30 декември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 146 - Обзор

Здравейте !!!
Коледа отмина,идат още празнични моменти и радост .Макар с известно забавяне(моля за извинение!),с удоволствие обявявам победителя в КФП-146"Скеч":
№1-МАРИЯ

Поздравления,Мария и благодаря за участието!Пожелавам ти вдъхновяващи творения и през Новата година,както тази,с която спечели и нека числото 1 да означава все "първа",за теб!!!!
Ето моята награда:



От сърце направена е тази кутияи дано с такова да я ползваш !!!Добавям няколко салфетки,за разкош и разнообразие...
И тъй като още едно участие е похвално,един от моите Снеговци

ще отпътува към:

№11-КАКИЧКА

с благодарност за усърдието,участието и отношението!!!
Поздрави на всички и здраве у дома!!!!
Бисерка/Bearkis

Честито на победителките!
Момичета, зад а получите наградите си, моля напишете адресите си на мейла на Картичкофурии.
Maria ти си Картичкофурия на седмицата 146! Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 146 7-17 декември 2012г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 15 март 2013г.

28 декември 2012 г.

Картичкофурийско предивикателство 149 - "Картичка с пълнеж"

ЧЕСТИТА КОЛЕДА КАРТИЧКОФУРИИ!
В последните дни от 2012 година е ред на Greta’s Art за поредното предизвикателство. Вероятно вече сте направили много коледни картички. Сигурни сме обаче, че са ви останали малко шарени хартии, панделки и разни елементчета. Време е да ги използвате и да зарадвате някого.

Темата е "Картичка с пълнеж", а пълнежът е по ваш избор - шоколадче, бонбонче или някакво друго лакомство.

Условието е да "опаковате" някакво лакомство така, че да прилича на картичка.
Нашето вдъхновение ще зарадва едни малки сурвакарчета. А вие може да комбинирате опаковането на новогодишните лакомства с участие в предизвикателството.



Наградата е ваучер за пазаруване в Greta’s Art на стойност 15лв.

Този път решихме да мотивираме и момичетата от екипа на Картичкофурии. Понеже вие през цялата година се грижихте усърдно за забавлението на толкова много Картичкофурии, сме ви подготвили по един подарък с новите ни продукти на мартенско - валентинска тема. Необходимо е само да участвате в предизвикателството!

Пожелаваме на всички крафтъри една изпълнена с вдъхновение 2013 година. Нека тя е успешна, позитивна и щастлива за всички нас!

Благодарим на екипа на Greta’s Art за изпълненото с бонбони и шоколади предизвикателство.

Крайният срок на предизвикателството е 23,59 часа на 7 януари, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Удължаването на предизвикателство 148 си е в сила също, така че можете да се включвате и в двете предизвикателства, като само не го правите с една и съща картичка.




26 декември 2012 г.

Картичка победител 144


Весели празници, скъпи феички!




Историята на картичката ми не е нещо вълнуващо и необикновено. Емоцията, която изживях обаче с нейното избиране за картичка победител бе несравнима. Благодаря ви от сърце. Направихте ме много щастлива и доволна. Обикновено се мотая с избора на хартии и начина на оформление, но този път се справих за учудващо кратко време. Всичко стана бързо, лесно и спонтанно. Печатчето е на Nellie и го бях купила преди време от Greta Art с идеята да измайсторя зимна картичка, а предизвикателството на Гери съвпадна с това мое желание. За основа на картичката използвах перлен картон в зелен цвят, структурен картон и листчета от две различни дизайнерски блокчета. Печата оцветих с помощта на акварелни моливи и дистрес маркерите на Tim Holtz, които дядо Коледа в лицето на моя любим съпруг ми подари малко преди предстоящите празници. За снега използвах напукващото и така популярно сред картичкотворящите дами кракле на Tim Holtz. С пънч оформих дантелите, а за снежните бордюрчета използвах шаблон на Memory box, добавих коледна звезда, завъртулки, панделка и ето, че се получи коледна картичка в нетрадиционна цветова комбинация.Благодаря още веднъж на Гери и Картичкофурии за признанието и оценката. Желая на всички прекрасни празници изпълнени с топлина и уют! Ще ви очаквам тук на 8 март 2013, където ще се опитам да ви вдъхновя и предизвикам.

Поздрави! Мира ...Just Me...

21 декември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 148 - Канела, какао, курабийки

Срокът за участие в предизвикателството е удължен до 23,59ч на 7 януари, понеделник.


Мили картичкофурии, днес ви предизвиква tangenta.

