30 април 2010 г.

КФП № 15 Покажи ми своята мечта!

Покажи ми своята мечта!

Всеки човек дълбоко в себе си иска нещо, има своя мечта. Някои хора споделят мечтите си, други ги крият с надеждата, че те един ден ще се сбъднат. Мечтите се променят, преминават една в друга, изчезват и на тяхно място се появяват нови, развиват се заедно с нас. Някои мечти са малки и скромни, други - големи и амбициозни. Но всички мечти имат едно общо нещо - те се стремят да станат реалност.

Тази седмицата предизвикателството към вас ще бъде да претворите вашата мечта в картичка. Покажете ни чрез своето творчество за какво си мечтаете - нова къща, почивка на морето, голямо семейство, повече пари, сафари в джунглата или може би да станете световно известни. Нямате никакви ограничения освен това, че вашата картичка ясно и недвусмислено трябва да показва за какво си мечтаете в момента.

Наградата ще бъде дадена на избрана от нас трите (Ем, Рали и Гери). Могат да участват само нови картички – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

МОЛЯ ВИ, ПУСКАЙТЕ СНИМКИ, НА КОИТО СИ ЛИЧИ КАКВО Е СНИМАНО. Разбираме, че не всеки има добър фотоапарат, но поне трябва да се вижда самата картичка. Тя може да е прелестна, но ако снимката е много лоша, няма да можем да я оценим подобаващо.

Ето малко вдъхновение от нас тричките:

Ем:



Гери:



Рали – Шотландия (вижте и на блога й):



Това е наградата:

Пънч ЗВЕЗДА на Dovecraft 1.5 ‘’



И малко стихове от Дабестин :

"Мечта" задание е славно

Зер да се мечтае е най-главно

Така че взора смело откъсни

От тегоби дребни и тъги

Със други елши помечтай

С хартия и боички поиграй

***************

Нарисувай ни мечта и изрежи я

При нас в клуба ти изпрати я

Нека всеки види претворени

Мечтите свои споделени

***************

Изрежи, оцвети и приложи

Мечтата своя ти ни покажи

Сбъднат сън, блян или копнеж

Идеи се сипят, същий арт кипеж!


Пожелавам на всички успех и много творческо вдъхновение от мен Ем!

Благодарности на Двете Елши за новото предизвикателство.

Очакваме вашите картички до 12,30ч в събота 8 май.

Моля, да участвате с нови Картички, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващото.

Искам да напомня, че все още имате време да се включите и в Картичкофурийско предизвикателство № 14 Покана за сватба.
. Крайният му срок е удължен и е 12,30 в НЕДЕЛЯ 2 май.

26 април 2010 г.

Победителят на Първото Картичкофурийско Blog Candy

Благодаря на всички за участието и за подкрепата. Радвам, се че толкова много хора харесват Картичкофурии и се надявам да продължим да работим заедно. Искам да кажа, че вече участниците ни са 74. Много се радвам, че все повече нови хора се включват.
В жребия се бяха записали 39 човека. И победителят е


Това е arcadia. Arcadia, моля те да напишеш адреса си на имейла на блога.

Прочетох много мили и ласкави коментари за блога и за работата му. Донесохте ми голяма радост с думите си. Имаше и няколко препоръки и предложения по които искам да напиша няколко думи
- за популяризирането на блога приемам предложения от ваша страна. А и вие можете да помогнете с добавянето на банера на блога във вашите блогове. Тези, които да почитатели на фуриите във фейсбук биха могли да публикуват съобщенията, които се пишат на страницата на Картичкофуриите на собствените си стени.
- за избора на победител. Винаги предлагам на този, който е пуснал предизвикателството сам да определи как да бъде избрат печелившия. Това не е никак лесно, когато има толкова много красиви картички. За да не се затрудняваме толкова в избора си използваме помощта на техниката.
- за задаването на въпроси по направата на картичките - точно с тази цел сложих към блога чат прозореца. В него можете да питате по каквито желаете въпроси и аз лично обещавам, че ще отговарям при първа възможност. А също така въпроси могат да се задават и на имейла на блога.
Тъй като Картичкофурии тръгна от пишещите в темата Scrapbooking&Cardmaking в бг-мамма, то там винаги можете да зададете въпросите си и да научите нещо ново.

Отново ви благодаря, за това че сте част от картичкофуриите, за това че създавате такива прекрасни картички и помагате заедно да правим това място още по-пъстро и весело.

