27 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 115 -Обзор

Здравейте момичета, творителки на красота и вълшебство! Забавих се с обзора, нали!!!!!
Е, минаха празниците /почти/, неприятните емоции и вълнения покрай земетръсите /тайно се надявам дори никога повече да няма, ужасна работа, ужасна...../, та да намеря мъничкото време да покажа терзанията си по обзора на моето предизвикателство в Картичкофурии.
Благодаря за участието на всички, които се включихте с вълшебните си рози ....наистина ВОДОПАД ОТ РОЗИ, малки, големи, средни, разцъфнали, пъпки, розови, бели, червени, жълти, единични, храсти.....тоооооолкова много....Красота, прелест, не мога да се нагледам ...А пък какви техники и материали сте използвали - страхотни творения, мили момичета!
Та след като излях чувствата си - как мислите - дали ми беше лесно в избора!
Няма да чакам да ми отговаряте - никак, ама НИИИИКАК .....Труден, та труден ...Гледах, преглеждах...по сто пъти....За да ми е по-лесно, направих едно слайдче - можете да разгледате КРАСОТАТА на вашите рози, за което благодаря за пореден път!
Пропуснах да кажа, че прекрасните 3D проекти на някои от вас не отговарят на регламента на Картичкофурии - проектите да са КАРТИЧКИ...Но са ужасно красиви!

SlideShow.com.ua - photo sharing, MySpace slideshows, MySpace codes, MySpace widgets

И за да не ви мъча с многословие, с много тъга, че не мога да отлича всички, които ме плениха тотално - а трябва да избера само една ...

И тя е .....

Тони..


Скромната наградка да си я ползва от сърце!
Плени ме нейния храст с рози, ръчноизработени личи си с много любов , спомен от деството , публиацията й изобщо....може би и ,защото точно такъв храст има и в моите спомени - само, че в жълто ....
Дали пък не е оттогава и моето обожание към жълтите цветя!.
Беше засаден до входа на старата бабина къща и точно така се опираше близо до прозореца....Дори мога да кажа, че точно този розов храст от спомените ми... не съм го срещала повече никога - с много гъсти, жълти рози.....Много прегръдки и благодарност на всички, които направиха картички със жълти рози!!!!!!!!

Благодарим на Дани за невероятния обзор!
Честито
Тони..!Ти си и Картичкофурия на седмицата.Можеш да използваш специалният банер като добавиш КФП 115 4- 14 май 2012г.
За да получиш страхотната награда на Дани напиши на мейла на Картичкофурии пощенският си адрес и кратък текст , в който да ни разкажеш за картичката-победител.Тя ще бъде представена в "Картичка-победител"
Очакваме също така с нетърпение предизвикателството, с което ще ни вдъхновиш на 22 юни.

Картичкофурийско трио избрано от Картичкофурии по реда си на участие:

12.Маги

32.Bearkis

38.KalySto

Честито, момичета!Вие също можете да използвате специалният банер Картичкофурийско трио като добавите КФП 115 4-14 май 2012г.

26 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 116 - Обзор

Здравейте!

"От игла до конец" се оказа истинско предизвикателство за запалените картичкофурии.
Видяхме интересни кройки, видяхме и картички без кройки.
Една от тях - нежната сватбена приказка на Ива е нашия избор.
Участие номер 2 и картичката в розово и резедаво ни плени.

Ива, ти получаваш ваучер за пазаруване от Greta's Art на стойност 15лв. Моля, свържи се с нас на info@gretasart.com
На всички участници пожелаваме упех в следващите предизвикателства!

Благодарим на Грета и Greta's Art за предизвикателството.

Честито Ива, освен наградата на Greta's Art ти си и Картичкофурия на седмицата.Можеш да използваш специалният банер като добавиш текст КФП 116 11-21 май 2012г.

