Картичка от салфетка - Красимира Иванова/ krechi

Когато правите картички вместо дизайнерски хартии можете да използвате салфетки за направата им. Има толкова разнообразни десени салфетки, от които могат да се получат чудесни картички.
Ето това е една от моите картички направена по този начин:
За да си направите такава картичка ви е необходима салфетка с повтарящ се мотив.
Това е моят избор:
Освен това са ви нужни няколко картона за основи на салфетката, няколко за отделните пластове на картичката, макетно ножче, метална линия, лепило и двойно залепващо тиксо.
От салфетката се отрязват 3 еднакви части:

Подготвят се 3 основи, на които ще се лепят салфетките:

На бялата основа се намазва обилно сухо лепило.

От парчето салфетка се отделя най-гормият слой и внимателно се залепя на основата.

След това се оформя задната част на залепената салфетка.


Всички краища се подлепят навътре на гърба на основата, като се залепят тънко покрай ръбовете, а излишното се изрязва.
Ето така изглеждат гърбовете на трите залепени основи:


На всяка основа се залепва двойно лепящо тиксо:

Вече готовите основи се налагат върху картона, който ще се използва в картичката и с макетно ножче се изрязват цветните картони с 2 мм по-широки от основите.

Всички така готови елементи и картони се залепят на основата за картичката.
Време е да се оформи детайла най-отгоре.
От останалата четвърта част на салфетката се отрязват само теменужките, залепят се
 ембосват се, за да получат лек обем.

Готовите теменужки се залепят в средата на картичката и им се слагат камъчета за тичинки.

Така с една салфетка и малко картончета изработих тази картичка:

22 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 195 - "Крила"

Вдъхновител на днешното картичкофурийско предизвикателство е една авторка на вълшебни картички - Боряна Димитрова Bo от B.A.D. Art.

Здравейте!
Най-накрая успях да се доредя в любимият ни блог и да ви предизвикам по случай няколко важни празника - лични и не само, между които и навършването на 2 годинки на моя блог и една годинка на магазинчето ни - www.b-wow.net!
Много се чудих каква да е темата, а пък и искам колкото се може повече от вас да се включат... И избрах.

Темата ще е "Крила", т.е. да включва каквото и да е с крилца - дали ще е фея, пеперуда, ангел или птица - вие решавате.

Наградата ще бъде ваучер от 15лв за пазаруване в нашето магазинче, където можете да си харесате хартийки и цветя, и ще бъде за картичката, която ме впечатли най-много.
Всъщност ще има още една награда, която ще дам на случаен принцип и тя ще бъде изненада!

Ето и моето вдъхновение към вас:

Благодарим на Боряна за крилатото предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 2 декември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през февруари 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви да се включите със свои картички в благотворителният базар на Фондация "Нашите недоносени деца". Как да направите това можете да научите от ТАЗИ публикация.

Стартира традиционното отбелязване на Коледа по картичкофурийски с размяна на коледни картички. Всички, които желаят да се включат могат да го направят до 23,59ч на 6 декември с коментар към ТОЗИ ПОСТ.






20 ноември 2013 г.

Картичкофурийска Коледа - 2013г

Тази година ще отбележим нашата четвърта Коледа в Картичкофурии! И разбира се искаме да го направим със станалата вече традиционна Коледа по Картичкофурийски! Вече сме започнали с коледните предизвикателства. Време е и за Коледната размяна на картички.



Размени с друг своето Коледно настроение! Направи Коледна картичка и зарадвай някого! Отвори пощенската си кутия дни преди празника и намери Коледното  послание, което някой е сътворил за теб.

Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост. Напишете и имейл за връзка с вас.
За да научат повече хора за Картичкофурийската Коледа молим всички, които се включат да напишат в блоговете си или ФБ акаунтите си за нашата размяна. Ще сме ви благодарни.

Срокът за записване е до 23,59 ч на 6 декември 2013г.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 7 декември. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще сеизпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последния в списъка ще изпраща на първия.

Очакваме ви, за да посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски.

18 ноември 2013 г.

Картичкофурии педставя ... Красимира Иванова/krechi

Днес в Картичкофурии гостува една фея на блясъка. Вижте какво ще ви разкаже за себе си и за хобито Красимиа Иванова - krechi.

Казвам се Красимира Иванова, на 38 г. Родена съм и живея в гр. Бургас. Омъжена, с едно момче на 10 г. и половина.
Ника ми е krechi. Произлиза от първите две букви на името ми, не е свързано с нищо конкретно, просто това ми хрумна при регистрацията.Блогът ми е Handmade by krechi, а във Фейсбук можете да ме намерите тук - https://www.facebook.com/krasimira.ivanova.7
С картички се занимавам от 2009г. тършувайки из БГ мама. През Февруари 2010 направих първата си публикация. Тогава направих няколко картички за Свети Валентин, а след това за 8 Март и … няма спиране. Работя в сферата на търговията, но няма нищо общо с изкуство и картички. Хобито ми е едно разнообразие, което внася много цвят в напрегнатото ежедневие.

