29 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 178 - Картичка без дизайнерски хартии

Здравейте от мен Ирина Кирякова,
много съм щастлива, че отново имам възможност да ви предизвикам тук при Картичкофурии.

Темата,с която искам да развихря Вашите фантазии е картичка без дизайнерска хартия. За мен си е трудничка задача,защото съм влюбена в дизайнерските хартии ,имам в огромни количества и винаги ги използвам в моите проекти. Без шарените хартийки нещо ми липсва в картичките и винаги ми се струват незавършени.

Ето и моето вдъхновение за вас:


Ако съм успяла да ви предизвикам и вдъхновя,ще очаквам с интерес вашите проекти.

Наградата ще е ваучер от магазин на стойност 15лв.

Благодарим на Ирина Кирякова за предизвикателството, което ни отправя.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 164 в предизвикателството КФП 164 - "Да се хванем за зелено - зелена картичка" на Bearkis  Картичкофурия на седмицата 168 в предизвикателството КФП 168 - "Годишнина от сватба" наtangenta .

Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 юли, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 4 октомври 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.






27 юли 2013 г.

Картичка победител 176

Здравейте картичкофурии,
Днес съм тук за да ви разкажа за моята картичка – победител.



Но първо, искам да изкажа огромната си благодарност към Вени, че избра именно моята картичка, както и на всички вас сръчни картичкофурии, без които нямаше да открия светът на това вълшебство – светът на картичките. Всички вие ме вдъхновявате всеки път когато видя поредният красив проект, сътворен от вас с много любов към това изкуство. Изкуство, което открих преди няколко месеца и ме плени завинаги. Самата аз съм завършила средното си образование с профил изобразително изкуство, и макар, че след това учех и работя съвсем различно нещо от изкуство, никога не престанах да мъкна вкъщи всякакви творчески материали.

Когато разбрах, че моята картичка е спечели предизвикателството на Вени, се зарадвах като малко дете на което са купили ново колело. Въобще не съм предполагала, че именно аз ще спечеля.

В интерес на истината, това е единствената картичката, която ми се получи с един замах, както се казва „на един дъх”. Толкова лесно и естествено се подреди всичко.

В блога си бях разказала, как салфетката която използвах за направата й, си стоеше дълго време без да се осмеля да отрежа и парче от нея, тъй като я харесвах ужасно много и ме беше страх да не я изхабя.

И така, в една дъждовна вечер, картичката изникна в съзнанието ми. В следващият момент вече режех и лепях. Морската синева ми стоеше някак скучна, за това като един „виден художник” нанесох няколко нюанса акрилна боя върху нея. След това направих няколко точки с топлия силикон, за да придам на водата по-естествен вид.

Дойде ред на украсата. Реших, че трябва да измисля някакви водорасли, които да залепя. Сетих се, че при запасите си за Суши, трябва да е останала някоя и друга кора от Норито. Взех една, и изрязах малки парченца, като се стараех ножицата да върви на зиг-заг, за да приличат на истински водорасли. Обаче, не предполагах, че лепенето им върху картичката с топлия силикон може да бъде истинско предизвикателство. Или се късаше, или се опарвах (тъй като кората е доста тънка, все едно си пипаш директно горещия силикон), но накрая успях. После се сетих, че мога да използвам и малко от мъха който си бях купила за Великденската украса. Така, вече ми стоеше като истински скалист морски бряг. Но, какво е морски бряг без миди. На бюрото си вкъщи държа цяла купа с миди (за всеки случай, ако потрябват), така, че никак не ми беше трудно да избера няколко от тях. Залепих и малки перлички. Накрая добавих три сребристи елемента, с което картичката ми доби завършен вид.

Когато всичко беше готово, я показах на мъжът ми (който бях удостоила с титлата – Главен мой критик),а той възкликна – "Тази картичка на стената ли ще си я слагаме, много хубава е станала." С което напълно заслужи титлата си. :)

Картичка стой на „работния пулт” за да ме вдъхновява и да ми напомня за прекрасното чувство, което изпитах, когато разбрах, че съм спечелила първото си предизвикателство.