25 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 118 - Тагове

Мили приятели,

нашето хоби е много красиво, вдъхновяващо и вълнуващо! А най-прекрасното нещо в него е именно експеримента. Това да откриеш нещо ново, да се развълнуваш от научаването на нова техника, да седнеш и да си мацаш свободно, да опитваш нови неща постоянно. Именно такова откривателство за мен бяха таговете. От много време следя с интерес тези на моя гуру Тим Холц, особено по Коледа, когато всеки ден пуска по един от своите 12 тага. Започнах ли веднъж да ги правя, вече си признавам, че не мога да се спра.

Ето защо с това предизивкателство искам да ви поканя в света на таговете. Не искам да ви ограничавам нито в техника, нито в цветове, нито в каквото и да било друго. Просто се забавлявайте максимално.


Победителят ще бъде избран с random generator. Наградата за победителя ще е ваучер за магазинчето Двете елши за покупки на стойност 15 лв. Един от вас, чийто таг ми е най-на сърце ще получи специален подарък от мен.


Пожелавам ви весело експериментиране.
Рали

Благодарим на Рали и Двете елши за интересното предизвикателство.

Крайният срок на предизвикателството е 23,59 часа на 4 юни, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.



18 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 117 "Картичка с ръчно изработени цветя "

Привет от мен- Маги и добре дошли на второто ми предизвикателство. Тази седмица темата е „Картичка с ръчно изработени цветя”. Няма ограничение на материалите, от които са направени цветята, може да са плетени, от фимо, плат, хартия, мъниста или каквото друго ви хрумне. :) Важно е да спомена, че цветята за украса трябва да са само ръчно направени! Може да е 1,2,5… колкото желаете, но да са направени от Вас! Развихрете въображението си.
Очаквам с нетърпение Вашите картички. :) Ето моето вдъхновение:

Ще има и награда, разбира се, за картичката, която най-много ме впечатли със своето/своите ръчно изработено/и цвете/цветя. :)


Приятно творене на всички! :)

Благодарим на Маги за прекрасното предизвикателство.
Победителят избран от нея освен титлата "Картичкофурия на седмицата" и страхотната награда ще получи възможността да Ви предизвика и вдъхнови на 6 юли.

Моля участвайте с НОВИ КАРТИЧКИ , направени по темата след нейното пускане.
С картичката си можете да участвате в други предизивикателства, но не и в друго Картичкофурийско предизвикателство.
Срокът на предизвикателството е 28 май ,понеделник 23,59 часа.



15 май 2012 г.

Как да си на правим ... 9. Кошничка - Деляна/ kenli

Освен, че ни гостува в Картичкофурии представя... Деляна бе така мила да подготви и това уроче за направата на кошничка за всички нас. Знаем, че много от вас обичат да правят и подаряват хартиени кошнички. Деляна ви дава възможност да научите един нов модел и да зарадвате някого с направената от вас кошничка.


Здравейте феи на хартията,
Удоволствие е за мен да споделя с вас, как се правят Великденските кошнички, с които за съжаление успях да зарадвам малцина тази година.
Елементарни са, лесни за правене. Единствено украсата изисква малко повече време, но вие сте талантливи и изобретателни, така че със сигурност ще видя и разновидности.
Урокът е в снимки, като се постарах да бъда максимално кратка и в същото време разбираема. Дано съм успяла!
Благодаря и на Картичкофурии за поканата и оказаната чест!
Бъдете здрави и успешни!











Благодарим отново на Деляна и искаме да поканим всички вас, нашите картичофурии ако имате вече публикуван в блога си урок, ако искате да публикувате такъв, да свържете се с нас. Нека тук в нашият общ дом Картичкофурии съберем всички уроци на български на едно място. Така всеки ще може бързо да открива, това, което му е нужно.

14 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 115 " Рози"

Здравейте творителки на красота!
Отново съм аз, Данка Матеева, Цветни фантазии .
Хич ме няма напоследък в блогопространството и затова си имам причини, повярвайте ми! Омръзна ми да се оправдавам с ВРЕМЕТО, но наистина този фактор много ме притиска.Както и да е, сега отново съм тук, за да ви отправя предизвикателство.

