29 август 2011 г.

Как да си на правим ... 6. Кутийка с прозрачно капаче - Юлия

Стана нещо като традиция уроците, които публикуваме в Картичкофурии да са за кутийки. Ето още една много интересна и оригинална кутийка представена от една много талантлива и лъчезарна дама. Благодаря на Юлия от July Art за интересният урок и за указанията как можем да украсим кутийката.

Схемичката, при мен е квадратна, но може да се направи и правоъгълна. Важното е да си изчислите колко искате да е дълбока рамката и колко да е широк борда от горе. При чертането първата ширина е на височината на рамката, а втората на ширината на борда, после добавяте още веднъж същите размери в същия ред. Звучи неясно и объркано, но щом направите първата /или по-скоро я объркате ;)))/ ще ви се изясни и с втората няма да имате проблеми.


рамката е бигована, следва залепянето


залепят се първо страните с ушичките





  после другите се прихлупват върху първите

рамката е готова.
 В този вид можете да я използвате и за някое пано или да поставите в нея някоя обемна картичка.

това е кройката на "чекмеджето" в което ще се плъзга прозрачния капак

така обличам ПВЦ корицата, за да е по-стабилна

използвам двойнолепящо тиксо


плъзгащата ни част е готова

отново с двойнолепящо монтираме "чекмеджето" върху рамката
добавих копче за по-лесно издърпване на капака и за разкош




остава само декорацията, а това съм сигурна, че всички го умеете добре. Забавлявайте се!

И още няколко снимки с идейки за използване на рамката ;) Има и още много варианти, и не се съмнявам, че ще се сетите за тях и сами:)








Ако сте пропуснали предишните четири теми на рубриката " Как да си направим...", можете да ги намерите на страницата " Как да си направим..." в дясната лента на блога.

Ако имате желание да споделите и ваши уроци или пък искате да научите как се прави нещо, можете да пишете на мейла на блога.

24 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 79 - Обзор

Здравейте скъпи картичкофурии!
Много съм щастлива, че успях да ви вдъхновя и да се насладя на толкова много прекрасни творения през август.
Благодаря Ви!
Изборът беше наистина ужасно труден.Как да избереш една единствена картичка победител на фона на толкова много, толкова различни и интересни картички?
След дълги размисли, аз избрах картичката, в която наистина останаха очите ми...
И тя е на mal4eva
Разкошната комбинацията на черното с червено, невероятно ефектната рокля и всеки изпипан детайл по нея ме впечатлиха страшно много.


mal4eva, освен, че печелиш моята награда-изненада, ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 79 12 - 22 август 2011г.За да получиш наградата си напиши пощенския си адрес на мейла на блога.

Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии тази седмица се подредиха по ред а на участието си:

12. Биляна

28. Maрта Creations

29. KalySto

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 79 12- 22 август 2011г.


В предизвикателството видяхме и няколко невероятни проекта и кутийки.За съжаление те не отговарят на условията на Картичкофурии.В нашите теми се конкурират само и единствено Картички, освен ако в темата не е споменато изрично друго.
Очаквайте специално предизвикателство, в което ще можете да представите вашите 3Д проекти.

19 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 80 - "Цветя и/или заврънтулки "

Здравейте и от мен, Ани. Много съм щастлива и развълнувана, тъй като е мой ред да ви предизвикам. 
Тези от вас, които са попадали на моя блог сигурно  вече знаят, че много обичам цветята и не пропускам повод да ги използвам в проектите си. Много голям фен съм и на заврънтулките (както във фоновете, така и като елементи за декорация) Затова реших и предизвикателството ми към вас да е на тема "Цветя и/или заврънтулки". Можете да се развихрите максимално, като единственото условие е в картичката да има цветя (дали направени от вас самите, или готови - решавате вие) и/или заврънтулки. Може да има само цветя, само заврънтулки или и двете. С нетърпение очаквам да видя какво ще измайсторите.
А ето и моята картичка-вдъхновение:




Победителят ще бъде избран от мен, а за награда ще получи ето това:
 
Още двама мои фаворити ще получат награди - дигитални фонове, предоставени с любезното съдействие на Rossi Designs .

С нетърпение очаквам да видя какво ще измайсторите.

Благодаря на Ани  за  страхотното предизвикателство.
Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 август, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.



18 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 78 - Обзор

Здравейте дами!
След дълги размишления и колебания, взех трудното решение да определя победител.
Преди да стане това, искам само да отбележа, че творенията ви са прекрасни и безспорно са плод на безграничната ви фантазия. Искам също, отново да ви благодаря за участието- Благодаря ви!
А сега победителят:
И това е Bearkis!