24 април 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 13 - Обзор

Здравейте отново с обзора на Картичкофурийско предизвикателство № 13 Ретро картичка!
В него участваха 22 картичкофурии и 35 картички. Оказа се, че и ретрото не може да ви затрудни. Много красиви и оригинални картички сте направили. Благодаря на всички за участието.
А сега победителят

Това е sear145. А това е нейната картичка

Честито Катя! Освен, че печелиш наградата на Ваня ти си и Картичкофурия на седмицата и можеш да сложиш банера като добавиш КФП№ 13 16-24 Април.

А това е слайда на всички участвали картички:


Не забравейте да се запишете за Първото Картичкофурийско Blog Candy. Остава още малко до края му 24.00 в неделя 25 април.

И ви каня да участвате в новото Картичкофурийско предизвикателство № 14 Покана за сватба, пуснато от Арабела.

23 април 2010 г.

КФП № 14 - Покана за сватба

Всяко момиче от малко за сватба си мечтае.
Mомчето пък обратно, не иска да чуе и да знае.
Но порастват те
стават мъж и жена
и в един прекрасен ден
откриват любовта.

Истории има най-различни:
забавни, странни и комични.
Как, застанал на коляно,
с пресъхнала уста
и кутийка с пръстен,
стиснал в ръка
мъжът изрича тез слова:
"Обичам те, от сърце и душа
ще ми станеш ли ти жена !"
Дамата усмихната подава му ръка,
- "Обичам те и аз, а отговорът ми е да!"

Тази седмица с известно закъснение мили момичета ще ви предизвиквам аз, Arabela!
Дали отдавна е отшумял този празничен момент или съвсем наскоро е преминал и сватбените камбани звучат все още в сърцата ви, или пък тепърва ви предстои този вълшебен момент, няма никакво значение.
Използвайте въображението си и сътворете най-хубавата и най-нежна покана за сватба!
Всичко е позволено - размер, средства, вид и материали! Нека поканата за сватба бъде направена специално за това предизвикателство и феята на любовта ви води!
Малко вдъхновение от мен и наградка! Успех!



Благодаря на Арабела за това, че въпреки проблемите си успя да подготви това предизвикателство за нас. Тъй като предизвикателството бе пуснато със закъснение, то и крайният му срок се удължава до 16.00ч в неделя 2 май.

Не забравяйте да се запишете в Първото картичкофурийско Blog Candy. Имате още малко време до края му 24.00 в неделя 25 април.


Искам само да помоля нещо всички участници. Моля, да участвате с нови Картички, създадени през седмицата след задаване на заданието. Ако може добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващото.

17 април 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 12 Обзор

Здравейте отново с обзора на Картичкофурийско предизвикателство № 12 Истинска ръчна изработка!
В него участваха 25 картичкофурии и 46 картички. Благодаря на всички за участието.

Това е коментарът на Ле на приключилото предизвикателство:

За съжаление при изтеглянето на победителя в Картичкофурийското предизвикателство 12 - "Истинска ръчна изработка" някои от чудесните картички, няма да бъдат включени, защото не отговарят на условието за ръчно изработена декорация и изцяло авторска, поради използването на печат, прерисуването на печат за който авторски права притежава някой друг, заради използването на готови елементи, които са основна декорация на проекта, и заради участието на творбите в две картричкофурийски предизвикателства.

Държа да допълня, че това в никакъв случай не е подценяване на творбите, нито на уменията на всички картичкофурии, нито на творческите им идеи, не бих си позволила да оценявам някого, нито да коментирам качеството и замисъла, единствено бих споделила собствените си впечатления и оценила усилието.
Условията на предизвикателствата обаче са предварително описани и спазването им се подразбира, тъй като самото участие би трябвало да заявява именно съгласието им с тях.
Лично аз харесвам творбите ви, и не държа толкова на датата, дали са преди или след задаването, дали участват само на едно място и тн., но го дължим, заради всички участници и заради творческата ни солидарност и уважение.
Избирането на победител е на случаен принцип.
Тъй като всички картички са различни, уникални и изключително ценни, единственото поставяне на картичкофуриите на равен старт е изпълнението на условията.

Още веднъж всичките ви картички са прекрасни, вдъхновени, забележителни
Благодаря на всички за участието им и за това, че споделихте Красотата, която само творци могат да сътворят и преобразят.
Станахме свидетели на много и различни виждания, видяхме как моливи, конци, прежда, плат, хартия и сатен могат да заживеят свой собствен живот.
Благодаря на всички,
победителя е само един, но награждавам всички ви виртуално с тази публикация.
ДО скоро в следващото КФ предизвикателство!
Ле

А сега победителя


Това са Мария § Симеон. А това е картичката победител.