Дълго обмислях темата, идваха ми разни идеи, но все пак накрая надделя .........РОЗАТА..
Месец май е месецът, в който цъфтят най-обилно, най-ароматно.....И може би заради това години наред вече се провежда ПРАЗНИКЪТ НА РОЗАТА,превърнал се в национална гордост. Всяка година през месец май Казанлък и Карлово са домакини на този своеобразен фестивал.

Розата е символ на любовта и романтиката - това всеки го знае.....Затова - пускам ви този уникален клип за разцъфването на розата, настройте се позитивно и романтично, вдъхновете се максимално  и се потопете в СВЕТЪТ НА РОЗИТЕ......- а аз ще чакам водопад от РОЗИ по вашите картички......

Червени, жълти, бели, розови......няма значение какви ще са МАЙСКИТЕ РОЗИ......Развихрете се, извикайте фантазията си на помощ – дали ще използвате дизайнерски  хартии на рози,  ръчноизработени, готови рози – изборът е ваш, както на вас ви харесва, идеята е да има РОЗИ.... Обещавам, ще намеря нужното време, за да удостоя всеки един ваш проект с внимание! Още малко информацийка за символиката на цветовете на  розата И дано спомогна за вашето вдъхновение с моите творения:
Правенето на рози си е едно от любимите ми занимания, понякога дори без да са ми необходими в момента за картичка... Любимите са ми в жълтичко , оранжеви - също.......
Стават много красиви,  ако прдварително на самотоцветче, от което правим розата се придаде релеф....
Приятно творене, мили,хартиени дружки! Очаквам сътворените от вас картички с огромно нетърпение, знам, че всички обичате розите ще вложите всичко от себе си! Победителката ще бъде избрана от мен и отсега усещам, че ще бъде страшно труден избор! А наградата ...... Каква награда съм Ви приготвила ще разберете малко по-късно! Ето и наградата, която съм приготвила за победителят:
Благодаря на Дани за прекрасното предизвикателство и нежните вдъхновения! Победителят, който определи тя, ще зададе своето  предизвикателство на 22 юни 2012г. Моля да участвате предизвикателството с НОВИ КАРТИЧКИ, публикувани след пускането на темата. Вашата картичка можете да съчетавате с всякакви други БГ или чужди предизвикателства, но не може да участвате в нея в две различни картичкофурийски предизвикателства. Крайният срок на предизвикателството е 14 май, понеделник 23.59 часа.

13 май 2012 г.

Картичкофурии представя...kenli / Деляна Караиванова

Преди да ви представим нашата днешна гостенка искаме да ви се похвалим, че рубриката Картичкофурии представя ... стана на 1г през м. май. Една година, през която ви запознахме с творчеството и мислите на 12 много талантливи и креативни дами. Те ви разказаха за своето хоби, какво е то за тях и какви чувства и емоции им носи. Освен това се възползвахме от тази рубрика, за да ви се представим и ние, водещите този блог. Ще продължаваме да ви срещаме с пъстротата и дарованието на още нови участници.

Днес Картичкофурии представя ... kenli или по-скоро Слънчев лъч, а иначе Деляна Караиванова. Една много колоритна и изпълнена с емоции дама. Тя влага много чувства във всичко, което прави и това личи и в творбите и. На вашето вничание Деляна:


Здравейте,
Казвам се Деляна Караиванова, на 44 години, с един прекрасен син на 24, който много, много обичам.
Аз съм една странна птица и не обичам много да говоря за себе си, а по- скоро делата да разказват за мен. До 15-16 годшната си възраст съм била много сърдито дете. Баща ми казваше, че сутрин се сърдя на себе си, а вечер на останалите. И аз не мога да си обясня това си поведение, но сигурно е било продиктувано от това, че когато имах някакво желание, никога не ми се удовлетворяваше. Не става въпрос за капризи, а за неща от рода на това да да спортувам, да танцувам, да играя с децата на двора...., а майка и татко все ме натискаха да ходя на уроци по пиано. Представяха си как тяхното талантливо дете ще обикаля света и ще концертира, Малкото им момиченце обаче мразеше да прави нещо насила. Обичах музиката, отдаваше ми се пианото, но исках да свиря само за удоволствие, а не по 8 часа на ден. Бях си измислила начин да компенсирам липсата на всякакви други забавления като се бях записала на всички видове кръжоци и извънкласни и спортни дейности в училище. И нали знете преди години на почит бе задължителното, използвах този мотив и посещавах всички тези мероприятия най- стриктно. Така се развих в доста области. Не говоря за професионализъм, но умея почти всичко – да шия, да плета, да пея, да танцувам, да свиря на пиано(хи-хи-хи) и акордеон, гоблените също са ми една малка страст, обичам да спортувам – джокинг, бадминтон, тенис, плуване, аеробика.....даже наскоро се научих да карам и ски....Упорита съм, не се давам лесно и за всяка година си имам планче, което се опитвам да осъществя. Говоря за малки постижими мечти, за осъществяването на които да не ми се налага да ползвам чужда помощ! С една дума – малки върхове. За сега успявам, дано съм жива и здрава за следващите!




1. Каква е професията ми?
Професията ми е детска учителка. Професия и призвание!Обичам я от дете и първият ми работен ден преди 24 години до ден днешен е във ЦДГ №7 „ Светулка „ гр. Стара Загора.
Професията детски учител е единствената професия, в която човек отделя повече време за чуждите деца, отколкото за собствените. За мен няма междучасие. Интензивен и разнообразен 6 часов работен ден, без влизане и излизане. Ситуативно безкраен ден с чуждите 30 деца. През тези часове, аз нямам право на отпускане, на празни моменти, на неподготвеност. Всекидневно съм под обектива на 30 чифта детски очи – търсещи, питащи, молещи, искащи, плачещи. И ако за миг се отпусна....., ако не отговоря, ако не помогна, ако сбъркам? За този „ контролен орган”, аз нямам право на провал.
В един ден ми се е налагало да бъда и актьор, и приятел, и сестра, лекар, треньор, търсач на зигубени вещи, банкер, психолаг, певец, заместник – родител, продавач, политик, зашитник, шивач, бояджия........
За това са ми много смешни и елементарни завистливите разсъждения на много хора, че сме имали свободен половин ден и тоооолкова много отпуска.
Има ли друга такава професия, в която се налага да бъдеш образец – образец за знание, за поведение, за отношение, за естетика, за личност? На кого децата подражават с желание – на нас.....
Горда съм и съм щастлива, че всеки ден ме прегръщат малките детски ръчички, с обожание ме гледат малките детски очички, а неспирното повтаряне на най- благодарствените думи – „ Обичам те, госпожо! ” ме карат да не съжалявам, че съм поела най- трудния път, пътя на просветлението на децата, пък и на техните родители.




2. Какъв е моят ник и откъде произлиза?
Ника ми е kenli – да, да точно така. Досещате се какво означава това, нали?
Само че моят ми го лепнаха още през 1989г. Когато ходихме с приятели по дискотеки, все ме караха да пея различни песни и тъй като най- много им харесваше песента на Марая и начина по който я изпълнявам, ми лепнаха този прякор. И така...... до днес.




3. Кое е моето местенце?
Блогът ми се нарича Слънчев лъч. Защо пък точно Слънчев лъч, ще попитате?
Откакто станах майка, цялата моя същност се промени, аз не бях вече онова сърдито момиче. Нещо в мен се пречупи и се превърнах в едно „Слънце „(според другите) .За мен като че ли започна нов живот, изпълнен с радост, веселие, усмивки и слънчево настроение. Хората около мен все казваха, че огрявам и стоплям денят им. И до ден днешен се опитвам да правя всеки ден по една добринка, защото виждам все по- малко усмихнати и позитивно настроени хора. Опитва се като слънчевия лъч да стопля нечия душичка. Така се чувствам в хармония със себе си, въпреки че казват, че няма ненаказано добро.