Картичката и е наистина впечатляваща и различна, и доста креативна, и резултат от "малките женски удоволствия":).

Благодаря на Надежда (fragola) за страхотното предизвикателство и обзора.

Bearkis, освен, че печелиш наградата на Надежда (fragola), ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 78 5 - 15 август 2011г.За да получиш наградата си напиши пощенския си адрес на мейла на блога.


В Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии тази седмица се подредиха по ред а на участието си:

Deni



Valchen


Mila


Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 78 5- 15 август 2011г.


Ще използвам и завърша обзора с една прекрасна новина.
Днес 18 август, 10 часа сутринта в град Варна се роди малка , нежна, прекрасна картичкофурия:)
Тя се казва Милица и е третата рожба на Ivolina/Деси!
Нека ни е жива и здрава, за радост на прекрасното си голямо семейство и бъде много, много обичана и щастлива!

16 август 2011 г.

Картичкофурии представя... Goldie

Картичкофурии Ви представя нашата нова гостенка.Тя е много креативна, пълна с всякакви нови идеи, които веднага осъщестява със страст и любов .


Здравейте,книжни феички!Много се развълнувах от отправената покана за тази рубрика!Да си призная честно очаквах да съм в списъка ,но не очаквах да получа покана толкова скоро.
И така да ви се представя.

Казвам се Росица.Преполагам не много от вас знаят истинското ми име,но всички ме познавате от блога ми :http://goldie-goldieshandmade.blogspot.com/.

Нещо повече за мен
На 33 години, родом от Варна,но по стечение на обстоятелствата сега живея в Белослав.Семейна с момченце на година и четири месеца.

От кога правя картички и кога започнах
Обичам мислите и ръцете ми да са заети с нещо.на което после да се радват очите на хората.Още от дете обичах да рисувам,да правя разни апликацийки,записвах се в училище на всевъзможни кръжоци(тогава имаше какво ли не).
В последствие започнах да се занимавам с Флористика(аранжиране на цветя),а покрай цветята започнах и картичките,след това започнах нова работа(канцеларска) и в период от около 2 години не се занимавах с никаква творческа дейност.
В един зимен ден потърсих в нета от къде да си закупя някакъв картон,дори не помня какъв беше.С голяма изненада открих света на Картичкофурии и онлайн магазините за хоби материали.И се започна отначало.За съжаление нямам снимана първата си картичка,но мога да ви покажа първата направена за предизвикателство и първата картичка публикувана в блога.

Моят блог
За първото си предизвикателство създадох и блога "goldie", а това е първата картичка.

Името Goldie е съкратено от Golddigger-С този никнейм се вписвам навсякъде.Той пък идва от заглавието на песен много весела и мелодична на Kanye West ,а не защото съм златотърсачка :)))

Какво ми носи хобито и как се отразява на ежедневието ми

Хобито ми носи голямо удовлетворение.Участвам в много предизвикателства,изключително ми е забавно да направя картичка или проект по зададена тема,печелила съм няколко награди,но участвам най-вече за да бъдат видяни от повече хора творбите ми.

Любими материали
Любими материали все още нямам,дори не мога да кажа,че имам собствен стил.Обичам да експерментирам и непрестанно ровя из нета за различни модели,които да изпробвам.




Хобито и свободното време
До скоро отделях доста време на хобито си,тъй като бях в майчинство ,но от началото на август се върнах на работа и все още се опитвам да се организирам максимално добре ,за да остава време за двамата ми мъже и хобито(не трябва да има сърдити)

Любимата картичка
Любима картичка не знам дали имам всяка си е специална по свой начин,заредена с различна емоция и мисли.Най-специално си беше албумчето ,което направих за майка ми.Също и поканите за рожденния ден на моето ангелче.




За Картичкофурии
Картичкофурии са много специално място за мен.Това беше първият блог за предизвикателства ,в който се изявих.Следя всички рубрики с голям интерес.Благодаря безкрайно на всички,които се грижат за облика и развитието на блога и им желая да бъдат все така креативни и усмихнати.


Това е от мен надявам се да ви е било интересно да научите нещо повече за мен и креативния ми свят!
До нови срещи и много усмивки!


Благодарим на Роси за участието си при нас.


Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите нови рубрики.

15 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 77 - Обзор

Здравейте, мили приятели!
Благодарим на всички за участието! Видяхме толкова прекрасни карирани картички в това предизвикателство. Но няма да ви държа в напрежение, а бързичко ще кажа, че победител е Мая Филчева с нейната прекрасна картичка в черно и бяло. Всички много харесахме оригиналната идея и прекрасното изпълнение!