Мария и Симеон честито. За да получите наградата на Ле ви моля да напишете адреса си на имейла на блога. Също така сте и Картичкофурии на седмицата. Можете да сложите банера на блога си и да добавите КФП № 12 9-16 април.

Това е слайда на всички участвали картички:


Вижте и предходната публикация, където съм добавила картичките и украсите, които не отговаряха на условията за участие.

А това са картичките на Мария и Симеон, които отпаднаха от жребия, тъй като не отговаряха на условията на предизвикателството.







Участвайте и в новото предизвикателство Картичкофурийско предизвикателство № 13 Ретро картичка. Крайният срок за него е 12,30 ч в събота 25 април.

И да не забравите да се запишете за първото Blog Candy на Картичкофуриите. Не пропускайте шанса да спечелите чудесната награда.

И едно уточнение. При махане на линковете от Мр Линки стана малък гаф и той си пусна собствен победител. При всички предизвикателства до сега изборът е правен с Рандом генератора и затова ще продължа да използвам него. Моля това, което се е получило като коментар под листа с линковете да не се зачита. Извинявам се на Деляна, че без да искам съм я заблудила. Моля я да опита своя шанс при следващите предизвикателства.

Картикофурийско предизвикателство № 12 - линкове извън жребия

В това Картичкофурийско предизвикателство се сблъсках с нещо, което не ми се иска да отмина.
Мили момичета, Картичкофурии като блог за предизвикателства си има своите правила и аз искам да ви помоля да ги прочетете когато участвате.
Картичките и украсите показани в този пост няма да участват в жребия за наградата на Ле, защото са картички създадени и публикувани, преди задаване на предизвикателството; едната картичка бе пусната и в предходното предизвикателство и въпреки, че много харесвам оригиналната великденска украса, която сте показали, тя не е картичка.

Дани




Deljana Ivanova

















Мими


Краси


Благодаря на Дани, Deljana Ivanova, Мими и Краси, които показаха своите чудесни творби.
Надявам се да продължат да участват в предизвикателствата на блога и да създават нови картички.
Ivolina

16 април 2010 г.

КФП № 13 Ретро картичка

Здравейте и от мен Alneon,
Ето че и аз се престраших да пусна предизвикателство.
И така , видяхме до момента много хубави неща , без цветни хартии , ръчна изработка без готови елементи , цветно предизвикателство , семпли картички и още много други. Но едно нещо до този момент не сме правили – ретро картичка. И така искам да видя как ще се справите с миналите векове. Можете да използвате каквото ви харесва , копчета ,дантели , готови елементи , панделки – каквото ви душа иска. Няма забрана за нищо , важно е крайният резултат да ви задоволи.

Това е предизвикателството на Alneon. За съжаление поради семейни проблеми тя нямаше възможност да завърши своята вдъхновяваща картичка. Стискам палци всичко да се оправи.



Това е картинка от нета, която ви предлагам като вдъхновение.

Наградата ще бъде изненада. За да се включите в жребия е необходимо да участвате с КАРТИЧКА направена през седмицата след пускане на предизвикателството. Можете да участвате с колкото желаете картички, като ви моля ако може да добавяте всяка картичка като отделен линк. Така бихте улеснили мен, а и бихте помогнали за по-голяма яснота при жребия.

Крайният срок е 12,30ч в събота 24 април.

На 25 април Картичкофурии става на 3 месеца. По този повод не пропускайте да прочетете направената равносметка и да участвате в първото Blog Candy на блога.


Остава още малко време до края на Картичкофурийско предизвикателство № 12 ИСТИНСКА РЪЧНА ИЗРАБОТКА!
За него крайният срок е 12,30 в събота 17 април.
Иволина

14 април 2010 г.

Една мини годишнина - повод за равносметка и Блог канди

Здравейте Картичкофурии!

На 25 януари 2010г бе създаден този блог!
Блог, който да събира различните таланти и идеи на българските кардмейкъри.
Блог, който да бъде полезен на всеки преминал през него, да вдъхнови , да награди и да забавлява.

Картичкофурии е място, в което всеки може да бъде в две роли и като участник и като предизвикващ останалите. Можете да участватe и да покажете какво можете, а също така и да спечелите предложената награда. Можете да предизвикате всички желаещи да участват да създадат картички по предложената тема и да наградите един от тях.

Така неусетно и бързо се претърколиха 3 месеца. На 25 април блогът Картичкофурии става на 3 месеца. През това време бяха зададени 12 предизвикателства, в които взеха участие 68 участника и бяха показани 500 картички.