Благодаря на всички и до нови срещи при Картичкофуриите.
D.Veselinova

26 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 179 "Летен романс"


Привет, приятели!

Как понасяте жегите? Надявам се добре, и надявам се това слънце не ви е изпарило всичкото творческо вдъхновение, защото е мой ред отново да ви предизвикам.
В разгара на лятото мен винаги ме избива на романтика. На където се обърнеш из парковете ходят влюбени двойки, ако пък отидете на планина, непременно някъде на близо ще се намерият двама влюбени излезли на романтичен пикник, по плажа се гонят или плуват заедно, на опашката за сладолед винаги непременно ще се натъкнете на влюбени похапващи от една фунийка, а ако пътят ви минава край църква, няма как да не засечете някоя сватба. Няма нищо по-хубаво от летния романс. А какво по-прекрасно от една романтична картичка, за да покажем на любимите си хора колко много значат за нас! Та вашето предизвикателство е много лесно – направятя романтична картичка. Няма да ви ограничавам в цветове или стилове, може да е много изчистена или пък сладурска, може да е закачлива или елегантна, всичко, което е наситено с голяма доза романтика е добре дошло!




Както винаги наградата за победителя ще бъде ваучер от Двете елши на стойност 15 лв.



Приятно майсторене
Гуш
Ем

Краят на предизвикателството е 11 август, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

 



22 юли 2013 г.

Как да си направим ... 19 Как да използваме брадс в нашите проекти / Ирина Кирякова

Здравейте,

Днес искам да ви покажа няколко варианта за използване на брадс в нашите проекти.

Много обичам да си правя цветя и доста често използвам брадс за да си сглобя цветята.

Един от вариантите,които използвам е да си комбинирам копчета и с помощта на силикона да ги залепя върху брадс.

Друг вариант е да си оплета цвете и да го декорирам с нежен брадс,за разкош.

Понякога могат да се използват готови перли или камъчета,за да се декорира брадс, в зависимост от цвета на цветето.
 

Друга възможност е да се използват елементи от бижутерията и да се комбинират с брадс ,за завършек на цветето.
 

Ако нямаме подходящата перличка или камъче,може с помощта на лак да си оцветим брадс.

Ако ви се намират брокат или цветен прашец с помощта на лепило може да ги залепите върху брадс,за разкош и блясък.

Може под готово цвете да залепите брадс,може под панделка, мидичка или каквото се сетите.

Възможностите са неограничени,интересни и забавни.
Ирина

18 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 176 - Обзор

Здравейте !
Първо искам да благодаря на всички за участието в това предизвикателство !
След доста дълго преглеждане на всички проекти и трудно решение да се спра само на един победител накрая избрах картичката, която наистина ме впечатли с детайлите и цялостната визия. Това е D.Veselinova.

Водораслите Нори бяха добро попадение - нещо което и аз имам вкъщи, защото много обичам суши.

Вени

Благодарим на Вени за декупажното предизвикателство.

Честито на победителката!

D.Veselinova ти си Картичкофурия на седмицата 176. Можеш да използваш нашия специален банер като добавиш текст КФП 176 5 - 15 юли 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 13 септември 2013г.

За да получиш наградата си те молим да напишеш адреса си на мейла на блога.

17 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 175 - Обзор

Здравейте на всички,
Благодарим на участниците в нашето предизвикателство.
Видяхме чудесни комплекти от картички.
Победителят, който избрахме е участник № 10 Нели.

Поздравления!
Може да ни пишеш на info@gretasart.com за уточняване на подробностите.
До нови срещи!
Greta`s Art

Благодарим на екипа на Greta`s Art за близнашкото предизвикателство!

Честито на победителката!

Нели ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 175 28 юни - 8 юли 2013г.

15 юли 2013 г.

Картичкофурии представя ... Ирина Кирякова

Днес на гости в Картичкофурии е една много нежна и мила дама, която създава прекрасни картички. Искаме да ви представим Ирина Кирякова:


Здравейте хартиени картичкофеи, с огромна радост приех поканата да гостувам и да се представя в любимият ми блог, а вярвам и не само на мен "Картичкофурии" .