За тези от Вас, които не знаят, моята страст е броката. Използвам най-различни начини за неговото налепване. Използвам дигитални картинки, които оцветявам с моливи, имам и няколко гумени печата- от един подарък. Не използвам дизайнерски хартии, макар, че срещам все по- хубави десени. Обичам да си правя сама различни хартии. Фен съм на ръчно изработените като цяло картички. Имам няколко пънча, които рядко използвам. Обичам предизвикателствата, затова рядко правя два еднакви проекта. Изработвам покани и картички за сватби, рождени и именни дни, тейбъл картички, пликове за паричен /и друг/ подарък, кутийки и др.
Любимите ми материали са: брокат , двойно залепващо тиксо, сухо лепило, ножица, макетен нож, метална линия, салфетки, перли, камъчета и най- различни дантели, органза, панделки...

В последно време много се увличам по салфетки. Правя си от тях чудесни хартии. Също така изрязвам елементи и така си правя 3D проекти. Вече съм натрупала солидно количество пакети  с най- различни десени.

Първата картичка не я помня точно, но ще покажа една от първите ми опити:
Февруари 2010 г.
Ужас- и картичката, и снимката!

И някои, които много харесвам:
Тези картички са с най- голям брой посещения в блога!


През Август - Коледни 2010 г

Коледа 2011г
 
2011г.
Картичка с декупажна техника

Използване на декупажна техника – лято 2013 г.
Още мои неща можете да видите в албумите ми в Pinterest -  pinterest.com/krechi/.

17 ноември 2013 г.

Картичкофуийско педизвикателство 191 - Обзор

Мили картичкофурии, благодарим ви за участията в предизвикателство 191 "Винтидж - дантела и роза". Избрахме за победител картичка номер 4 на Kakichka.


Пожелаваме и винаги да чува сладките думички "Добре съм, мамо!" и да се радва на усмивката на малкото си съкровище.
А на всички вас - участвали и не участвали в нашето предизвикателство желаем от сърце да бъдете обичани!
Моля, победителката да ни пише на info@gretasart.com за да уточним как ще усвои предоставения от Greta's Art ваучер на стойност 15 лв.
Успех на всички в предстоящите предизвикателства!

Благодарим на екипа на Greta`s Art за дантеленото предизвикателство!

Честито на победителката!

Kakichka ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 191 25 октомври - 4 ноември 2013г.

15 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 194 - „Традиционна коледна картичка в червено и зелено”

Здравейте,

Много се радвам, че ще ви предизвикам точно в разгара на коледната подготовка. Това е моето пето предизвикателство и се надявам да има много участици, защото темата е:

„Традиционна коледна картичка в червено и зелено”

и за да има все пак елемент на предизвикателство имам още едно допълнително условие – картичката трябва да е декорирана и от вътрешната страна. Ако решите да се включите с АТС –та, нека да са с украсени гръбчета.


Победител ще е картичката, която харесам най-много. Наградата – блокче коледни хартии.

Te4eto


Благодарим на Te4eto за коледното предизвикателство!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 185 в предизвикателството КФП 185 - "Шейкър картичка"наТони. За своята Картичка победител тя разказва в ТАЗИ публикация.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 25 ноември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през февруари 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви да се включите със свои картички в благотворителният базар на Фондация "Нашите недоносени деца". Как да направите това можете да научите от ТАЗИ публикация.





14 ноември 2013 г.

За календара и базара

Мили приятели, искаме да ви напомним, че за да си закупите от нашите картичкофурийски календари за 2014г, трябва да попълните формата за заявка:

ФОРМА ЗА ЗАЯВКА

Ето това е видът на Картичкофурийски календар 2014г., като изготвеният календар с картичките на картичкофурии ще можем да ви покажем много скоро.




Цената на календара е 5лв.На имейлите на попълнилите формата  ще напиша сметката, по която ще могат да преведат парите за календара.
Изпращането ще става с куриер, като ако желаете да бъде и с наложен платеж напишете това в допълнителното поле на формата. Ако сте от Варна, пишете във формата как искате да си получите календарите. Можем да се уговорим да си ги вземете от дома или близко до нас място.
Искам да помоля всички, които подкрепят нашата идея да напишат за календара в блоговете си и във ФБ. Нека повече хора разберат за него.

Напомняме ви и че остава още малко време до крайния срок на събиране на картичките за Благотворителният базар на Фондация Нашите недоносени деца, който ние от Картичкофурии искаме да подкрепим. Повече информация за тази наша инициатива можете да прочетете ТУК.
Очакваме вашите картички до 5 декември.

12 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 190 - Обзор

Привет, момичета!
Радвам се, че силното ми желание за хубаво време и за още топли и слънчеви дни се осъществи. Сега се наслаждавам, а предполагам и Вие, на пъстрите есенни краски и по-спокойно се настройвам за предстоящите студени дни.
Заредих се с положителни емоции и от Вашите проекти, които бяха толкова различни и като усещане, и като интерпретация. Сигурна съм, че сте навестили нашето местенце с очакване, за да видите дали вече не е обявено името на победителя. Искам отново да благодаря на всички момичета, които се включиха в „Сред цветята”-предизвикателство по рецепта. Ех, рецептата... стана малко както при приготвянето на сладкишите  ...
По-лесно би било да определя трите проекта, които ме впечатлиха най-много, отколкото да назова името само на един от Вас, но нали затова е рецептата(хитро, а?).
Честта да бъде победител се пада на Кakichka(Кат) и нейното първо предложение, защото това беше картичката, която ме накара да се усмихна(да си призная, че направо се посмях) и ми донесе настроение.