Картичкофурии доби нов вид и има нова заглавна табелка и банери, благодарение на таланта на Арабела от Arabela Dream Studio, за което и благодаря от сърце.

През това време спонсор на Картичкофуриите стана новият магазин за кардмейкърски материали "Двете Елши". Място, от където можете да си купите така нужните материали, да почерпите идеи да контактувате с други любители на картичките. Всеки последен петък от месеца те пускат предизвикателство в блога Картичкофурии и избират победител, който получава щедра награда.

Картичкофурии има и своя страница във Facebook, където вече има 130 последователи. Там са направени албуми, в които могат да се видят участниците в различните предизвикателства, наградената картичка, картичките вдъхновения, наградите.

Това е статистиката до днес 14 април.

Ще отпразнуваме първото си тримесечие с Blog Candy, което стартира днес 14 април 2010г. и ще приключи точно на 25 април 2010г. в 24.00 часа.



Това е наградата, щедро осигурена от Krissbal, която ми беше много ценен помощник през миналата седмица, когато се оказах без интернет. Благодаря ти.
В наградата са включени 36 листа хартия от сериите
Класически Bailey на K & Company
Игра на дама на K & Company
Пътешествие на K & Company
Cling печат Цвете на Hero Arts

Условията за участие са следните:

1. Да напишете коментар към този пост, който да съдържа Вашето мнение, препоръки, предложение, коментар и прочие за блога във всеки един аспект. Благодаря предварително на всички за коментарите и съветите. Те ще са осабено ценни за бъдещата дейност на блога.

2. Да добавите снимка с линк към този пост в своя блог.

3. Можете да станете последовател на блога и да сложите в своя блог един от банерите, които са в страничната лента. Това не е задължително условия за участие в жребия за наградата.

Искам да благодаря на всички картичкофурии, които участват, пускат задания, пишат коментари. Благодаря ви, че подкрепихте блога и че благодарение на нашите общи усилия той продължава да съществува и да привлича нови хора. Всяко ново лице е една малка крачка напред в разпространението на любимото ни хоби Кардмейкинга.

Иволина

12 април 2010 г.

Награда за блога



Това е наградата, която блогът Картичкофурии получи от Ле.
Много благодаря за получената награда. Радвам се, че блогът Картичкофурии има толкова много почитатели и че е заслужил да бъде награден.

11 април 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 11 Обзор

Приключи и Картичкофурийско предизвикателство № 11 Празнична картичка!. Това беше моето предизвикателство, затова искрено благодаря на всички, които се включиха. Много се радвам, че участвахте. В Предизвикателството участваха 28 участника със 72 картички.
Искам да ви покажа моята картичка, която щеше да бъде вдъхновяващата картичка на предизвикателството, но интернета ме подведе. Не и е много мястото в този пост, но не можах да се стърпя.

А сега победителят

Това е vst_80, която е Картичкофурия на седмицата. Моля я да напише адреса си на имейла на блога, за да и изпратя наградата. А също така може да използва банера Картичкофурия на седмицата като добави към него КФП №11 2-9 април.
Това е картичката победител:

Много красива и оригинална.
Искам да ви покажа малка част от прекрасната Великденска украса на Мими, която тя беше добавила като линк

Това е моята любима. Останалите можете да видите тук
А това е слайда с всички участвали картички без тези на tanya. Много съжалявам, но когато почнах да правя слайда се оказа, че сайта на който е качила снимките си не работи в момента.
Обещавам да добавя снимки и на нейните картички в този пост веднага, когато успея да ги сваля. Картичките и са зачетени при тегленето на жребия.


Много се радвам, че има толкова много нови участници.
Добре дошли при нас.

Искам само да помоля нещо всички участници. Моля, да участвате с нови Картички, създадени през седмицата след задаване на заданието. Ако може добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващото.

Заповядайте и в новото ни предизвикателство Картичкофурийско предизвикателство № 12 ИСТИНСКА РЪЧНА ИЗРАБОТКА!. Вижте прекрасните вдъхновяващи картички на Ле и нейните условия. Крайният му срок е 12,30 събота 17 април.

9 април 2010 г.

КФП № 12 - Истинска ръчна изработка!

Здравейте и от мен Ле
Дойде и моят ред да ви предизвикам!