Зимата е моя сезон. Родена съм през зимата и обичам белотата и чистотата на снега, но последните години започнах да свързвам зимата и с определени аромати. Какво ще кажете за пайове с плодове, ядки и канела, димяща чаша с горещо какао или шоколад, а може би хрупкави сладки и курабийки с джинджифил и канела.
Не, няма да ви карам да готвите, а просто да направите зимна картичка в кафявата гама – нека да излъчва топлина и уют, защото зимата не е само студ и сняг, а семейни спомени и празници около трапеза, подаръци под елхата, запалена камина (който си има) и много надежди ...


Представям ви моите вдъхновения:


Пожелавам ви да се забавлявате докато творите и макар Коледа да е вече на прага ни, хубава зимна картичка никога не е в повече.
Наградата, която приготвих може да видите в следващата снимка:

Благодарим на tangenta за вкусното зимно предизвикателство. Не ви ли замириса на меденките на баба?

Тя стана Картичкофурия на седмицата 135 в  КФП "Игра на цветове" на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 135"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 31 декември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 5 април 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.



17 декември 2012 г.

Как да си направим…13 " Коледен венец от остатъци от шарени хартийки"

Здравейте, креативни дами!
Сигурна съм, че и вие като мен имате пълни кутии с остатъци от шарени хартийки, които не стават за картичка, но си ги пазим по сантиментални причини и с уговорката, че все за нещо могът да послужат.
Като истински привърженик на безотпадните и малкоотпадните технологии, направих този Коледен венец от купчинка остатъци от шарени хартийки и това което остана след него, изхвърлих без угризения :)


Необходими материали:
Остатъци от шарени хартийки;
Ринг от велпапе (външен диаметър – 25 см, вътрешен – 15 см);
Хартиено тиксо;
Ножица;
Лепило и/или горещ силикон;
Панделка за окачване;
Декорация по желание.

Изрязах от хартийките лентички с размери 7см Х 2 см. Обвих ринга с хартиено тиксо, като едновременно с това завързах и панделката.

Ако хартийките ви са двустранни може да ги оформите като фиг.А, моите повечето са едностранни и ги залепих като фиг.Б.




За украса на венеца направих цвете от формички за мъфини по този начин

Листата са по урока на Крокотак (http://krokotak.com/2012/11/eseni-lista-ot-hartiya/), като се постарах да приличат на листа от Бодлива зеленика.

Ако този Коледен венец ви се струва прекалено шарен, винаги можете да го направите от нови хартийки в традиционните цветове :)
Приятно творене и нека вдъхновението бъде винаги с вас!
Весела Коледа и щастлива Нова година!
Нели

Искаме да благодарим на Нели за прекрасният коледен венец. Нейният урок идва точно навреме за всички, които желаят да се включат в Картичкофурийско предизвикателство 147 - Коледен венец.

Каним ви да научите павече за Нели и за прекрасните неща, които тя създава в нашата рубрика Картичкофурии представя... , където тя гостува в момента.

15 декември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 145 - Обзор

Време е за победителят в Картичкофурийско предизвикателство 145 - Коледа в розово на Ем и Двете Елши.
Победителят е:
Честито на Kakichka.

Благодарим на Ем и Двете Елши за розовото коледно предизвикателство.

Kakichka ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 145 30 ноември - 10 декември 2012г. Пиши на boudicaart@googlemail.com за повече подробности относно наградата ти.

В Картичкофурйското трио избрано от Картичкофурии по реда на участието си влизат:

Miss Emerald



Ири



Bo


Честито момичета! Можете да използвате специалният банер в блоговете си като добавите текст КФП 145 30 ноември - 10 декември 2012г.

Картичкофурии представя ... Нели / Neli


Здравейте, скъпи дами!