Честито и не забравяй да ни пишеш на sales@2elshi-shop.com, за да се разберем как ще си вземеш наградата!

Слънчев и усмихнат ден от целия екип на Двете елши
Ем

Благодаря на екипа на Двете елши за предизвикателството и обзора.

Мая, освен, че печелиш наградата на Двете елши, ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 77 29 юли - 8 август 2011г.


В Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии тази седмица се подредиха по ред а на участието си:

Deljana


nuschinka


Bearkis

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 77 29 юли - 8 август 2011г.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.
Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

12 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 79 - " Любим цвят/ цветова комбинация"

Здравейте картичкофурии!
Във вторият петък  на август по традиция очаквате поредната интересна тема на  Greta's Art.
Този месец обаче на Грета й предстоят трепети и подготовки за едно прекрасно събитие...!
Картичкофурии й  пожелаваме всичко най-хубаво и цялото щастие и любов на този свят.

И сега аз, Krissbal  ще се опитам да ви вдъхновя.
Темата, която избрах за вас  е " Любим цвят/ цветова комбинация".
Всеки има един или повече любими цвята , които използва в картичките си. Каквито и картички да правите като погледнете назад най-много са тези в любимите ви цветове.
Можете да участвате с  неограничен брой картички по регламент, възползвайте се да покажете различните си любими цветове  или комбинации. Под комбинация разбирайте съчетание на два цвята, като в случая ако има бяло в картичката няма да се брои за цвят.
Аз съм ви приготвила едно лилаво вдъхновение, надявам се да ви хареса:


Наградата, която ще бъде Изненада, ще получи картичката,  в която останат очите ми :)

    Приятно творене!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 22 август, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.


5 август 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 78 - " Картичка с текстилни елементи"

Дами, казвам се Надежда (fragola) и е мой ред да ви предизвикам.
Иска ми се да да вложите в проектите се колко се може повече текстилни елементи-панделки, дантелки, каквото ви дойде на ум.

Предложила съм ви една моя картичка( отново детска:)) , на която основната каринка е апликация от конци, използвала съм също дантела и нещо подобно на филц.






Наградата е няколко листа от Forever friends за момиче, един печат с маймунки и разни дреболии-скромно, но от сърце.:)


Победител ще е проекта , който най-много ме грабне. Развихрете се!


~*~Nadia~*~

Благодаря на Надежда (fragola) за прекрасното предизвикателство.
Крайният срок за участие е 23,59ч на 15 август, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.



4 август 2011 г.

Картичкофурийски дебют -19

Измина месец юли и отново дойде време за представяне на нашите дебютантки.
Щастливи сме от факта, че всеки месец все повече нови участници откриват нашето местенце.Във  всяко предизвикателство виждаме  различни творци, с оригинални проекти, въплащаващи  техните  различни стил и вдъхновение.
Това най-вероятно е причината да изпуснем две дебютантки през месец юни, които ще  ви представим сега :)

На вашето внимание представяме :

Мария Генова,  която   участва за първи път в наКартичкофурийско предизвикателство " Море"  на
Greta's Art.Нейният блог е " Слънчеви творения и  весели настроения"


Стефи , която  участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство " Море" на Greta's Art.
Това е нейният Албум във Фейсбук.




 Eva ,    участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 73 " Сребърно и/ или златно" на  CraftDiva.

Нейният блог е " Quiling by Eva ".





 Maya Filcheva   участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 74 " Птички " на
Greta's Art. В него тя стана  Картичкофурия на седмицата 74.
Това е нейният Албум във Фейсбук.

oravametsassa   участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 74 " Птички " на Greta's Art.
Това е нейнит Албум в  snimka.bg


Bonita  участва за  първи път в Картичкофурийско предизвикателство 75 " Картичка с кон/е" на Детелина.
Нейният блог е  "The pinto word of Bonita "

Йова Миткова участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 77 " Карирана картичка " на Двете Елши.
Нейният блог е " Майсторийки" .

Bellnell  участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 77 " Карирана картичка " на Двете Елши.
Нейният блог е  "BellNell- майСторийки"


Добре Дошли при Картичкофуриите!
Надяваме се нашето местенце да ви харесва и да участвате и занапред в предизвикателствата.
Ако искате можете да използвате специалният банер за Картичкофурийски дебют с текста 1-31 юли 2011г.

Продължава и записването в " Картичкофурийска География ", картата се обновява постоянно.