1.Представете се и разкажете нещо за себе си?

Казвам се Ирина и съм от Варна.На 32 год.,семейна с две момчета на 6г. и 3г. Завършила съм туризъм и работя в този бранш вече 10 год. Обичам да пътувам,да мечтая,да пея,да танцувам,да чета и не на последно място да творя. Обичам да се радвам на живота и да грабя от него с пълни шепи.

2.Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Нямам ник,представям се с името си Ирина Кирякова,така се получи,т.к доста късно си направих блог.Преди това се включвах в предизвикателства с името си и затова реших да си остана с него.

3.Моят блог.

Дълго време не се престрашавах да си направя блог до в момента, в които спечелих едно прекрасно предизвикателство в Картичкофурии и трявбаше да задам първото си предизвикателство,голяма моя мечта.Реших,че най-лесно мога да коментирам картичките от предизвикателството,ако си имам блог. Така се роди  - Little Star. Много си обичам това местенце и няма ден,в които да не вляза и да погледна нови предизвикателства или нови публикации от любимите ми блогове,които следя.

4.От кога правите картички и как започнахте?

Картички правя повече от две години.Как започна всичко ли? Докато бях в майченски и си гледах основно двете деца имах нужда да върша нещо с ръцете си. Тъй като шия гоблени, разглеждайки списания със схеми, видях че мога да си направя гоблен картички.Така започна всичко.Търсех си картончета с отворчета за да сглобя картичките, попаднах на едно варненско хоби магазинче.Бях пленена от красотите там и реших да опитам да направя нещо от хартийки.
След това открих Картичкофирии и малко, по-малко открих моя стил на работа.

5.Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

Хобито ми ме откъсва от ежедневието,потапя ме в свят на красота,емоция,забавления.

6.Имате ли любими материали и как,и от къде си ги снабдявате?

Материалите, които почти винаги използвам са дизайнерски хартий, структурен картон, пеперуди, перли, камъчета, цветя. От както имам Big Shot машината, предпочитам цветята да си ги направя сама. Мога да си направя в какъвто цвят и размер искам. Материалите за сега си купувам от български магазинчета и много се радвам, че това хоби се разпространява, магазините стават повече и с по-голям и разнообразен асортимент.

7.Предпочитаният от вас стил и техника на картички?

Нямам любима техника на правене на картички. Всичко зависи от моментното ми желание и виждане,когато правя картичка. Много искам да опитам топъл ембосинг и оцветяване с маркери. Вярвам, че ще му дойде времето и на това.
Любим стил ми е Vintage, но не го използвам често.

8.Колко време отделяте на хобито си иако имате повеча време какво бихте направили?

Много ми се иска да имам повече време за хобито си. Тъй като работя и имам две малки деца,не ми остава достатъчно време. Винаги, когато мога и имам желание се заемам с майсторене, разхвърляне на хоби материали, рязане, лепене и много забавление.

9.Разкажете за своите картички.

Както споменах първите ми картички са гоблен картички.



Опити с квилинг.
 
 

А ето я и картичката ,с която участвах за първи път в предизвикателство.


Картичката,с която спечелих първото си предизвикателство.



10.Картичката, която считате за най-хубава, с най-много емоции, значеща най-много за вас.

     Нямам любима картичка. Във всяка картичка влагам емоция, правя я от сърце и душа и се водя от настроението, в което съм. Ще ви покажа няколко картички, които много обичам.
 
 
 

11.Вашето мнение за Картичкофурии .

     Няма да крия,че Картичкофурии ми е любимия блог.Много се радвам скъпи феички,че го подържате,  развивате и се грижите да бъде актуален и интересен.

Пожелавам ви да продължавате да ни радвате и предизвиквате.

Благодарим на Ирина за пожеланията, а всички вас каним да се включите в нейното предизвикателство, което ще стартира на 19 юли.