Аз съм Нели (Neli) с блог „Моите нещица” и с удоволствие се отзовавам на поканата за гостуване на „Картичкофурии”.
Живея в малък планински град с богато историческо минало и великолепна природа. Имам съпруг и дъщеря, които осмислят живота ми и ми помагат да се справям с превратностите на съдбата.
По професия и по призвание съм учителка. Работата с учениците ми носи удоволствие и удовлетворение. И тъй като професията ми почти съвпада с хобито ми, то значи, че почти не работя :)
Създаването на блог „Моите нещица” е резултат от случайна грешка. Дъщеря ми трябваше да направи за домашно блог и решихме в него да покаже нещата, които правя. Впоследствие се оказа, че блога трябва да е в друг формат, тя съответно си направи друг, а този остана. И докато реша да го изтрия, се появиха първите коментари и последователи, а и на мен ми стана много интересно да се занимавам с това. Така преди повече от две години си създадох убежище за бягство от ежедневието.През годините съм се занимавала с различни неща: шиене, плетене, макраме, апликации със слама и т.н. (май само с декупажа не се справих). Обичам предизвикателствата и всяка нова техника ми е интересна. Откакто открих кардмейкинга всичко остана на заден план! В началото бях пленена от куилинга, а след това се изкуших от прекрасните материали и инструменти за скрапбукинг и всякакви хартиени проекти.
Любимите ми материали са всъщност инструментите. Не, че имам много, те никога не стигат, но много обичам да работя с инструменти. Пазарувам обикновено от българските магазини.
Към определен стил или техника не се стремя, но мисля, че имам собствен почерк и той е : шарено и ярко. Колкото и да се старая, проектите ми се получават много цветни. Сега като се замисля, това навярно се дължи на общуването ми с децата, техните рисунки са винаги свежи и жизнерадостни. Много харесвам изчистените картички, но чуждите, на мен не ми се получават.
Както вече писах по – горе, професията и хобито ми почти съвпадат и напоследък си нося много „ домашно” в къщи и за съжаление нямам достатъчно време за „свободни занимания”. Обхванала ни е Коледната треска. Освен това започнах с учениците един сериозен проект и ако успеем, първо на вас ще се похваля.
Блог „Картичкофурии” беше първият блог за предизвикателства, който открих. Пред мен сякаш се разкри нов свят. Свят от съмишленици, изпълнен с много позитивизъм и довел ме до макар и само виртуалното познанство и приятелство с много талантливи и креативни дами. Благодаря ви, скъпи дами за подкрепата и добрите думи, които намирате за мен!
Измина известно време преди да се престраша и да участвам в предизвикателствата на „Картичкофурии”. Първата си картичка не мога да ви покажа, но ще ви покажа първата с която участвах в предизвикателство на блог „Картичкофурии”. Тя беше за 24 май, в техника куилинг и по обясними причини се впуснах в това предизвикателство. Тогава си направих първият дигитален печат и няма да ви казвам, колко време ми отне това :)
















Най- много винаги си харесвам последната картичка, която съм направила, но има и такива в които съм вложила лични емоции. Ето някои от любимите ми.
И накрая едно пано, което си харесвам и си пазя.

Много се радвам, че всяка седмица виждам все нови и нови участници в предизвикателствата. Възхищавам се на отличната им подготовка: материална и творческа.
На блог „Картичкофурии” пожелавам да продължава да ни вдъхновява и предизвиква, среща и запознава, да става все по- привлекателно кътче за споделяне на любимото ни хоби.
За предстоящите Светли празници ви желая много лично щастие и много творческо вдъхновение!
Нека 2013 година бъде благодатна и сбъдне всичките ви мечти и желания!
За мен беше чест!

14 декември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 147 " Коледен венец"

Днес вдъхновител на предизвикателството е Людмила - ЛЮБИМЫЕ ДЕЛИШКИ.

Всички бързат, подготвятся за посрещане на новата година, приготвят подаръци, украшения за елхата и добро настроение! А аз ви предлагам да направите украшение за дома! Нека това да е КОЛЕДЕН ВЕНЕЦ! Такъв за украса или пък картичка, на която да има коледен венец.

За украса на венеца можете да използвате всичко! Използвайте каквато ви хрумне основа. Няма ограничения в размера, цвета, изпълнението! Работете, така както на вас ви се иска.

Ето и моите вдъхновения:

1. Това са две картички.

Първо направих ембосинга, след това изрязах венеца, а после с помощта на обемно тиксо го залепих за картичката и го украсих с декоративни елементи.




2. А ето и два венеца

Първият е с диаметър 23 см, цветята са от изразяни на ръка спирали и са залепени с горещ силикон на стиропорена заготовка за венец. За тичинки съм използвала цели перли. Как да си направите такива цветя можете да видите ТУК

 




Цветята за вторият венец изрязах с шаблон на SPELLBINDERS. Хартията е на PAPERMANIA, коллекция " at Christmas Time". Цветята са посребрени с брокат, а за тичинки съм използвала перли. Всички цветя са залепени на основа от картон,  добавих листа и червени синци - ягодки.





Тук можете да видите моето вдъхновение.
Желая успех на всички.

Това са чудесните награди, които Людмила е подготвила за победителтие в нейното предизвикателство.





Благодарим на Людмила за прекрасното коледно вдъхновение.

Тя стана Картичкофурия на седмицата КФП 137 "Магнитче за хладилник" на Картичкофурии.
За своето магнитче тя разказва в "Картичка победител 137"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 24 декември, понеделник.
Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 22 март 2013г.

Във връзка с наближаващите празници, само за това предизвикателство Картичкофурии прави малка промяна в регламента си . Можете да участвате както с картички, с коледни венци на тях, така и с коледни венци изработени от вас за украса на дома ви или за подарък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ и Коледни венци, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.