Всички вие правите страхотни неща, доставяте радост на тези, които ги получават, на тези, които ги виждат,на вас самите, и всичко, заради това,че влагате себе си в творбите си.
Заради това, че създавате Красота. И както се досещате, за да бъде още по-специално всичко, моето предизвикателство е ИСТИНСКА РЪЧНА ИЗРАБОТКА!
Предложете ни проект, в който всички елементи и декорации са ръчно изработени от вас.
Избори и възможности много, сами изберете какво да използвате и как.
Рисувайте, шийте, апликирайте, куилинговайте, изплетете, нарежете, нанижете ...каквото ви сърцето подскаже.
Напълно свободни сте да използвате всичко около вас, стига да го вземете и да го превърнете в нещо ново и ваше.
Създайте авторски проект.
Условието е само едно - не декорирайте с готови елементи, готови картинки, печати. Създайте ги сами.
Създайте ги дори и от готови такива, ако решите използвайте панделки, конци, шарени хартии, всичко стига да ви са ви послужили за материал, с който да създадете вашата уникална декорация!
Използвайте само творческите си ръце на Създател!
Очаквам с трепет вашите творби, нека всички видим красотата, която създавате!

Ето и моите две картички за вдъхновение, създадени и почувствани!


Ле

А това е наградата, която Ле дава.



Крайният срок е 12,30 в събота 17 април.

Моля, участвайте само с нови картички, направени в седмицата след задаване на предизвикателството.

Все още имате време да участвате в Картичкофурийско предизвикателство № 11 Празнична картичка. За него крайният срок е 12,30 неделя 11 април.

5 април 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 10 - Обзор

Честит Великден!

Пожелаваме ви да сте много здрави, радостни, креативни и дните на всички ни да са по-светли и щастливи!

Предложенията ви за предизвикателството ни по случай Цветница бяха цветни, прекрасни, нежни, пищни, разцъфващи и от някои дори можеше да се долови аромата на цветята... Станали сте толкова добри, че наистина е трудно човек да си избере фаворит. Но победителят е един и това е:

Milenka!



Розата й е толкова красива и нежна, изпипала е всяко детайлче до листенцата, бодлите, а начина, по който представи картичката си беше толкова емоционален и всичко много ни хареса!

Честито на milenka и моля те пиши ни на sales@2elshi-shop.com името, адреса и телефона ти, за да можем да ти изпратим наградата.

А на всички останали – Браво, страхотни сте! И весело изкарване на празниците!

От екипа на Двете елши

Честит празник и от мен, Ivolina.
Честито на Миленка, за заслужената награда. Розата и наистина е прекрасна.
Огромни благодарности на екипа на Двете елши и с нетърпение ще очакваме тяхното ново предизвикателство на 30 април. А вие не забравяйте да посещавате магазина им.
Благодаря на всички за участието.
Много се извинявам, но слайдшоу няма да има тази седмица.
Съжалявам и за закъснението, но имам големи проблеми с интернета, който ползвам и не успявам да го кача.
Все пак успях.
Това са всички участвали в предизвикателството картички.

Имате време и да участвата в Картичкофурийско предизвикателство № 11 Празнична картичка Крайният срок е 12,30ч в неделя 11 април.
Картичкофурии продължава да търси желаещи да задават предизвикателства. Ако вие сте такъв, то моля пишете на имейла на блога.

2 април 2010 г.

КФП № 11 Празнична картичка

Здравейте от мен, Ivolina.
Първо искам да се извиня, че толкова късно пускам предизвикателството. За съжаление имах технически проблеми и закъснях.
Тъй като само един ден ни дели от големият християнски празник Великден, то сигурно всички са обзети от трескава подготовка за празника.
За това и темата този път ще е такава празнична. Направете Празнична картичка.
С нея можете да празнувате всичко - Великден, Рожден ден, Имен ден, Раждане на бебе, Сватба, дори Коледа. Въобще изразете празничното си настроение с една картичка. Както казват в една реклама повод за празник може да е това, че е вторник, а някой празнуват в сряда.
Така че хайде да празнуваме заедно.
И тъй като явно и аз съм запразнила вече, то нямам възможност да ви покажа нито вдъхновяваща картичка, нито наградата, защото в момента сме на гости на моите родители в Русе, а нещата ми останаха във Варна.
Поради моето забавяне срокът за направа на картичката се удължава до 12,30ч в неделя 11 април.
Моля, участвайте само с нови картички, направени в седмицата след задаване на предизвикателството.

Все още имате време да се включите в Картичкофурийско предизвикателство № 10 Цветя за цветница! и да спечелите прекрасната награда на Двете Елши. Крайният му срок е до 12,30ч утре 3 април.