12 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 177 "Лятна градина"


Привет,мили дами!
Пак съм аз-Bearkis и е моят ред ,да предизвикам вашето въображение.
И понеже очакваме цветни, и  летни емоции,бих искала да надникна във вашата лятна градинка-истинска,или мечтана само,все едно... ,да  я видим всички в картичка..
Изборът на техника/стил оставям на вас.
Представям ви моята:



Наградата ще бъде изненада.
Желая ви пъстроцветно  вдъхновение и  резултати!!!


Благодарим на Bearkis за лятното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 165 в предизвикателството КФП 165 - "Картичка само с едно цвете" наТони(Точица) .

Крайният срок за участие е 23,59ч на 22 юли, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 20 септември 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.


 



5 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 176 - „Декупаж”

Здравейте, хартиени магьосници !
Изключителна чест е за мен да ви предизвикам с днешната тема. Много се двоумях с какво да ви затрудня (макар че едва ли мога да ви изненадам с нещо) и накрая се спрях на темата свързана с проекта, който ме доведе при вас днес – а имено „Декупаж”.

Нека разкрием красотата на салфетките, целият им свят- пълен с цветна феерия и много елементи. Нямам претенции за тематиката на салфетката – давам ви свобода на избор. Може да я използвате, за да си направите дизайнерски хартии, или различни елементи по картичката. Няма ограничение в ползвания брои салфетки – може да правите различни комбинации на фонове и елементи. Ползвайте разните му там панделки, перли и други дребни елементи в поддържаща роля, за да завършите проекта. Хубаво е освен картичката да покажете и оригиналите на салфетките, които сте използвали. Надявам се да се включат и хора, които досега не са работили с тази техника – определено ще ви е интересно и ако започнете, това няма да ви е последния проект с тази техника.
За вас днес съм използвала основно три салфетки (на третата с кошницата така и не намерих снимка в нета, а вече я бях сложила на картичката и нямаше как да я снимам в оригинал.


Наградата ще е свързана с темата на предизвикателството и други неща, които ще влязат в употреба за вашите бъдещи проекти.
Желая ви вдъхновение и прекрасни летни дни.

Благодарим на Вени за салфетното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 163 в предизвикателството КФП 163 - "С интересна форма" на Вили, а за своята Картичка победител тя разказва в тази публикация.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 15 юли, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 13 септември 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





4 юли 2013 г.

Картичка победител - 173

Здравейте, отново от мен, Тони-Точица. За мен беше изненада, че Течето избра моята картичка сред толкова много оригинални и отлично изпълнени творби.

Когато видях темата, в главата ми запрепускаха куп идеи, но както винаги времето ми стигна само за една. Първо мислих кои професии са лесно разпознаваеми от пръв поглед. Писател беше една от тях. Перо имах, но исках да има още нещо, а мастилничката го допълва най-много. Три дни тършувах из къщи за подходяща съдинка и накрая моят любим картичкофей (демек мъжа ми :) ) отскочи в обедната почивка до един крафт магазин и ме изненада приятно. На другия ден, след като търсих 2 часа плика с шишенцето (аз съм непоправима забравана! ) и го намерих в раницата си, завърших за нула време започнатата основа. Стъкленичката напълних с вода и акварелен молив индиго, залепих с любимия силиконов пистолет и - готово! Благодаря на Течето още веднъж за хубавото предизвикателство и за вдъхновението.

Поздрави,
Тони

2 юли 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 174 - Обзор

Здравейте!
Благодаря за страхотните картички, направихте избора ми изключително труден.
Първа награда е за Снежи Младенова, която е сътворила от нищо невероятно "нещо",


другите са за Кристияна, чиято картичка е почти изцяло ръчно изработка,

както и Тони с изключителната си пеперуда.
Благодаря на всички!
Наградените пишете на migitopetrova@gmail.com

Благодарим на Мигито Петрова за чудесното предизвикателство и особено за бързата реакция!

Честито на победителките.

Снежи Младенова ти си Картичкофурия на седмицата 174. Можеш да използваш нашия специален банер като добавиш текст КФП 174 21 юни - 1 юли 2013г.