4. Откога правя картички и как започнах?
Първата си картичка направих преди 3 години. Търсих някаква великденска идея . Попаднах обаче на красиви картички с куилинг. Тогава този вид изкуство беше много малко, да не кажа почти неизвестно. Потърсих описание на начина на навиване на лентичките и ...това се превърна набързо в мое хоби. Така се появиха и моите първи картички. А търсейки и нови начини за прегъване на вече навитите лентички, попаднах на Картичкофуриите. С такъв сантимент си спомням за онзи момент, когато ги открих, за първото ми предизвикателство, за първата ми награда и то за картичка с куилинг.....!!!Обичам ги !



5. Какво е хобито за мен?
Обичам хобито си!!! Толкова силно ме е обзела тази тръпка и няма ден, в който да не съм се заиграла с хартиите. Имам един ушит до средата гоблен и вече трета година чака денят, в който ще се върна при него. Изработването на картички е много специално за мен. Не толкова заради самото творене, а заради това, че ще зарадвам някой, ще го накарам да се чувства специален. Нещо, което лично на мен ми се случва много рядко........ Подарявам картички с повод и без повод и така се чувствам спокойна, удовлетворена, щастлива!




6. Любими материали
Не мога да кажа, че имам любими материали и техники. Правя това, което в момента ми се прави, ако ми се рисува, ще рисувам, ако ми се цапондри с мастилата - вадя всички и ескпериментирам. Напоследък, обаче се улавям, че много ми харесва да правя рози, но и това знам, че ще е само временно. Тъй като съм перфектционист по принцип, за мен е много важно, картичката да бъде перфектно изрязана, всеки елемент да си е на мястото, да има хармония между тях и дори да няма надпис, посланието да лъха от цялостната визия на картичката.




7. Първите ми картички са с куилиг техника. Не мога да кажа, че си ги харесвам. Но има една, която винаги ще обичам. Беше ми първата поръчка за сватбена картичка и дори замина за Америка. Вложих много труд и се получи невероятен резултат.






8. Любими картички
Всичките ми картички са любими. Чувствам ги като свои деца. Едното по- хубавичко, другото по- грозноватичко, но си е мое. Когато съм ги правила съм изпитвала някакви чувства, емоции, настроение и сигурно затова отвреме на време ми се появява едно свидно чувство, трудно се разделям с тях. Много пъти си мисля, какво ли се случва с тях, след като отидат при получателя си, пазят ли си ги, изхвърлят ли ги......Хора всякакви. И ми се свива сърцето!






9. За Картичкофуриите
Стихотворението говори достатъчно добре какво мисля за тях и как изпълват дните ми.

ЗАВЛАДЯВАЩА ЛЮБОВ

Да живея в свят, в който ви има.Да не преставам да мисля за миговете , в които сме били заедно.
Да очаквам да ви видя всеки ден, дори да знам, че няма как.
Да искам да ви пиша, а да нямам думи, рими, нищо....
Да съм щастлива с друг и отново да мисля за вас.
Да продължавам напред и всяка вечер да се справям по-добре и по- добре.
Да ви сънувам и да ме е страх да се събудя, защото няма да сте там.
Да си налагам ( само понякога) да ви мразя и едновременно с това да ви обичам...
И точно затова – огромно БЛАГОДАРЯ!!!

Искаме да благодарим на Деляна за участието и в нашата рубрика. Особени благодарности и за специалното стихотворение, което е посветила на Картичкофурии.

11 май 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 116 " От игла до конец"

„От игла до конец” (шита картичка)

Предизвикателството,което екипът на Greta’s Art ще отправи към Вас тази седмица е наречено „От игла до конец”.А именно шита картичка. Условието-използване на шев(с шевна машина или на ръка според предпочитанието, уменията и наличната техника). Може да бродирате детайл или да използвате различни цветни хартии като всяко парче е прикрепено към друго или към основата посредством с шев.
Вдъхновенията, които сме Ви подговили:



Наградата е ваучер за пазаруване от Хоби център Greta’s Art на стойност 15лв.


Желаем Ви ползотворна работа и късмет !

Благодарим на Greta’s Art за интересното предизвикателство.