От нея лъха свежест, грее „парижка картинка” и погледът се привлича от жълто цвете, което едвам седи мирно в не много правата рамка 
Благодаря Ви за красивите цветя и Ви пожелавам много вдъхновение и настроение за творчество! И не забравяйте да се усмихвате!
Поздрави от мен Златина

Благодарим на Златина за цветното предизвикателство.

Кakichka(Кат) ти си Картичкофурия на седмицата 190.  Можеш да използваш нашият специален банер като добавиш текст КФП 190 18 - 28 октомври 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 10 януари 2014г.
За да получиш наградата си напиши адреса си на мейла на блога.

8 ноември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 193 - "Когато ангелите ни целуват, около нас мирише на канела."

Здравейте коледни джуджанки,
Знам че всички вие сте отворили вече работилничките и творите безспир красоти с повод и без повод, но днес ми се пада ред да ви предизвикам така че моля за малко от вашето внимание.
Темата, с която искам да ви предизвикам е едно послание, преписано от календара в офиса. Страхотен календар с още по-вдъхновяващи послания. Аз съм си ги преписала всичките за да направя картички по тях, и ето днес дойде реда на коледното такова.
"Когато ангелите ни целуват, около нас мирише на канела."
Тълкувайте го както искате - не е задължително да го изполвате точно така в картичките си. Нека ви послужи за вдъхновение и ви предизвика да покажете ваште картички-послания :)
А за награда съм ви подготвила шарени хартийки и други красоти на коледна тематика.
Пращам ви целувки, топло капучино с вкус на канела и много усмивки.
Kakichka от Коледната къщичка.

Благодарим на Kakichka за аромата на канела.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 183 в предизвикателството КФП 183 - "Летни изкушения"наВера.
Крайният срок за участие е 23,59ч на 18 ноември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през февруари 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви да се включите със свои картички в благотворителният базар на Фондация "Нашите недоносени деца". Как да направите това можете да научите от ТАЗИ публикация.







7 ноември 2013 г.

Картичкофурийски календар 2014 - форма за поръчки

Ето това е видът календар, който ще бъде изработен с избраните картички.

Цената на календара е 5лв. Поръчването на календара ще става чрез попълване на тази

ФОРМА ЗА ЗАЯВКА

Извинявам се на тези, които вече ми писаха, но ги моля също да попълнят формата.
На имейлите на попълнилите я ще напиша сметката, по която ще могат да преведат парите за календара.
Изпращането ще става  с куриер. Ако сте от Варна, пишете във формата как искате да си получите календарите. Можем да се уговорим да си ги вземете от дома или близко до нас място.
Искам да помоля всички, които подкрепят нашата идея да напишат за календара в блоговете си и във ФБ. Нека повече хора разберат за него.

5 ноември 2013 г.

Картичкофурийски календар 2014г - избраните картички

Дойде време да ви покажем картичките, които ще бъдат включени в Картичкофурийски календар 2014г.
Оказа се изключително трудно и доста оспорвано да изберем само 12 картички сред толкова много прекрасни участия. Въпреки затрудненията, които срещнахме при избора накрая журито се спря на:

м. Януари Росица Иванова Goldie

м. Февруари Стефка Бешковска Te4eto

м. Март Бисерка Вълканова Bearkis

м. Април Даниела Малчева DreaMe


м. Май Виолета Иванова Vilini


м. Юни Маргарита Маринова Маги

м. Юли Мария Чочева

м. Август Станимира Янчева Just Me


м. Септември Радостина Енева JIJI


м Октомври Елена Чернева

м Ноември Калина Павлова KalySto

м. Декември Андреяна Попматеева Addii

Честито на всички, чийто картички попаднаха в календара! На тези, чийто не успяха мога да кажа, че аз лично съжалявам, че годината има само 12 месеца, защото иначе още много красито щяха да намерят своето място в нашият календар.

Искам да благодаря на всички, които се включиха със своите картички в тази инициатива на Картичкофурии. Видяхме наистина прекрасни картички, които ще останат в албумите на страницата на Картичкофурии във Фейсбук, за да може всеки да им се радва.

Специални благодарности на дамите от журито, които отделиха от времето си, за да направят своя избор. Нямаше как да включим всички избрани от всяка от тях картички, за съжаление.

Моля, момичетата участващи в календара да напишат на мейла на Картичкофурии каква лична информация искат да бъде публикувана за тях до картичката им.

Поради слабият интерес се отказахме от идеята за изработването на голям 13 листов календар. Останахме засега само на варианта календар пирамидка. Продължаваме да събираме заявки за този тип календар.